Mladší dorost zakončil základní část porážkou

Plzeň – Mladé pušky byly po celý zápas aktivnější, ovšem o osudu duelu rozhodla efektivita, kterou hosté vyšroubovali na maximum.

HC Plzeň 1929 - HC Litvínov

1:4
1:2, 0:0, 0:2

Branky a nahrávky: 8. Malát (Kovářík, Slanina) – 7. Myšák (Kitzberger, Jindra), 17. Myšák (Jindra, Najman), 47. Kysela (Myšák, Baláž), 49. Stehlík (Berka, Bartoš). Rozhodčí: Hucl – Kotyza, Zimmermann. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

HC Plzeň 1929

Maličkay (od 31. Čech) – Novák, Hamšík, Pánek, Váchal (A), Šiller, Staněk, Kremláček, Kovářík – Slanina, Soukup, Rozsahegyi, Princl, De Sousa, Kolář (C), Rohla, Malát, Kuchárik, Kvasnička.

HC Litvínov

Klika (Kmínek) – Jonák, Baláž, Kitberger, Háva, Najman, Žítek – Bartoš, Jindra (C), Stehlík, Berka, Jouza (A), Beran, Kysela, Šarlinger, Myšák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Karel Čech 30 12 2 10 83,33 0
Jakub Maličkay 31 14 2 12 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Maxmilián De Sousa 0 0 0 -2 0
Jakub Hamšík 0 0 0 -3 0
Filip Kolář 0 0 0 -2 0
Filip Kovářík 0 1 1 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
Daniel Kuchárik 0 0 0 -2 2
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 -2 2
Sebastián Malát 1 0 1 0 0
Jakub Novák 0 0 0 -3 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Marek Princl 0 0 0 0 0
András Rozsahegyi 0 0 0 -2 0
Jan Slanina 0 1 1 -2 0
Dominik Soukup 0 0 0 0 0
Ondřej Staněk 0 0 0 -1 0
Albert Šiller 0 0 0 0 0
Jakub Váchal 0 0 0 0 0

komentář

Duel odšpuntoval pobídkou na teč od modré Háva, touš skončil v náručí Maličkaye. Pořádnou pumelici na druhé straně vypustil ze stejné pozice Váchal, od klubka hráčů se ale černý nesmysl odrazil mimo. Poté se již skóre měnilo. Kitzberger taktéž od modré minul pravou tyč, puk se odrazil od zadního mantinelu před branku u tyče levé, kde bleskurychle dorazil Jan Myšák – 0:1! Jenže Litvínov následně putoval do čtyř a domácí trestali. Klik neudržel pokus Kováříka z osy hřiště a balíček doručil na místo určení Sebastián Malát – 1:1! Hostující gólman měl problémy i s dělovkou Pánka, v tomto případě mu pomohli obránci. Indiáni poté přestáli hru ve čtyřech, ale nepohlídali si najetého Jana Myšáka, kterého vysunul Jindra a Litvínov v Plzni opět vedl po svižné střele z mezikruží - 1:2! I přes další přesilovou hru Vervy se již v první části skóre neměnilo.

Hned zkraje prostřední periody vystihl domácí rozehrávku Berka, ranou zblízka ale nevyzrál na lapačku Maličkaye. Nebezpečně vypálil na druhé straně také Kuchárik, z levého kruhu jen těsně minul vzdálenější horní růžek. Podobně to zkoušel přes obránce i Stehlík, domácí brankář se musel pořádně protáhnout. Indiáni následně prostřídali brankáře, mezi tři tyče se podíval Čech a zároveň si domácí zahráli dlouhou dobu přesilovou hru, pár vteřin i dvojnásobnou, srovnání se však nedostavilo. Když pak těsně před druhou sirénou prověřil Čecha Kitzberger od modré, odcházely oba celky do kabin ze neměnného stavu.

Poslední dvacetiminutovku načal ranou od modré Žítek, puk skončil na pravém betonu Čecha. Poté hosté po buly zatlačili domácí, Myšák našel před brankou Vojtěcha Kyselu, který svůj tým pořádně přiblížil k vítězství - 1:3! Za další přibližně dvě minuty navíc Lukáš Stehlík vystihl domácí rozehrávku, řítil se sám na Čecha, kterého překonal po kličce do forhendu zakončeném podél betonu - 1:4! Alespoň naději svým barvám mohl dát Soukup, který v situaci dva na jednoho po pěkné příhře mířil na poloprázdnou svatyni Litvínova, jenže minul. Když se v závěru stejný hráč opřel do puku po přihrávce z kruhu na kruh a Klika předvedl bleskurychlý přesun, skóre se již nezměnilo a cenné tři body tak putují na sever Čech.

Ohlasy trenérů

Jan Snopek (HC Plzeň 1929): “Dnešní zápas byl hodně bojovný. My bohužel z naší práce nevytěžili další branku. Měli jsme dobrý pohyb, bojovali jsme, získávali jsme hodně puků napadáním. Chyběla nám trošku kvalita na hokejkách v koncovce i v mezihře. Ztráceli jsme příliš puků nevynucenými chybami.”

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): “Bylo to těžké utkání. Určitě jsme nepředvedli optimální výkon, na druhou stranu jsme to nahradili bojovností. My jsme toto utkání chtěli vyhrát, abychom play-off začínali doma a pro to jsme udělali všechno. I když to možná nebyl příliš pohledný hokej z naší strany, já klukům děkuju. Z herním projevem příliš spokojení nejsme, ale s výsledkem a přístupem již ano.”