Mladší dorost jasně přehrál Rytíře z Kladna!

Plzeň - Indiáni přivítali v Home Monitoring Aréně krátce po poledni celek ze středních Čech, do Plzně přicestovali kladenští Rytíři. Západočeši dominovali a došli si pro další tři body.

HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno

7:2
2:0, 3:1, 2:1

Branky a nahrávky: 10. Lang (Přikryl), 14. Staněk (Přikryl), 22. Kuchárik (Kolář), 28. Kuchárik (Novák), 32. Mužík (Přikryl), 52. Přikryl (Mužík, Novák), 60. Princl (Přikryl, Lang) – 32. Hasil (Urban, Petrus), 42. Petrus (Urban). Rozhodčí: Hornáček – Vavruška, Oudes. Vyloučení: 6:9. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 66. Střely na branku: 53:19. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 5:2, 7:2.

HC Plzeň 1929

Pilc (Gerstner) – Novák, Pánek, Váchal, Šiller, Rybáček, Staněk, Kovářík – Slanina, Přikryl, Princl, de Sousa, Kolář, Rohla, Malát, Lang, Kuchárik, Soukup, Mužík. Trenér: Petr Vojan.

Rytíři Kladno

Gabriška (Pěkný) – Robovský, Alscher, Smažík, Flachs, Zíka, Funk, Klíma, Ticháček, Janeček – Karásek, Kleveta, Petrus, Šimek, Kulma, Karmazin, Hasil, Bernat, Urban, Vrkoč, Sojka. Trenér: Jan Kregl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pilc 60 19 2 17 89,47 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Maxmilián De Sousa 0 0 0 -1 2
Filip Kolář 0 1 1 0 0
Filip Kovářík 0 0 0 1 0
Daniel Kuchárik 2 0 2 1 0
Martin Lang 1 1 2 3 2
Sebastián Malát 0 0 0 -1 0
Radek Mužík 1 1 2 1 6
Jakub Novák 0 2 2 2 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Marek Princl 1 0 1 0 0
Filip Přikryl 1 4 5 3 0
Adam Rohla 0 0 0 -1 0
Jakub Rybáček 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 0 0 -1 2
Dominik Soukup 0 0 0 0 0
Ondřej Staněk 1 0 1 3 0
Albert Šiller 0 0 0 -1 0
Jakub Váchal 0 0 0 -1 0

komentář

Úvodní velikou šancí v zápase Plzně proti Kladnu měli hostující hokejisté. Ti hráli přesilovou hru, když se k puku mezi kruhy dostal útočník Tomáš Urban, který svou pohotovou ranou napálil tyčku branky Lukáše Pilce. To byla jediná vážnější příležitost Rytířů v první periodě, poté se ke slovu přihlásili indiáni, kteří po zbytek úvodní dvacetiminutovky jasně dominovali. V oslabení se sám před brankářem Středočechů Ondřejem Gabriškou zjevil plzeňský kapitán Filip Přikryl, ale nedokázal přehodit beton hostujícího gólmana. V desáté minutě našel tentýž hráč před brankou úplně volného Martin Langa, jenž neměl problém poslat kotouč do poloodkryté klece.

Uběhly další čtyři minuty a Západočeši se mohli radovat znovu. Aktivní Lang s Přikrylem připravili palebnou pozici pro beka Ondřeje Staňka, který se trefil přesně ke vzdálenější tyči a zvýšil vedení domácího celku. Filip Přikryl, který si připsal už třicátou finální přihrávku v sezoně, neměl dost, o chvilku později dorážel další střelu Staňka, kotouč se došoural vedle tyče jen těsně mimo. Minutu před koncem první třetiny se mezi kruhy probojoval Martin Lang, pohotově pálil do protipohybu Gabrišky, ten se však nenechal ošálit a skvěle zasáhl vyrážečkou. Po první třetině tak Rytíři ztráceli dvě trefy.

V prostřední periodě přidali Západočeši další tři góly, hostující Rytíři se trefili pouze jednou. U dvou tref Plzně bychom našli jméno jednoho útočníka! Daniel Kuchárik skvěle s Kolářem vybojovali v oslabení kotouč, prvně jmenovaný proskočil před branku Kladna a poté se trefil přesně o tyč za záda Gabrišky. Tentýž hráč, tedy Daniel Kuchárik, se trefil i v další situaci, kdy bylo na ledě nestejné množství hráčů. Plzeňští hráli přesilovou hru a domácí forvard se prosadil pohotovou dorážkou rány Jakuba Nováka.

Při další početní výhodě se potřetí za sebou prosadili domácí, byl Radek Mužík, mezi střelce se tedy zapsal další hráč Plzně. Plzeňský útočník se mezi kruhy ujal kotouče a precizní ranou, která se také odrazilo o tyč, nedal Gabriškovi žádnou šanci zasáhnout. To bylo ve dvaatřicáté minutě hry, záhy se prosadili i Rytíři. Matěj Hasil byl pozorný u pravé tyče Pilce, Urban mu nezištně přistrčil touš, hostující útočník přesnou střelou zajistil Kladnu kontaktní trefu. Do konce druhé třetiny už se skóre nezměnilo.

Do začátku poslední části vstoupili lépe hostující hráči. Domácí vyrobili obrovskou hrubku v defenzivě, kotouče se zmocnil Urban, naservíroval ho před branku, kde číhal připravený Aleš Petrus a z první podruhé překonal Pilce. Další přesilovku poté využili i domácí, když Novákovu bombu dorazil za záda Gabrišky Filip Přikryl. A poslední, konkrétně už sedmou, trefu přidal sedm sekund před koncem další dorážející hráč, kterým byl Marek Princl.

Ohlasy trenérů

Jan Snopek (HC Plzeň1929): S výhrou jsme spokojení, ve hře se objevily i některé věci, které trénujeme. Pořád ale máme ve hře výpadky, které se snažíme odstraňovat.. Taková nesoustředěnost, kdy po dojmem toho, že vedeme o pár gólů, tak sklouzneme k takové nezodpovědnosti. To se budeme snažit odstranit. Výsledek je pozitivní, body samozřejmě taky, ale je tam ještě spousta práce s mentální části zápasu, kluci by měli celých šedesát minut pracovat stejně.

Jan Kregl (Rytíři Kladno): Plzeň byla celý zápas lepší. Zaslouženě vyhrála, k tomu není, co bych dodal. My jsme byli moc vylučovaní, to rozhodlo.