MDO: PLZ – LET 2:1

Indiáni jako první v této sezoně skolili Letce z Letňan!

Plzeň - Mladší dorostenci za sebou mají náročné a vyrovnané utkání. Ačkoliv pražského soupeře jasně přestříleli, museli o tříbodový zisk bojovat až do úplného závěru. Statečné indiánské srdce nakonec zvítězilo a družina kouče Vojana jako první v sezoně 2016/2017 obrala Letňany o všechny body.

HC Plzeň 1929 - HC Letci Letňany

2:1
0:0, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 31. Lang (Přikryl), 44. Mužík (Kuchárik) – 56. Klikorka. Rozhodčí: Valenta – Kotyza, Zimmermann. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 47:18. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC Plzeň 1929

Pilc (Maličkay) – Novák (A), Pánek, Váchal, Kremláček, Kovářík – Slanina, Přikryl (C), Balín, Princl, Kolář, Rohla, Malát, Lang, Kuchárik, Hollar, Mužík (A).

HC Letci Letňany

Pařík (Zeithaml) – Klikorka (A), Krutil, Klatt, Riley (A), Fleischman, Zedek, Kloutvor, Benda – Rudolf, Adamec, Tzovairis, Hlaváč, Pětník, Bespalčenko, Vrba, Pinkas (C).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pilc 60 18 1 17 94,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Balín 0 0 0 0 0
Tomáš Hollar 0 0 0 1 0
Filip Kolář 0 0 0 -1 0
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 1 0
Daniel Kuchárik 0 1 1 0 0
Martin Lang 1 0 1 1 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Radek Mužík 1 0 1 0 0
Jakub Novák 0 0 0 0 0
Tomáš Pánek 0 0 0 1 2
Marek Princl 0 0 0 0 0
Filip Přikryl 0 1 1 1 0
Adam Rohla 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 0 0 0 0
Jakub Váchal 0 0 0 1 0

komentář

Utkání začalo ve velmi rychlém tempu, jak tomu v mladším dorostu bývá zvykem. Žádné větší gólové šance se z prvotních akcí ale nerodily. První jsme viděli na konci čtvrté minuty, kdy obráncům po levém křídle unikl plzeňský forvard Radek Mužík. Jeho zakončení ale bez větších problémů chytil Lukáš Pařík do lapačky. O chvíli později si přihrávku Kuchárika dobře zpracoval Marek Princl, z mezikruží však v zajímavé příležitosti mířil příliš vysoko.

Letňany se první gólovky dočkaly těsně po polovině úvodní dvacetiminutovky. Po buly bekhendem nebezpečně zakončoval Martin Rudolf, poté se ještě Letci snažili dorážet, ale Lukáš Pilc společně s obranou situaci zvládli uhlídat. Velké nebezpečí pro Paříka přišlo ke konci 14. minuty po zdánlivě nenápadném nahození Vladimíra Kremláčka. Hostující gólman toho moc neviděl, ale měl štěstí, jelikož puk šel nad bránu. Dobrou šanci na druhé straně měli Letňanští, konkrétně Jan Hlaváč, jenž přijel z druhé vlny a byl sám před brankářem Lukášem Pilcem. Zakončení mu ale vůbec nevyšlo. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Druhá dvacetiminutovka zpočátku nic moc nenabízela, pak se ale s šancemi roztrhl pytel. V polovině 27. minuty nedokázal ani nadvakrát vyhodit Bespalčenko, do dobré šance se tak dostal Radek Mužík, který ale trefil tyčku. Krátce nato po pasu od Filipa Koláře neproměnil zajímavou šanci Jan Slanina, na druhé straně poté selhal Václav Adamec, jehož zakončení si pohlídal Lukáš Pilc. Po vyloučení domácího obránce Tomáše Pánka jsme byli svědky první přesilové hry, kterou Letňany ale moc dobře nezahrály.

V čase 30:15 se poprvé dostal touš za brankovou čáru. Po dobré práci Filipa Přikryla ho vybojoval Martin Lang, na jehož dorážku byl ležící Lukáš Pařík krátký! Plzeňští tak vedli 1:0 a mohli navýšit v přesilovce, vyloučení Tadeáše Pinkase ale nepotrestali. Těsně po vypršení dvouminutového trestu mohl na rozdíl dvou branek navýšit Přikryl, ale Pařík se včas přesunul. Na druhé straně musel Pilc řešit velký rozruch před svojí brankou, kde se asi třikrát k dorážce dostal Jan Hlaváč, ale ani jednou neuspěl. Ve 37. minutě ještě bekhendem z bezprostřední blízkosti mířil do hostujícího brankáře Daniel Kuchárik, po dvou třetinách tak indiáni vedli nad Letňany 1:0.

Ve třetí části utkání byl znovu u další šance Plzně Kuchárik. Tentokráte po neúspěšném průniku hostujícího Klikorky zakončoval přečíslení dva na jednoho, ale Lukáš Pařík byl připraven. Na počátku 44. minuty přišel velmi důležitý moment pro indiány. Radek Mužík totiž parádní střelou zápěstím navýšil na 2:0! Krátce nato mohl třetí branku modrobílých přidat Petr Balín, jeho nádherné prosmýknutí mezi obránci ale bylo zakončeno nad bránu Paříka. Pěkný moment si tým kouče Petra Vojana vybral ve 47. minutě, kdy Filip Přikryl ukázkovou přihrávkou vyslal do brejku Martina Langa, jenž ale neuspěl.

Domácí se snažili vedení nadále navýšit. Na počátku přesilové hry po vyloučení Tzovairise k tomu měl příležitost Martin Lang, nicméně Pařík znovu pražský tým zachránil od inkasování. Postupně se ale do hry více a více začaly dostávat Letňany, které se snažily co nejdříve vstřelit kontaktní branku. Podařilo se jim to na konci 56. minuty, kdy excelentní průnik předvedl Karel Klikorka. Na jeho zakončení neměl Pilc nárok! Domácí v posledních minutách ale velmi dobře napadali a Letňanům neumožnili v závěru prakticky vůbec nic. Po bojovném výkonu tak získali tři body!

Ohlasy trenérů

Jan Snopek (asistent trenéra HC Plzeň 1929): Dnes jsme dobře nezačali. Věděli jsme, že je soupeř houževnatý. Kluci až do půlky nemohli pochopit, že se nebudou prosazovat bez pohybu a bez důrazu. Pak ten zápas byl takový, že to mohlo jít na obě strany. My jsme ale byli šťastnější, že jsme vstřelili první gól. Kdyby ho dali oni, tak to mohlo vypadat úplně obráceně. Soupeři byli vyrovnaní, dvě třetiny byly v důrazu dokonce lepší Letňany.

Tomáš Blažek (trenér HC Letci Letňany): Myslím si, že nejvyrovnanější byla asi ta první třetina. Pak už nás ale Plzeň silově přehrávala. Snažili jsme se vycházet z dobré defenzivy, dlouho se nám to dařilo držet alespoň za stavu 0:1. Pak jsme dostali druhou branku, v závěru ještě snížili, ale myslím si, že domácí získali zasloužené tři body. Byli lepší, silovější a takoví bruslivější. Fyzicky jsou na tom prostě lépe.