Starší dorost naděloval na Slavii!

Plzeň - Mladí indiáni si v Praze s domácími nic nezadali a dokráčeli k pohodlnému vítězství.

HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929

1:5
0:3, 0:1, 1:1

Branky a nahrávky: 56. Grim (Brož, Holý) – 8. Váňa (Reitspies), 11. Hasman (Červenka, Váňa), 12. Kolda (Kaňák), 32. Pour (Roubal), 49. Pour. Rozhodčí: Luděk Pilný – Zbyněk Karda, Daniel Müller. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. Diváci: 40. Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 0:0, 0:5, 1:5.

HC Slavia Praha

Vecka (Pánek) – Vobořil, Holý, Melovič, Stark, Macek, Zderadička, Erben – Šilhan, Grim, Brož – Martínek Hradil, Marek – Všetečka, Janča, Furch – Klepáček.

HC Plzeň 1929

Kolář (R. Červenka) – Houdek, Kaňák, Štěpánek, Staněk, Lokajíček, Čada, Šilhán – Reitspies, Kolda, Matiášek, Hajžman, Pour, Roubal, Šiška, M. Červenka, Hajšman, Hasman, Váňa, Kovařík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 35 1 34 97,14 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 2 2
Martin Červenka 0 1 1 1 0
Kamil Hajšman 0 0 0 0 0
Matěj Hajžman 0 0 0 1 0
Josef Hasman 1 0 1 1 0
Michal Houdek 0 0 0 0 2
Nicholas Kaňák 0 2 2 2 0
Matěj Kolda 1 0 1 0 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 0
Jan Matiášek 0 0 0 0 2
Jakub Pour 2 0 2 1 2
Vít Reitspies 0 1 1 1 0
Josef Roubal 0 1 1 0 2
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 2
Ondřej Váňa 1 0 1 1 0

komentář

Od začátku zápasu měli mírnou herní převahu mladíci z Plzně, což potvrdili v 8. minutě, kdy se kotouč dostal k Ondřeji Váňovi, který chtěl udělat kličku, puk mu ale utekl z hole. Jelikož Vecka reagoval na záměr útočníky, podjel mu puk pod levým betonem až do branky.

Západočechům se nadále dařilo přehrávat slávisty, kteří se nemohli protlačit k nebezpečným zakončením. Hosté navýšili své vedení už v 11. minutě, kdy Josef Hasman si vzal v pravém kruhu volný puk, najel si mezi kruhy a z otočky vypálil přesně k levé tyči a Vecka se natahoval marně. Ani ne o minutu později využil přesilovou hru Matěj Kolda, který zůstal úplně sám na brankovišti a nadvakrát dostal kotouč za ležícího Vecku.

Plzeňští si tak odnesli do kabin slušné vedení, ve druhé periodě ovšem začali hrozit i slávisté. Asi největší příležitost měl Brož, který po přesném pasu Šilhana mířil jen do připraveného brankáře. V polovině utkání měli hosté k dispozici další početní výhodu. Roubal si všiml volného Jakuba Poura, ten si zpracoval kotouč a vypálil přesně pod víko.

O snížení se mohl postarat Holý, po přihrávce od mantinelu ale z mezikruží pouze nechal vyniknout Koláře. V závěru prostřední periody měli ještě Plzeňští několik velkých příležitostí, se všemi si ale s přehledem poradil slávistický gólman.

Třetí dějství se hráli v poklidnějším tempu než to druhé, což bylo znát na menším počtu střeleckých příležitostí. Ve 49. minutě byl v úniku podražen Jakub Pour, který se následně postavil i k trestnému střílení. Plzeňský útočník to vymyslel parádně, Veckovi vůbec nedal šanci a zvýšil hostující náskok na pět branek.

Sešívaní se i přes nepříznivý stav nepřestávali snažit a nakonec byli i odměněni čestnou brankou. Jan Grim nejdříve na útočné modré přenechal puk Brožovi a následně sám tečoval jeho střelu mimo brankářův dosah. Další střelecký úspěch už domácí přidat nezvládli, a tak podruhé v řadě nebodovali.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Samozřejmě rozhodla první třetina. Deset minut jsme měli pár šancí, které jsme neproměnili, a soupeř potom proměnil všechno, co se dalo. Za stavu 0:3 se už zápas těžko otáčí, ke všemu proti tak kvalitnímu soupeři jako je Plzeň. I když ty šance na naší straně potom přišly, tak štěstí se odklonilo a soupeř to zkušeně dohrál až do konce a zaslouženě vyhrál.“

Martin Lokajíček (HC Plzeň 1929): „S výsledkem jsme samozřejmě spokojení, myslím si, že jsme byli silní. Ale měli jsme hromadu okýnek v obraně. Výborně nám taky chytal brankář. Možná ten výsledek až klame, že to bylo tak jednoznačné, ale i Slavia měla svoje šance. S výhrou jsme ale spokojeni.“