Divoké utkání na východě Čech mladší dorost prohrál

Plzeň - Divoký zápas plný vyloučení i gól rozehráli mladí indiáni velice dobře, slibný náskok však neudrželi a vaz jim nakonec zlomila závěrečná část.

Mountfield HK - HC Plzeň 1929

6:4
2:2, 2:2, 2:0

Branky a nahrávky: 9. V. Síla (Morong, Záliš), 10. Jušta (Kašpar, Janda), 24. Perička (Morong, V. Síla), 35. M. Soukup (Kašpar, Bieniek), 43. Morong (Bieniek), 49. V. Síla (Morong) – 3. Lang (Mužík), 9. Slanina (Staněk, Malát), 32. Mužík (Lang, Novák), 40. Novák (Váchal, Slanina). Rozhodčí: Pilný – Zeman, Řezníček. Vyloučení: 10:5, navíc Morong (MHK) os. 10 min. trest. Využití: 1:3. Diváci: 166. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 6:4.

Mountfield HK

Sajdl (41. Vacek) – Řehák, Junek, Janoušek, Perička, Heligr, Bieniek – Daniel Šedivý, Hynek, M. Soukup, Nedomlel, Kašpar, V. Síla, Jušta, Záliš, Janda, Morong (C).

HC Plzeň 1929

Maličkay (35. Pilc) – Novák, Hamšík, Pánek, Váchal, Šiller, Staněk, Kremláček, Kovářík – Slanina, D. Soukup, Rozsahegyi, Balín, Princl, De Sousa, Kolář, Rohla, Malát, Lang, Kuchárik, Mužík (C).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Maličkay 35 20 4 16 80,00 0
Lukáš Pilc 24 18 2 16 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jakub Hamšík 0 0 0 0 0
Filip Kovářík 0 0 0 -1 2
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
Daniel Kuchárik 0 0 0 -1 0
Martin Lang 1 1 2 -2 2
Sebastián Malát 0 1 1 -1 0
Radek Mužík 1 1 2 -2 2
Jakub Novák 1 1 2 -1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 -1 0
Marek Princl 0 0 0 -1 0
Adam Rohla 0 0 0 -1 0
András Rozsahegyi 0 0 0 -1 0
Jan Slanina 1 1 2 -1 0
Dominik Soukup 0 0 0 -2 2
Ondřej Staněk 0 1 1 -2 0
Jakub Váchal 0 1 1 -2 2

komentář

Do souboje se Lvy vstoupili lépe Západočeši, kteří šli již ve třetí minutě do vedení. Mužík našel na levé straně najíždějícího Martina Langa, jenž zamíchal s pukem a přesnou střelou pod břevno rozsvítil červené světlo za svatyní Sajdla, čímž zužitkoval první přesilovku Plzeňských – 0:1. Hradečtí se následně rovněž snažili proměnit svou početní výhodu, ale Bieniek tvrdou ranou z levého kruhu pouze orazítkoval levou tyč klece indiánů.

V polovině periody Plzeňští vedení zdvojnásobili. Střelu Staňka od modré usměrnil za Sajdlova záda šikovnou tečí Jan Slanina. Mountfield ale reagoval už o 12 sekund později. Po vyražené ráně Moronga se před brankou Západočechů nejlépe zorientoval Vojtěch Síla a bekhendem poslal kotouč do sítě. Minutu a šest vteřin nato už bylo srovnáno. Po závaru před gólmanem hostí si puk našel Jan Jušta, jenž ho dopravil za brankovou čáru. Další gól již v prvním dějství nepadl, a tak se šlo do kabin za stavu 2:2.

Hradečtí na začátku druhé třetiny soupeře zatlačili a otočili skóre zápasu. Morong posunul na modrou čáru Tomáši Peričkovi, který se do puku opřel vší silou a ten po teči jednoho z bránících hráčů skončil v síti Plzně – 3:2. V polovině dvacetiminutovky indiáni srovnali, když využili další početní výhodu. Lang oplatil dobrou nahrávku Radku Mužíkovi, jenž přesnou střelou z pravé strany od modré čáry trefil vzdálenější roh svatyně Sajdla – 3:3.

Nerozhodný výsledek však dlouho nevydržel. Martin Soukup dostal přihrávku na pravou stranu, sjel trochu na střed a ranou nízko nad ledem skóroval – 4:3. Plzeň následně sáhla k výměně brankářů, Maličkaye nahradil Pilc. Pokud něco Západočechům fungovalo, tak to byly přesilovky. V utkání již třetí využili poté, co Váchal posunul kotouč na pravou stranu, odkud přes bránícího hráče vypálil Jakub Novák, po jehož zásahu bylo skóre opět nerozhodné – 4:4. Za tohoto stavu hokejisté nastoupili i do další třetiny.

O přestávce sáhl trenér Luštinec k výměně brankářů. Do třetí dvacetiminutovky tak nastoupil Vacek místo Sajdla. Hradečtí šli krátce po začátku periody znovu do vedení, když prokázali, že také oni umí využít početní výhodu. Bieniek posunul na modré puk Matěji Morongovi, jenž zamířil přesně do protilehlého rohu svatyně Západočechů – 5:4. Plzeňští se hodně snažili o opětovné vyrovnání. Ihned po buly pálil na Vackovu klec Lang, jenže brankář Lvů předvedl parádní semafor.

Mountfield šel v polovině třetího dějství do vedení o dva góly. Vojtěch Síla dojel vyhozený puk a překvapivě našel skulinku u bližší tyče gólmana Pilce – 6:4. Oba týmy pak měly ještě několik šancí, jelikož obrany obou celků byly dosti propustné, další góly však již nepadly. Dokonce ani poté, co do poslední vteřiny bojující Plzeňští odvolali brankáře a hráli přesilovku v šesti proti čtyřem. Hradečtí se závěrnému náporu soupeře ubránili a do tabulky tak připsali další tři cenné body.

Ohlasy trenérů

Petr Luštinec (Mountfield HK): Důležité v dnešním utkání bylo to, že v první třetině jsme za stavu 0:2 dali rychlý kontaktní gól a následně jsme zvládli i vyrovnat. První dvě třetiny jsme bohužel hráli dost nedisciplinovaně, co se týče vyloučených hráčů. Plzeň z toho hrála výborné přesilovky a trestala nás. Ale zaplať pánbůh za to, že jsme některé další přesilovky zvládli ubránit. V třetí třetině se nám podařilo odskočit na dva góly a zvítězit.

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): V dnešním zápase jsme se mohli opřít jen o přesilovky. Bohužel jsme byli v oslabení špatní a chyběla nám součinnost, byli jsme takoví rozháraní po ledě. Soupeř toho bohužel dokázal využít.