MDO: PLZ - LET 5:2

Mladší dorostenci opět přehráli Letce z Letňan!

Plzeň - Západočeští mladší dorostenci přivítali krátce po poledni v Home Monitoring Aréně mužstvo HC Letci Letňany. Tyto celky se v probíhajícím ročníku utkaly již popáté, všechny čtyři předchozí duely ovládli indiáni! Vyhrát a získat tři body se domácím povedlo i v tomto duelu.

HC Plzeň 1929 - HC Letci Letňany

5:2
1:1, 3:1, 1:0

Branky a nahrávky: 19. Malát (Mužík, Soukup), 26. Mužík (Váchal, Soukup), 32. Mužík (Soukup), 34. Mužík (Soukup), 49. Soukup (Malát, Šiller) – 11. Benda (Krutil, Krchňák), 23. Hlaváč (Bucek, Klikorka). Rozhodčí: Bouzek – Brejcha, Zimmermann. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: 54:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2.

HC Plzeň 1929

Pilc (Bielecký) – Novák, Hamšík, Pánek, Váchal (A), Šiller, Malák, Staněk, Kremláček, Kovářík – Slanina, Soukup, Rozsahegyi, Princl, De Sousa, Kolář (A), Rohla, Malát, Kvasnička, Mužík (C)

HC Letci Letňany

Zoluděv (Zeithaml ) – Klikorka (A), Krutil (A), Straka, Pinkas, Kloutvor, Benda – Bucek, Adamec, Zrcek, Tzovairis, Hlaváč, Pětník, Vlček (C), Krchňák, Vrba

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pilc 60 21 2 19 90,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Maxmilián De Sousa 0 0 0 0 0
Jakub Hamšík 0 0 0 1 0
Filip Kolář 0 0 0 0 2
Filip Kovářík 0 0 0 -2 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 -2 0
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 1 1 2 4 0
Radek Mužík 3 1 4 3 0
Jakub Novák 0 0 0 2 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Marek Princl 0 0 0 -2 0
Adam Rohla 0 0 0 -1 0
András Rozsahegyi 0 0 0 1 0
Jan Slanina 0 0 0 0 2
Dominik Soukup 1 4 5 4 0
Ondřej Staněk 0 0 0 -1 0
Albert Šiller 0 1 1 2 0
Jakub Váchal 0 1 1 1 0

komentář

Úvodních dvacet minut duelu mezi plzeňskými indiány a Letci z Letňan nenabídlo příliš obrovských šancí. K vidění byly sice dvě branky, ale obě padly víceméně zničehonic. Nutno však podotknout, že aktivnějším celkem byli domácí, na oplátku musí být také zmíněno, že letňanská obrana v čele s gólman Timofeyem Zoluděvem fungovala v první třetině naprosto precizně. Několik zajímavých střel si modrobílí připsali od modré čáry, žádná však neměla gólové parametry. Ani po individuálních akcích se skóre neměnilo, takže si vše vzali pod svou taktovku Letci.

Tomáš Krchňák zavezl a následně velmi dobře udržel touš v rohu útočného pásma, rozehrál ho, až se puk nakonec dostal na modrou čáru, kde už stál připravený Džamal Benda. Letňanský bek se s ničím nepáral, poslal kotouč na domácí klec a mohl se jet radovat. Lukáš Pilc v plzeňské svatyni toho moc neviděl a musel poprvé lovit puk ze sítě. Západočeši srovnali krok v devatenácté minutě. Radek Mužík poslal touš před branku hostí, ale jeho přihrávka byla sražena do výšky. Následně se však kotouč šťastně odrazil a dopadl do brankoviště Letců. U něj číhal Sebastián Malát, který bez jakýchkoliv potíží ranou do prázdné klece srovnal na 1:1.

V prostřední třetiny se opakoval stejný scénář – indiáni byli od začátku této části aktivnějším týmem, ale znovu jako první udeřili Letci. Tomáš Bucek nahodil touš od modré čáry, před Pilcem, který měl znovu naprosto nulový výhled, ho ještě tečoval Jan Hlaváč, Letňany se tedy mohly opět začít radovat. Poté však začal koncert plzeňské 25, nejproduktivnějšího hráče indiánů. Indiáni hráli přesilovou hru, Jakub Váchal nahodil kotouč od modré čáry a Radek Mužík ho šikovně tečoval mimo dosah gólmana Letců.

O chvíli později se dvakrát svými střelami nedokázal prosadit Dominii Soukup (ten si za dvě třetiny připsal v duelu čtyři asistence), jenže to ho nemuselo mrzet, protože Plzeňští se i nadále udrželi v útočném pásmu. Radek Mužík poslal domácí borce poprvé v utkání do vedení. A tentýž hráč, tedy Radek Mužík, zkompletoval ve třicáté čtvrté minutě čistý hattrick, když pohodlně za Zoluděva dorazil pokus Soukupa. Vedení Plzně po dvou částech bylo tedy 4:2, ale mohlo být i vyšší. Například Marek Princl se svým skvělým blafákem při úniku neuspěl jen o malinký kousek, hostující gólman zasáhl betonem.

Ve třetí třetině si pěknou šanci připsal Ondřej Staněj, ale proti jeho dorážce skvěle zasáhl hostující gólman. Radek Mužík měl následně dvě obrovské šance. Nejprve nevyužil přečíslení dva na jednoho, to napálil Zoluděva do betonu. Poté se domácí šikula dostal do úniku v oslabení, ale ani nyní se svou forhendovou kličkou neuspěl. Prosadit se tak musel jeho kolega z útoku. Pátý bod v utkání si připsal Dominik Soukup, jenž se svou ranou mezi betony rovněž zapsal mezi střelce! Tento gól uzavřel účet zápasu, indiáni tedy na Letce z Letňan znovu vyzráli, připsali si další tři body do rozjeté tabulky.

Ohlasy trenérů

Jan Snopek (HC Plzeň 1929): Měli jsme dnes pomalejší rozjezd, zápas se pro nás nevyvíjel dobře, ale potom se náš výkon ustálil, my jsme začali být důraznější. Mezery tam byly, ale jinak jsme si to pohlídali. Hlavní bylo to, že jsme po první třetině přidali v důrazu.

Tomáš Blažek (HC Letci Letňany): Půl zápasu to byl celkem vyrovnaný duel, ale domácí poté ukázali své kvality. Je to skoro vedoucí tým tabulky, po našich chybách dali góly, svou formu Plzeň zúročila a vyhrála.