Zápas jako řemen! Mladší dorostenci přetlačili Vary v posledních vteřinách

Pořádně napínavou koncovku si pro své fanoušky přichystali mladší dorostenci indiánů. Svěřenci trenéra Petra Vojana vedli proti Energetikům v utkání již 5:1, ale následně přišli postupně o luxusní náskok. V poslední minutě zápasu ale mladí Plzeňané znovu zapnuli a po dvou trefách Langa převážili vachrlatou misku vah na svoji stranu.

HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary

7:5
4:1, 1:1, 2:3

Branky a nahrávky: 1. Přikryl (Hollar), 4. Mužík (Pánek), 10. Slanina (Malát), 16. Lang (Přikryl), 21. Přikryl (Kovářík), 60. Lang, 60. Lang (Přikryl, Mužík) – 4. Křemen (Rozhon, Zdeněk), 27. Křemen, 53. Pohanka (Novotný), 55. Křemen (Novotný), 57. Novotný (Zdeněk). Rozhodčí: Sýkora - Malý, Šimán. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 57. Střely na branku: 43:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:5, 7:5.

HC Plzeň 1929

Pilc (Bielecký) – Novák, Pánek, Váchal, Rybáček, Malák, Staněk, Kremláček, Kovářík – Slanina, Přikryl, Balín, Princl, De Sousa, Kolář, Rohla, Malát, Lang, Kuchárik, Hollar, Mužík.

HC Energie Karlovy Vary

Bednář (21. Horák) – Stejskal, Pohanka, Benda, Braný, Kosina, Kursa – Zdeněk, Křemen, Bílek, Mareček, Mašek, Rozhon, Jiskra, Karbulka, Korčmaroš, Novotný.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pilc 60 27 5 22 81,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Balín 0 0 0 -1 0
Maxmilián De Sousa 0 0 0 0 0
Tomáš Hollar 0 1 1 1 2
Filip Kolář 0 0 0 -1 0
Filip Kovářík 0 1 1 4 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
Daniel Kuchárik 0 0 0 0 2
Martin Lang 3 0 3 3 0
Daniel Malák 0 0 0 -1 0
Sebastián Malát 0 1 1 1 2
Radek Mužík 1 1 2 2 0
Jakub Novák 0 0 0 4 2
Tomáš Pánek 0 1 1 0 0
Marek Princl 0 0 0 2 0
Filip Přikryl 2 2 4 3 0
Adam Rohla 0 0 0 0 0
Jakub Rybáček 0 0 0 0 0
Jan Slanina 1 0 1 0 0
Ondřej Staněk 0 0 0 -1 0
Jakub Váchal 0 0 0 1 0

komentář

Skvělý vstup do zápasu prožili domácí indiáni, když po patnácti sekundách hry šli do vedení po rychlém útoku, na jehož konci poslal puk přesně do branky Filip Přikryl. Radostněji bylo na domácí straně ještě o chvilku později, kdy svůj únik pokusem mezi betony zakončil Radek Mužík. I Energetici ale našli rychlou odpověď. Po rychlém protiútoku se puk dostal na hůl Adama Křemena, jenž vrátil Vary zpátky na dostřel

Plzeňané poté pokračovali v aktivní hře a tlačili svého protivníka. Proti Langově úniku se vytáhl Bednář, který měl při akci domácích poté i potřebné štěstí, když se kotouč kutálel v brankovišti, ale nakonec skončil vedle tyče. V další přesilové hře ale přišla třetí radost na plzeňské straně. Na konci pěkné kombinace byl před svatyní volný Jan Slanina, jemuž stačilo jen správně nastavit svoji hůl. Další touš v brance Energie skončil o něco později, kdy Přikryl zpoza brány našel výborně najetého Martina Langa, na jehož volej neměl Bednář nárok.

Domácím mladíkům vyšel bleskový vstup i do další části. Po Kovaříkově přihrávce z prostoru mezikruží pohotově pálil Filip Přikryl. Po páté brance Plzně vyklidil své brankoviště Bednář, jehož nahradil Horák. Karlovy Vary zmírnily vysoký rozdíl ještě před polovinou zápasu. Adam Křemen ukázal svá záda všem plzeňským hráčům a svižnou střelou propálil v tváří tvář Pilce. Poté mohli znovu udeřit indiáni, ale Balín ani Mužík své akce nedotáhli do gólového konce.

Po druhé přestávce měli domácí nadále na ledě navrch, ale kýžené další uklidnění nepřicházelo. K dispozici měli Plzeňané i trestné střílení, při němž se ovšem Hollar ukličkoval a ani nezakončil. Energie se vrátila zpátky na dostřel v přesilové hře, při níž vyražený kotouč po zásahu Pilce vrátil na místo určení Vladislav Pohanka. Brzy na to navíc přišla chyba v domácí defenzívě, kterou bez slitování potrestal Adam Křemen, jenž mohl slavit hattrick. Rázem bylo proto zaděláno na velké drama.

Hon za vyrovnáním dokonali Karlovarští v další početní výhodě, při níž puk vyplaval u Davida Novotného, proti jehož zakončení do horního rohu branky byl Pilc bez šance. Indiáni se i po studené sprše znovu snažili rozhodnout duel v řádné hrací době. Jejich volání bylo vyslyšeno pětadvacet sekund před koncem třetí části. Martin Lang našlápl své turbo a po pravé straně pláchl až před Horáka, jehož kouzlo odčaroval přesnou ranou k tyči. Pečetit vítězství se povedlo Martinu Langovi těsně před závěrečným hvizdem snadnou střelou do prázdné klece.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Ještě nás čeká hned za chvilku jedno utkání, které ale odehrajeme bez puku a hokejek.

Jiří Kovka (HC Energie Karlovy Vary): Neměli jsme dobrý vstup do utkání, s čímž se na začátku sezony celkově pereme. Byla tam patrná nervozita, kterou Plzeň potrestala svoji kvalitou. Od druhé třetiny se ale kluci sžili s hrou a předvedli velký obrat. Škoda jen malý chybičky, byli opravdu blízko, jsou proto nyní smutní. Je to prohra se vztyčenou hlavou a můžeme být na naše hráče pyšní, protože potvrdili, že jsou charakterní mužstvo, což my jako trenéři oceňujeme.