OF4: VIT - PLZ 6:2

OF4: Vítkovice opět úspěšnější. Rozhodne se v sobotu v Plzni!

Plzeň - Mladí indiáni ani jeden mečbol ve Vítkovicích nevyužili a sérii tak rozhodne až pátý zápas na západě Čech.

HC Vítkovice Ridera - HC Plzeň 1929

6:2
0:2, 2:0, 4:0

Branky a nahrávky: 36. Vojtovič (Beránek, Mrva), 39. Ficek (Baláž, Konečný), 49. Mrva (Vojtovič, Beránek), 50. Konečný (Baláž, Kučera), 58. Lewandowski (Kylnar, Toman), 59. Konečný (Baláž, Mrva) – 12. Eret (Pour), 17. Pour (Eret). Rozhodčí: P. Mikula – R. Adamec, M. Poruba. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 36:49. Průběh utkání: 0:2, 6:2.

HC Vítkovice Ridera

N. Malík (Piták) – Bílý, Ficek, Kaláb, Takáč, Kučera (A), Vacula, Kunc, Z. Malík – Vojtovič, Žemba, Fridrich (C), Baláž (A), Toman, Beránek, Mrva, Kylnar, Konečný, Lewandowski

HC Plzeň 1929

Kolář (R. Červenka) – Houdek, Kaňák, Štěpánek, Staněk, Lokajíček, Čada, Šilhán, Beneš – Reitspies, Procházka, Přikryl, Matiášek, Hajžman, Pour, Roubal (C), Straka, M. Červenka, Eret, Váňa (A), Kovařík (A)

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 35 5 30 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 0 0
František Čada 0 0 0 1 0
Petr Eret 1 1 2 -1 2
Matěj Hajžman 0 0 0 -2 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 2
Nicholas Kaňák 0 0 0 0 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 -2 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 0
Jan Matiášek 0 0 0 -2 0
Jakub Pour 1 1 2 -1 0
Filip Přikryl 0 0 0 -1 0
Vít Reitspies 0 0 0 -2 0
Josef Roubal 0 0 0 -2 0
Filip Staněk 0 0 0 -3 0
Martin Straka 0 0 0 -2 0
Adam Šilhán 0 0 0 -3 0
Jan Štěpánek 0 0 0 0 2
Ondřej Váňa 0 0 0 0 0

komentář

Západočeši vstoupili do utkání aktivněji a Malík v bráně Ridery se měl co ohánět. Ten nejprve vyzrál na Přikryla, poradil si i se dvěma dělovkami Staňka od modré, jednou navíc dokonce dorážel Pour. Stejný hráč se po chvilce dostal při vlastním oslabení do samostatného úniku, který zakončil do betonů domácího brankáře, neujala se ani dorážka. Vzápětí oslovil Přikryl Kovaříka křížným pasem, rána z první skončila opět na betonech Malíka. Jeho kouzlo odčaroval až Petr Eret, jenž využil příhry aktivního Poura - 0:1! Asistent se za nedlouho poté dostal opět za obranu domácích, tvrdou ranou ovšem síť znovu nerozvlnil. V závěru třetiny se ale Jakub Pour přeci jenom dočkal, když zakončil obléhání vítkovické svatyně - 0:2! Úvodní dějství tak svým výsledkem posunovalo hosty do čtvrtfinále.

Plzeň i v prostřední části nechtěla nechat nic náhodě a byla to ona, kdo si vypracovával gólové šance. Dokonce i v oslabení, kdy Přikryl předložil v situaci dva na jednoho Pourovi. Plzeňský forvard však napálil pouze břevno. Další přečíslení vzal na sebe Eret, našel náruč Malíka. Domácí o sobě dali vědět Mrvou, ten síť sice rozvlnil, ale pouze z boku. O něco přesněji pálil po chvilce kdo jiný než Pour, po břevnu však nyní orazítkoval tyč. Potrestat hosty tak mohl Kylnar, který se natlačil až před Koláře, ten jej vybruslil a zakončení eliminoval. Muž s maskou si vzápětí poradil i s pokusem Mrva. Do třetice to ale již nevyšlo, když jiskřičku naděje vykřesal pro Vítkovice umístěnou ranou Jan Vojtovič - 1:2! O rychlou odpověď, hned nadvakrát, se pokoušel Roubal, Malík mezírku mezi betony nenechal. A tak opět udeřilo na druhé straně. Ještě do přestávky dosavadní průběh vynuloval Dominik Ficka, jenž se štěstím využil pobídky Baláže, Kolářovi se puk doslova došoural za brankovou čáru - 2:2! O všem tak měla rozhodnout závěrečná dvacetiminutovka.

V té se indiáni hned zkraje prosadili, stejně jako včera ale sudí třetí gól neuznal. Nyní pro údajné posunutí klece. Po chvilce se Žemba s Balážem nahrnuli k plzeňské brance, zazvonila kovová konstrukce, ještě chvíli se snažili protlačit puk za čáru, ale hra byla přerušena. Těsně po zapískání se puk ocitá v síti, ale rovněž se skóre neměnilo. Až v devětačtyřicáté minutě podnikla Ridera rychlý výpad, Beránek přťukl Jakubu Mrvovi, který pohotovou ranou dokonal obrat v duelu - 3:2! Západočeši se ihned vrhl do útoku, ale jak ránu Poura, tak poté Staňka Malík vytěsnil. Udeřilo tak opět na druhé straně. Baláž dostal přesnou přihrávku za obránce, rozjel se sám na branku, ale puk s dýchající trojicí za zády do Kolářovy klece neumístil, dojíždějící Viktor Konečný ale již ano - 4:2! Tři minuty před koncem utkání zkusili svěřenci kouče Straky hru bez brankáře, utkání se jim zdramatizovat nepovedlo. Naopak, skóre navýšili Jakub Lewandowski a Viktor Konečný, o osudu celé série tak rozhodne pátý zápas v Plzni - 5:2!

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Plzeň 1929): “Je to škoda, že jsme to ztratili. Protože do zápasu jsme vstoupili dobře, vedli jsme 2:0, měli jsme dobrý pohyb, řadu dalších šancí, asi ještě další dvě tyčky. Ve druhé třetině jsme v nastoleném trendu pokračovali, ještě mohli dát na 4:0, měli jsme i trochu smůlu. Pak dal soupeř takový laciný gól z předbrankového prostoru a ještě před sirénou nahození prolétlo až do sítě. Hráči byli dole, zklamaní, my se je snažili nabudit, že se stále nic neděje a je dalších dvacet minut. Vývoj utkání výsledku totiž vůbec neodpovídal. V úvodu třetí třetiny jsme dali regulérní góĺ, který na stadionu viděli všichni, akorát sudí ho nepochopitelně neuznal. Byla to další křivda, po které jsme navíc inkasovali na 2:3 a po chvilce i 2:4 a nepomohlo nám ani odvolání brankáře. Je to opravdu velká škoda.“