Mladší dorost na závěr skupiny Západ obdaroval Ústí půltuctem!

Plzeň – Indiáni, podobně jako v prvním vzájemném měření sil, rozhodli o osudu duelu ve druhé části, v které nasázeli Ústí hned pět branek.

HC Plzeň 1929 - HC Slovan Ústí nad Labem

6:3
1:1, 5:1, 0:1

Branky a nahrávky: 3. Mužík (Princl), 23. Soukup (Mužík, Novák), 28. Šiller (Mužík, Princl), 29. Mužík (Kolář, Šiller), 36. Kolář (Rohla, Novák), 38. Kvasnička (Princl, Váchal) – 8. T. Čermák (Dohnal, Magasanik), 24. T. Čermák, 60. Janda. Rozhodčí: Sýkora – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 3:9, navíc Staněk (PLZ) 5+DKU. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 49:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 6:2, 6:3.

HC Plzeň 1929

Maličkay (Pilc) – Novák (A), Hamšík, Pánek, Váchal (A), Šiller, Rybáček, Staněk, Kovářík – Slanina, Princl, Kvasnička, De Sousa, Kolář, Rohla, Malát, Soukup, Mužík (C).

HC Slovan Ústí nad Labem

Volke (od 41. Kmoch) – Skorčík, Tůma, Šešina, Sitár, Janda, Magasanik (C), Kolbaba – Bláha, T. Čermák (A), Costa, Gašpar, Šindelář (A), J. Čermák, Janoušek, Tůma, Dohnal.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Maličkay 60 22 3 19 86,36 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Maxmilián De Sousa 0 0 0 -1 0
Jakub Hamšík 0 0 0 0 0
Filip Kolář 1 1 2 0 0
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Vlastimil Kvasnička 1 0 1 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 2
Radek Mužík 2 2 4 1 0
Jakub Novák 0 2 2 -1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 -1 0
Marek Princl 0 3 3 1 2
Adam Rohla 0 1 1 0 0
Jakub Rybáček 0 0 0 -1 0
Jan Slanina 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 1 0 1 1 2
Ondřej Staněk 0 0 0 0 25
Albert Šiller 1 1 2 1 0
Jakub Váchal 0 1 1 2 0

komentář

Indiáni na svého soupeře doslova vlétli a než se Ústí vymanilo z vlastní poloviny, inkasovalo. Rychlý výpad do útočné třetiny totiž po ťukesu na jeden dotek prakticky do prázdné zakončil Radek Mužík – 1:0! Obraz hry se příliš neměnil, hosté čekali na svou příležitost a snažili se indiánům nenechávat v zadních řadách žádná otevřená vrátka. To se nepovedlo v případě De Sousy, který se vřítil na pravý kruh a jedovatě vypálil přes obránce, Volke sklapl betony včas. Pak museli po faulu ve středním pásmu modrobílí do čtyř a Slovan trestal. Tomáš Čermák dvakrát pořádně protáhl zmrzlého Maličkaye z pravého kruhu, potřetí z mezikruží již tento minisouboj vyhrál - 1:1! Hra ve výhodě Západočechům tolik nevyšla, ale při hře v pěti na obou stranách dostal příhru mezi kruhy Staněk a jen těsně minul levou tyčku. Po chvilce napřáhl na modré Váchal a Volke lapačkou změnil dráhu letu puku na brankovou konstrukci. Když pak těsně před sirénou mezi kruhy zamířil pouze do betonu Dohnal, rozešli se do kabin oba celky za nerozhodnutého stavu.

I druhá část začala tlakem modrobílých a brzkým gólem, když po přistrčení kapitána Mužíka zakončil Dominik Soukup – 2:1! Jenže za necelou minutu domácí chybovali na modré, do situace dva na jednoho se řítil Tomáš Čermák, který vše vyřešil svižnou ranou na vzdálenější tyč - 2:2! Vzápětí mohl vedení zpět na svou stranu strhnout Slanina, rána z levého kruhu přes obránce mezi betony do sítě neprošla. Hosté následně špatný střídáním doslova darovali Plzni dvojnásobnou přesilovou hru. Tu sice ubránili, ale po šesti vteřinách hry udeřil Adam Šiller – 3:2! Po faulu kolem Staňka to zase byli indiáni, kteří putovali do čtyř na pět minut, ale paradoxně sami udeřili. Radek Mužík se trhl po pravé straně a vymetl pavučinky v bližším horním růžku - 4:2! Pak se opakovala situace, kdy Ústí muselo tří. Opět tuto krizi zvládlo, ale pěti vteřinách hry ve čtyřech inkasovalo po dorážce Filipa Koláře – 5:2! Vzápětí Volke neudržel další nahození od modré a půltucet tak trefil bleskurychlou dorážkou Vlastimil Kvasnička- 6:2! Povedenou druhá část tak domácí ovládli v poměru 5:1.

Poslední dvacetiminutovku načal Mužík z levé strany, Kmoch, který se na třetí část postavil mezi tři tyče, byl pozorný. Za hosty odpověděl Tůma, z mezikruží ovšem poslal bekhendem touš pouze do Maličkaye. Poté na modré napřáhl Váchal, ale podobně jako po chvilce Šešina ze stejné pozice na druhé straně puk do sítě nedopravil. Za nedlouho poté dal o sobě vědět opět Tomáš Čermák, který se prokličkoval přes dva hráče až na brankoviště, kde jeho cesta za gólem skončila. Kmoch se později musel činit proti Kolářovi, jenž hned dvakrát zkoušel jeho pozornost v situaci dva na dva. V poslední minutě se pak skóre ještě přeci jen měnilo. Filip Janda pláchl domácím bojovníkům, první rána mezi betony ještě úspěšná nebyla, dorážka již ano - 6:3!

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): My jsme věděli, že soupeř je houževnatý a silný v osobních soubojích či dohrávání hráčů. Trošku jsme se s tím ze začátku potýkali, nicméně ve druhé třetině jsme již hráli hokej, který jsme chtěli. Bohužel ve třetím dějství jsme opět spadli do takové lehkovážnosti, která nás provází celou sezónu. Každopádně, jak jsem říkal, soupeř bylo Ústí těžký, i když třeba neměli tolik šancí. Ovšem měli dobré přesilové hry, dobře je několikrát sehráli a z toho hrozili. Za stavu 1:1 či 2:2 se mohlo střetnutí vyvíjet do jakéhokoliv stavu. Díky Bohu za pasáž hry, kdy jsme hráli, co jsme chtěli.

Lukáš Místecký (HC Slovan Ústí nad Labem): Přijeli jsme sem až na jednoho zraněného v kompletní sestavě k poslednímu utkání první části. Výkon odpovídal kvalitě. První třetina byla z naší strany slušná, drželi jsme krok. Ve druhé části bylo již moc faulů a to rozhodlo. Ve třetím dějství to již bylo jen takové dohrávání.