Mladší dorostenci zabrali a otočili zápas v Kladně!

Mladší dorost indiánů sice prohrával ve druhé třetině na ledě Kladně, ale následně se začal střelecky prosazovat a nasázel postupně kladenskému PZ pět gólů.

PZ Kladno - HC Plzeň 1929

2:5
1:1, 1:3, 0:1

Branky a nahrávky: 10. Routa (Čermák), 29. Routa (TS) – 16. Slanina (Rohla, Mužík), 31. Lang (Přikryl), 34. Princl (Mužík, Novák), 35. Lang (Přikryl), 48. Mužík. Rozhodčí: Prchal – Marek, Kučera. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 26:47. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5.

PZ Kladno

Novotný (Pulec) – Vokurka, Teinitzer, Volráb, Erben, – Hrubý, Hašek, Kraus, Šťastný, Ploch, Routa, Brabec, Turek, Pejchal, Černý, Čermák.

HC Plzeň 1929

Maličkay (Pilc) – Novák, Pánek, Váchal, Kremláček, Kovářík – Slanina, Přikryl, Kvasnička, Princl, Kolář, Rohla, Malát, Lang, Kuchárik, Hollar, Mužík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Maličkay 60 26 2 24 92,31 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Hollar 0 0 0 1 0
Filip Kolář 0 0 0 2 0
Filip Kovářík 0 0 0 1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 1 0
Daniel Kuchárik 0 0 0 0 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lang 2 0 2 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Radek Mužík 1 2 3 3 6
Jakub Novák 0 1 1 0 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Marek Princl 1 0 1 2 0
Filip Přikryl 0 2 2 0 0
Adam Rohla 0 1 1 2 0
Jan Slanina 1 0 1 1 0
Jakub Váchal 0 0 0 2 2

komentář

Kladno začalo utkání hodně zostra a po třiceti sekundách hry se mohlo ujmout vedení. Haškův samostatný únik ale skvěle zlikvidoval plzeňský brankář Maličkay, který zasáhl svými betony. Následně se osmělili i indiáni, jenž několikrát pořádně prozkoušeli domácího gólmana. Jako první šli ale do vedení Středočeši. Po konci oslabení se domácí řítili v přečíslení na jediného obránce Plzně, a celou akci skvěle vyřešili, když se pod víko trefil David Routa.

Domácí mohli poté přidat ještě další gól, ale Čermákův nájezd znovu skvěle zlikvidoval plzeňský Maličkay. Udeřilo proto, jak to bývá, na druhé straně. Jan Slanina stál ve správný čas na správném místě a z blízkosti dorazil do brány vyraženou střelu Rohly. Na hostující střídačce mohlo být potom ještě veseleji, ale proti byl dobře chytající Novotný.

Ve druhé části byl znovu zpočátku k vidění hokej nahoru, dolů. Další branka přišla na řadu až po osmi minutách hry druhé třetiny. David Routa byl nedovoleně faulován při svém úniku a následovalo proto trestné střílení, které kladenský útočník proměnil nekompromisní střelou. Plzeňané hned poté přečkali další tutovku soupeře, když kladenský forward nedokázal po šťastném odrazu trefit prakticky prázdnou plzeňskou klec.

Hosté dostali naopak k dispozici přesilovou hru, kterou po pěkné nahrávce Přikryla proměnil Martin Lang. Od té chvíle se hra začala odehrávat výhradně v kladenské třetině a Plzeňané během chvilky odskočili na dvougólový rozdíl. Do vedení poprvé v utkání dostal indiány nejprve Marek Princl, jenž zakončil akci svých spoluhráčů střelou do odkryté branky. Čtvrtý zásah hostů přidal hned vzápětí Martin Lang po ukázkové střele na zadní tyč.

Po druhé přestávce Plzeň nadále kontrolovala hru a navrch ještě přidala další pojistku. Radek Mužík zkusil své štěstí a nakonec našel skulinku mezi betony brankáře Novotného. Indiáni ve zbytku duelu na ledě již dominovali a mohli ještě přidat další trefy, brankář Novotný ale již za svá záda nepustil po dobrých zákrocích ani jeden kotouč.

Ohlasy trenérů

Pavel Křepelka (Rytíři Kladno): Já musím kluky pochválit, protože bojovali a rvali se o výsledek. První třetina byla výborná, to je cesta, kterou bychom chtěli jít. Ve druhé třetině jsme od naší hry trochu ustoupili, neproměnili jsme šanci na 3:1 a následně jsme dostali smolné slepené branky, které zlomily zápas.

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Bohužel se poslední dobou potýkáme s tím, že vstupujeme do utkání lehkovážně, bez zápalu, bez pokory vůči soupeři. Máme pocit, že jsme hvězdy, ze kterých si každý sedne na zadek, ale tak to bohužel není. Jak posledně Letňany tak dnes Kladno odehráli výborné třetiny a bez toho, abychom hráli na sto procent, to nepůjde.