S mladším dorostem dorazilo do Kladna i sedm trpaslíků!

Plzeň - Mladí indiáni jsou i nadále ve své soutěži stoprocentní a ve třech zápasech nasázeli svým soupeřům již pětadvacet branek!

Rytíři Kladno - HC Plzeň 1929

4:7
0:2, 3:3, 1:2

Branky a nahrávky: 27. Srbek (Urban), 29. Urban (Hasil), 36. Srbek (Hasil), 50. Urban (Karásek) – 14. Kuchárik (Novák, Přikryl), 19. Lang (Přikryl, Kuchárik), 28. Přikryl (Lang, Kuchárik), 30. Přikryl (Lang), 35. Malát (Mužík, Hollar), 53. Kuchárik (Přikryl, Lang), 56. Lang. Rozhodčí: Battěk - Marek, Kučera. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 27:39. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5, 4:5, 4:7.

Rytíři Kladno

Pěkný (Veselý) – Robovský, Smažík, Flachs, Zíka (A), Funk, Klíma, Ticháček, Janeček – Mrkvička, Karásek (C), Kleveta, Petrus, Šimek, Kulma, Karmazin, Hasil, Sachr, Bernat, Srbek, Urban (A).

HC Plzeň 1929

Pilc (Gerstner) – Novák (A), Pánek, Váchal, Rybáček, Malák, Staněk, Kremláček, Kovařík – Slanina, Přikryl (C), Balín, Princl, de Sousa, Kolář, Rohla, Malát, Lang, Kuchárik, Hollar, Mužík (A).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pilc 60 27 4 23 85,19 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Balín 0 0 0 -1 0
Maxmilián De Sousa 0 0 0 0 0
Tomáš Hollar 0 1 1 0 0
Filip Kolář 0 0 0 0 0
Filip Kovářík 0 0 0 2 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 1 0
Daniel Kuchárik 2 2 4 6 2
Martin Lang 2 3 5 5 0
Sebastián Malát 1 0 1 0 2
Radek Mužík 0 1 1 0 4
Jakub Novák 0 1 1 2 2
Tomáš Pánek 0 0 0 -1 0
Marek Princl 0 0 0 -1 0
Filip Přikryl 2 3 5 5 0
Adam Rohla 0 0 0 0 0
Jakub Rybáček 0 0 0 1 0
Jan Slanina 0 0 0 -1 0
Ondřej Staněk 0 0 0 3 0
Jakub Váchal 0 0 0 0 0

komentář

Hned v úvodu utkání putovali hosté do čtyř, Kladno si však vážnější práci pro Pilce nepřipravilo. Ten se musel činit až po chvilce, kdy dobře utěsnil bližší tyč proti Klevetovi, jehož našel na brankovišti Mrkvička. Podobně zavařil na druhé straně Pěknému Hollar, i on si však poradil. Více starostí připravil domácímu gólmanovi svou tečovanou ranou od modré Kremláček, i tentokrát zůstalo skóre nezměněno. Změnit to mohl po chvilce Přikryl, který si vybruslil mezi kruhy, jenže následně přestřelil. Neujal se ani Langův pokus mezi betony po sólu, do kterého vyslal plzeňského šikulu chybou na modré Ticháček. Pak se ale již indiáni dočkali. Přikrylovu střelu z mezikruží ještě dokázal Pěkný vyrazit, ale k dorážce se dostal Daniel Kuchárik, který střelou o tyč rozvlnil síť - 0:1! Velmi podobně Západočeši své vedení za nedlouho poté navýšili. Kovaříkovu tečovanou střelu ještě vytěsnil Pěkný maskou, ale Martin Lang již vzápětí umístil puk do kladenské branky - 0:2! Těsně před sirénou měl snížení na holi Srbek, ovšem osamocený na brankovišti si bekhendem na Pilce nepřišel.

Prostřední část odšpuntoval pěknou tečí Kuchárik, touš proletěl těsně vedle tyče. Domácí si dokonce málem vstřelili vlastní gól, když si na konstrukci branky srazil hostující příhru Petrus. Pak se však dělily věci. Rytíři nejprve využili po třech vteřinách hry přesilovou hru po ráně Jaroslav Srbka, aby za necelou minutu Filip Přikryl dostal na brankovišti příliš mnoho prostoru a nezaváhal - 1:3! Ale to nebylo vše. Za dalších pětatřicet vteřin předložil Hasil zpoza branky před ní Tomáši Urbanovi a drama bylo opět na světě - 2:3! Srovnání měl dokonce na holi Bernat, ale z mezikruží našel pouze náruč Pilce. A tak platilo otřepané „nedáš-dostaneš“. Situaci dva na nikoho vyřešili úspěšně Lang se zakončujícím Filipem Přikrylem – 2:4! Po polovině utkání to zkoušel z pravé strany Kremláček, domácí gólman si bližší tyč pohlídal. Činil se i Pilc, který předvedl bleskurychlou lapačku proti Mrkvičkovi. Poté se již skóre měnilo. Pěkný betonem zasáhl proti ráně Hollara, na dorážku Sebastiána Maláta ale byl již krátký - 2:5! Kladno ovšem odpovědělo do minuty, když rychlý protiútok zakončil Jaroslav Srbek – 3:5! V závěru třetiny se ještě musel činit Pilc, když zareagoval proti teči Bernata i ráně Urbana.

Poslední dvacetiminutovku otevřel svou ranou Lang, Pěkný byl připravený. Po chvilce vzal na sebe situaci dva na jednoho Mužík, zamířil však příliš vysoko. Po chvilce to byl znovu Lang, který se opřel do puku na pravém kruhu z první, gólman Rytířů předvedl skvělý zákrok i bleskurychlý přesun. V polovině třetí části přišlo drama. V závaru před brankovištěm se nejlépe zorientoval Tomáš Urban, který poslal puk až do sítě - 4:5! Indiáni se však svého soka nezalekli a brzy své vedení opět navýšili. Přikryl našel křižným pasem Daniela Kuchárika a brankář Pěkný se přesouval marně - 4:6! Definitivní pojistku navíc přidal na plzeňské vítězství vzápětí Martin Lang – 4:7! Když závěr utkání domácí dohrávali v oslabení, mohli svěřenci kouče Vojana i třetí utkán í v sezóně v poklidu dovézt do vítězného konce.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): „Kladno se prezentovalo agresivním hokejem, byli silní na puku. Rozhodla naše produktivita. Příliš mnoho a příliš snadno inkasujeme, i když soupeře přehráváme...“