MDO: PLZ-CEB 10:2

Mladší dorost Jihočechům ukázal, jak chutná pořádná desítka!

Plzeň - Mladí indiáni vstoupili do nadstavby jak se sluší a patří a na svém ledě nedali sebemenší šanci jihočeskému Motoru! vyslali neskutečných 76 střel, Martin Lang byl u devíti branek!

HC Plzeň 1929 - Banes Motor České Budějovice

10:2
4:0, 3:0, 3:2

Branky a nahrávky: 3. Kolář (De Sousa), 5. Přikryl (Lang, Mužík), 9. Lang (Mužík, Přikryl), 12. Mužík (Lang), 21. Lang (Princl), 24. Přikryl (Lang.), 30. Přikryl (Mužík, Lang), 41. Lang (Mužík, Přikryl), 53. Kolář (Lang, Přikryl), 59. Soukup (Mužík, Lang) – 47. Procházka, 52. Pouzar (Houdek). Rozhodčí: Malá – Šimán, Zimmermann. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 76:25. Průběh utkání: 8:0, 8:2, 10:2.

HC Plzeň 1929

Pilc (Maličkay) – Hamšík, Pánek, Váchal, Šiller, Rybáček, Staněk, Kovářík – Slanina, Přikryl, Princl, De Sousa, Kolář, Rohla, Malát, Lang, Soukup, Mužík.

Banes Motor České Budějovice

M. Dvořák (Ludvík) – J. Dvořák, Kubíček, Procházka, Dekret, Svach, Remta – Novák, Škvarek, Čížek, Houdek, Anderle, Ryba, Hollar, Janoch, Pouzar.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pilc 60 25 2 23 92,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Maxmilián De Sousa 0 1 1 0 0
Jakub Hamšík 0 0 0 0 0
Filip Kolář 2 0 2 1 0
Filip Kovářík 0 0 0 3 0
Martin Lang 3 6 9 9 0
Sebastián Malát 0 0 0 -1 0
Radek Mužík 1 5 6 7 0
Tomáš Pánek 0 0 0 2 0
Marek Princl 0 1 1 0 0
Filip Přikryl 3 3 6 6 2
Adam Rohla 0 0 0 1 0
Jakub Rybáček 0 0 0 2 2
Jan Slanina 0 0 0 -1 0
Dominik Soukup 1 0 1 0 0
Ondřej Staněk 0 0 0 3 4
Albert Šiller 0 0 0 3 0
Jakub Váchal 0 0 0 3 0

komentář

První šanci utkání si připsal Lang, jeho pokus byl ale z mezikruží zblokován. Akce skončila buly, po kterém se ihned ke střele odhodlal Filip Kolář a indiáni vedli - 1:0! Po chvilce navíc hosté propadli ve středním pásmu, Lang byl ještě zablokován, touš se ale odrazil k Filipu Přikrylovi, který rychlou kličkou zakončil - 2:0! Hra nadále plynula pod taktovkou Plzně a brzy přišel i třetí gól. Martina Langa vyslal do sóla Mužík a rychlá klička do bekhendu znamenala již třetí trefu Západočechů - 3:0! Motor dostal šanci korigovat utkání v přesilové hře, ovšem paradoxně sám inkasoval. Lang v situaci dva na jednoho předložil na střed Radku Mužíkovi, domácí kapitán vyzrál na Dvořáka rychlou kličkou do forhendu - 4:0! Jihočeši se dostali k vážnější šanci až v patnácté minutě, kdy Novák nebezpečně pálil z mezikruží z otočky, promrzlý Pilc skvěle zasáhl. Ze stejné pozice to zkoušeli později na druhé straně Lang s Mužíkem, první střela mířila do betonu, druhá mimo. Když pak po krásné kličkované tváří v tvář Dvořákovi našel Přikryl pouze rameno gólmana Jihočechů, zůstalo první části skóre 4:0 pro modrobílé.

Neuběhla ani minuta druhé třetiny a Západočeši dali jasně najevo, že tento zápas si komplikovat nenechají. Ihned po buly nastřelil Princl tyč, dílo zkázy pro hosty dokonal dorážkou Martin Lang – 5:0! Domácí byli nadále při chuti, Staňkovu ránu od modré Dvořák stihl zastavit. Jenže Motor po chvilce znovu propadl po buly a Filip Přikryl tak pohodlně přidal již šestou trefu - 6:0! Alespoň korigovat mohl vzápětí Čížek, který se na Pilce řítil sám z levé strany, domácí gólman střelu na teploměr dokázal udržet. Poté vyrazili modrobílí do přečíslení dva na jednoho, Langova příhra neprošla, touš ale uzmul Mužík a našel Filipa Přikryla, který zkompletoval hattrick - 7:0! S dalším zápisem do střelecké listiny chtěl přispěchat tečí Váchalovy rány od modré Princl, ale puk zamířil nakonec těsně mimo. Druhý hattrick dne měl na holi Lang, z mezikruží si ovšem na jeho ránu počkal ramenem Dvořák. Po chvilce stejný hráč ujížděl v oslabení s protihráčem na zádech na hostující svatyni, zakončení mezi betony úspěšné nebylo. A když v samotném závěru Houdek nezakončil gólově pěknou kličkovanou Houdek, svítilo o přestávce na kostce nad ledem skóre odkazují na počet trpaslíků ve Sněhurce.

Nejlepší vstup do třetiny předvedli indiáni v té poslední, když již po patnácti vteřinách hry tečoval mezi betony pokus Mužíka Martin Lang a druhý hattrick dne byl na světě - 8:0! Devátý gól mohl přidat Soukup, z mezikruží zamířil těsně mimo. A tak se dočkali také hosté. Štěpán Procházka zastavil ve středním pásmu pas na Langa, vřítil se do útočné třetiny a střelou přes obránce zamířil přesně nad beton k levé tyči - 8:1! Vzápětí se na brankovišti zjevil osamocený Princl, zamířil příliš nad. Lépe si vedl Jihočeši, když ránu Houdka doručil na místo určení Jaroslav Pouzar – 8:2! Indiáni odpověděli za necelou minutu Filipem Kolářem, který z mezikruží zamířil do levé šibenice - 9:2! Otázkou tak již zůstalo pouze to, jestli modrobílí vystřílejí desítku. To se nakonec povedlo 74 vteřin před sirénou, když Mužíkovu příhru na brankoviště uklidil do sítě Dominik Soukup – 10:2! Indiáni tak vstoupili do nadstavby pravou nohou, když si připsali vysoké vítězství.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): "Dneska se nám zápas bude hodnotit trošičku lépe, než ostatní. A sice proto, že jsme konečně šedesát minut hráli to, co jsme chtěli, mužstvo šlapalo, napadaly nám tam góly. Vypadá to jednoduše, ale je za tím spousta práce a poctivosti, která dělá výsledky. Dneska jsme tak mužstvo po dlouhé době pochválili."

Ladislav Kolda (HC Motor České Budějovice): "Propadli jsme v první třetině, tam to rozhodlo. Plzeň byla po všech stránkách lepší. My jsme zařadili asi možná více ročníků 2002, chceme je vyzkoušet. Domácím gratulujeme k vítězství, nám se to tady dnes vůbec nepovedlo."