Velké drama rozhodl starší dorost v rozstřelu!

Plzeň - Mladí indiáni dvakrát smazali náskok svého soupeře a dvěma precizně provedenými nájezdy nakonec uzmuli ze střetnutí dva body.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

3:2sn
0:0, 0:1, 2:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 42. Hajžman (Hajšman), 59. M. Červenka (Hajšman), rozh. náj. Matiášek – 32. Grim (Brož, Duda), 48. Brož (Duda, Vobořil). Rozhodčí: Svoboda – Jelínek, Malý. Vyloučení: 3:6, navíc Štěpánek (PLZ) os. 10 min. trest. Využití: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 31:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

HC Plzeň 1929

Kolář (R. Červenka) – Houdek, Štěpánek, Staněk, Lokajíček, Čada, Šilhán, Váchal – Reitspies, Procházka, Přikryl, Lang, Matiášek, Hajžman, M. Červenka, Hajšman, Eret, Hasman, Váňa, Kovařík.

HC Slavia Praha

Kodad (Vecka) – Melovič, Vobořil, Zderadička, Macek, Holý, Duda, Stark – Brož, Všetečka, Grim, Hradil, Vaniš, Šilhan, Hnát, Marek, Martínek, Furch.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 65 35 2 33 94,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 0 2
Martin Červenka 1 0 1 2 0
Kamil Hajšman 0 2 2 2 0
Matěj Hajžman 1 0 1 2 0
Josef Hasman 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 -1 0
Martin Lang 0 0 0 -1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 1 0
Jan Matiášek 1 0 1 0 0
Filip Přikryl 0 0 0 0 0
Vít Reitspies 0 0 0 0 0
Ondřej Staněk 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 0
Jan Štěpánek 0 0 0 1 12
Jakub Váchal 0 0 0 0 0
Ondřej Váňa 0 0 0 0 2

komentář

První dějství načali domácí třemi, rychle po sobě jdoucími přesilovými hrami, avšak skóre zůstalo nezměněno. Tvrdou ranou od modré si na Kodada nepřišel Štěpánek, Matiášek byl na brankovišti zase až příliš blízko. Uštknou mohli dokonce i hosté, v přečíslení dva na jednoho ale Hradil přihrávku na Šilhana nepropasíroval. Početní výhody se dostalo i sešívaným, ti však měli gólovku až při hře v pěti na obou stranách, když se mezi kruhy zjevil Martínek. Z jízdy a z první ovšem nezamířil přesně, přestřelil. Na druhé straně objel branku a rychle se jal zakončovat Reitspies, Kodad byl připravený. Když pak před první sirénou našel Reitspies pár kroků za modrou pouze lapačku, museli si diváci na první trefu utkání počkat do dalšího průběhu.

Do prostřední části domácí doslova vlétli. Šilhánova dělovka od modré skončila na betonu, Staňkova zase na vyrážečce. Pěkný dáreček servíroval také zpoza branky před ní Přikryl Váňovi, zakončení mezi ruku a tělo Kodad udržel. A tak platilo otřepané „nedáš-dostaneš.“ Duda předložil na modrou Brožovi, jehož dělovku vykopl Kolář betonem. K touši měl však nejblíže Jan Grim, který bekhendovou dorážkou otevřel skóre - 0:1! Srovnání měl na holi vzápětí Váňa, který tečoval na brankovišti pokus z levého kruhu, černý nesmysl za čáru nezamířil. Na druhé straně zakončil pouze do betonu od modré Brož, podobně jako po chvilce Šilhán. Když neuspěl z pravého kruhu ani Stark, odcházeli do kabin spokojenější hosté.

Třetí část domácí načali gólem. Hosté sice byli aktivnější, ale hrubě propadli ve středním pásmu, na Kodada, který předvedl fantastický zákrok, se řítili Hajšman s Matějem Hajžmanem který nadvakrát zakončil - 1:1! Jenže vzápětí dostali Pražané výhodu přesilové hry a trestali. Jaroslav Brož natáhl ke střele z ostrého úhlu přes obránce a trefil dokonale bližší růžek - 1:2! S rychlou odpovědí se snažil přispěchat Lang, jeho pokus z pravého rohu síť nerozvlnil. Rozhodnout tak mohl po chvilce Všetečka, který se zjevil osamocený mezi kruhy po příhře Šilhana od mantinelu, ovšem střela slavistickému mladíkovi sjela. V závěru utkání to pak jeho tým mrzelo dvojnásob, když po pár vteřinách využil hru bez brankáře Martin Červenka - 2:2! I přes hostující oddechový čas již další branka nepadla, rozhodnout tak mělo až prodloužení.

Ale nestalo se tak, přestože indiáni dostali od sešívaných dáreček v podobě přesilové hry. V největší šanci selhal Matiášek, který po příhře napříč brankovištěm promáchl. Když pak v situaci dva na jednoho přestřelil Šilhán, rozhodly až samostatné nájezdy. V nich krásně vykoupal Kodada Jan Matiášek, ve třetí sérii pak Vecku na bližší tyč propálil Lang. A protože hostující útočníci neuspěli, radovali se domácí z vítězství - 3:2!

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Plzeň 1929): "Nám chybí několik klíčových hráčů a na hře a výkonu je to znát. Byla plná nepřesností, s tím je spojeno i málo vypracovaných šancí. Byl to upracovaný zápas se šťastným koncem pro nás na nájezdy."