Starší dorost zakončil základní část ziskem bodu v Brně

Plzeň - Starší dorost veze z dvojutkání na ledech soupeřů cenné čtyři body a má týden na přípravu na osmifinále play-off.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929

4:3sn
1:2, 1:0, 1:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 11. Frydrych (Kowalczyk), 34. Mlčák (Frydrych), 54. Svoboda (Střondala, Petr Krejčí I.), rozh. náj. Matula – 9. Kovařík (Přikryl, Matiášek), 16. Staněk (Roubal), 57. Eret (Pour, Roubal). Rozhodčí: Antonín – Vašíček, Zapletal. Vyloučení: 6:4, navíc Eret (PLZ) os. 10 min. trest. Využití: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 38:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

HC Kometa Brno

Šindelka (Kašpar) – Petr Krejčí II., Věžník, Jurnečka, Kowalczyk, Kučera (C), Mlčák, Vašíček, Gloz – Svoboda, Minárik, Střondala, Petr Krejčí I., Matula, Novák, Frydrych, Zajíček, Kunc, Kadlic.

HC Plzeň 1929

Kolář (Červenka) – Houdek, Kaňák, Štěpánek, Staněk, Lokajíček, Čada, Šilhán, Beneš – Reitspies, Procházka, Přikryl, Matiášek, Hajžman, Pour, Roubal (C), Straka, Hajšman, Eret, Hasman, Kovařík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 65 38 3 35 92,11 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 0 0
František Čada 0 0 0 1 0
Petr Eret 1 0 1 1 10
Kamil Hajšman 0 0 0 0 0
Matěj Hajžman 0 0 0 -2 0
Josef Hasman 0 0 0 0 2
Michal Houdek 0 0 0 -2 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 -2 0
Vojtěch Kovařík 1 0 1 1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 2 0
Jan Matiášek 0 1 1 1 0
Jakub Pour 0 1 1 1 2
Jakub Procházka 0 0 0 -2 0
Filip Přikryl 0 1 1 1 2
Vít Reitspies 0 0 0 0 0
Josef Roubal 0 2 2 1 2
Filip Staněk 1 0 1 0 0
Martin Straka 0 0 0 -2 0
Adam Šilhán 0 0 0 1 0
Jan Štěpánek 0 0 0 0 0

komentář

První minuty patřily na ledě domácímu Brnu. Hokejisté Komety svírali soupeře, ve čtvrté minutě po chybné rozehrávce přenechal Zajíček střelecký pokus z předbrankového prostoru Mlčákovi, ten ale gólmana Koláře nepřekonal. Hra se posléze lehce vyrovnala, i na brněnskou svatyni začaly mířit puky. V polovině deváté minuty se hosté dostali do útoku, kde Přikryl poslal zpoza brány puk na hůl Vojtěcha Kovaříka, jehož pohotová rána zapadla ke vzdálenější tyči - 0:1.

Svěřenci trenéra Zachrly ale na sebe nenechali dlouho čekat, po minutě a půl našel v brankoviště vyražený puk Lukáš Frydrych a bekhendem jej poslal za čáru - 1:1. Plzeň záhy s notnou dávkou štěstí ubránila oslabení a brzy se vrátila do vedení. Na modrou dostal přihrávku Filip Staněk a přesnou ránou pod horní tyč vrátil Indiánům vedení - 1:2. Do druhé periody si domácí přenesli polovinu přesilovky.

Tu ale Kometa nedokázala využít. Během několika prvních minut se ale Brňané málem dostali ke vstřelení druhé branky. Nejprve Střondala o kousek minul bránu, záhy stejný hráč nahrával Matulovi, který ale z přebrankového prostoru nesrovnal. Po polovině základní hrací doby se ale Brno dočkalo. Na modré se k puku dostal Jan Mlčák a okamžitě vypálil směrem na bránu a svoji střelu umístil přesně pod horní tyč - 2:2.

Zanedlouho Kometa úspěšně přečkala i dvě oslabení, z nichž krátce hrála dokonce ve třech. Poslední udělený trest padl čtyřicet sekund před koncem, a tak do poslední části si zbytek přesilovky přenesla Plzeň.

Dvě branky nabídla poslední část. Plzeň přenesenou přesilovku nevyužila, následně sama chybovala a Kometa dostala více prostoru v útočném pásmu. Záhy ale chyboval Svoboda a odešel na trestnou lavici. Tam vydržel celé dvě minuty a poté se zapojil do hry. A návrat to nebyl ledajaký. Matěj Svoboda dostal puk na pravý kruh odkud nikým nehlídán poslal Brňany do vedení - 3:2. Tři minuty na to ale srovnal hostující Petr Eret - 3:3. Utkání mělo dobré tempo, deset sekund před koncem mohl skórovat u odkryté brány Kowalczyk, ale puk mu přeskočil hůl. Následovalo prodloužení.

Pět minut prodloužení nabídlo řadu šancí a jednu přesilovku Plzně, avšak žádný gól. Na nájezdy pak vyhrálo Brno poměrem 2:1, vítěznou branku vstřelil Jakub Matula.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Z hlediska nasazení a posuzování faulů nefaulů to bylo jako utkání play-off. Je dobře, že Plzeň takto hrála, kluci se aspoň dobře připraví. Jako další pozitivum vidím, že jsme dokázali zvítězit. V závěru, kdy jsme už vedli, začali hrát kluci trochu pasivně a díky tomu hosté vyrovnali. V podstatě jsou tyto dva body pro nás zlaté, v prodloužení jsme dokázali úspěšně čelit oslabení.

Michal Straka (HC Plzeň 1929): Zápas byl vyrovnaný. Obě mužstva si šla dobře za výhrou. Pořád to bylo o jednom gólu. Nejdříve jsme vedli my a Kometa dotahovala. Ve třetí části ale domácí otočili a my následně vyrovnali. Utkání tak šlo spravedlivě do prodloužení, kdy na obou stranách bylo několik šancí. Přesilovku v prodloužení jsme bohužel nesehráli dobře a v nájezdech nás štěstí nepotkalo. Ani si nepamatuji, kdy naposledy jsme na nájezdy vyhráli.