ČF2: PLZ – SPA 2:1

ČF2: Junioři urvali i druhý zápas! Mat přišel v závěru!

Plzeň – Indiáni se Spartou mají za sebou odvetu čtvrtfinálové série a ta se do Prahy stěhuje za stavu 2:0 pro Západočechy.

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha

2:1
1:0, 0:1, 2:1

Branky a nahrávky: 14. Roubal (Stráský, Kaňák), 59. Rubner (Kantner, Kodýtek) – 31. Kern (Svoboda, Safin). Rozhodčí: Horák – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 120. Střely na branku: 33:41. Průběh utkání: 1:0, 2:1.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Zeman) – Kačena, Váchal, Kaňák, Sysel, Čechura, Novák, Krystl, Pokorný – Kantner, Stráský, Hanzlík, Vavřička, Chalupa, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Roubal, Rubner.

HC Sparta Praha

Wolf (Hofmann) – M. Jandus, Janda, Mrkvička, Jeřábek, Duben, Vandas – Komárek, Kern, T. Jandus, Svoboda, Seniov, Procházka, Safin, Kulda, Chlouba, Krátký, Dubský, Wojnar.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 41 1 40 97,56 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 0 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 2 0
Matyáš Kantner 0 1 1 1 0
Petr Kodýtek 0 1 1 1 2
Filip Kokoška 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Adam Novák 0 0 0 2 4
Jakub Pokorný 0 0 0 0 0
David Roubal 1 0 1 1 0
Marek Rubner 1 0 1 1 2
Jiří Stráský 0 1 1 1 0
Jakub Sysel 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 0 0 0 1 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 2

komentář

Úvod zápasu byl ve znamení dvou vyloučení na straně Sparty. Zejména ve druhém oslabení měl Wolf plné betony práce, když hned dvakrát takto likvidoval povedené rány Krystla z levého kruhu. Početní výhodu poté nevyužili ani Pražané, následně ovšem nebezpečně pálil Kulda od pravého mantinelu, Jandus z vrcholu pravého kruhu a Chlouba z osy hřiště, se všemi ranami si Krasanovský poradil. Vzápětí nahodil směr brána touš Vracovský z levé strany a na brankovišti ještě tečoval Kokoška, Wolf sklapl betony včas. Jenže ihned po buly se puk dostal rychle k Davidu Roubalovi a Západočeši vedli - 1:0! Navýšit náskok mohl Vracovský, který se dostal za obranu soupeře a byl faulován, z nařízeného trestného střílení ale svižnou střelou na Wolfa nevyzrál. Pak se k dorážce z druhé vlny z vrcholu brankoviště dostal Chalupa, hostující gólman držel své barvy nad vodou. Před první sirénou ještě Sparta domácí zatlačila, fotbalové skóre ovšem již zůstalo nezměněno.

Prostřední periodu odstartoval Kokoška, který vzal na sebe situaci dva na jednoho, pěknou ranou ovšem z levé strany vzdálenější růžek minul. Z podobné pozice pálil z první po chvilce také Rubner, Wolf se stihl přemístit. Poté se dvakrát v rychlém sledu dostal do zakončení po křižných přihrávkách Vavřička, hostující brankář byl opět na místě. Těsně po polovině utkání udeřilo na druhé straně. Jemnou tečí před Krasanovský totiž dokonal práci Svobody Jan Kern – 1:1! Asistent se mohl proměnit i ve střelce, z pravého kruhu ovšem zamířil mimo. Stejný hráč se vzápětí po dobrém napadání dostal za beky Západočechů, ztroskotal ale na levé betonu Krasanovského. Když pak Dubský zakončil situaci tři na jednoho zcela mimo, měla o všem rozhodnout závěrečná část.

V úvodu poslední dvacetiminutovky musela Plzeň do čtyř a málem jí potrestal z hrany brankoviště Kulda, Krasanovský ale předvedl bleskurychlý pravý beton. Na druhé straně už už zakončoval do polodkryté klece v situaci dva na jednoho Chalupa, Wolfa zastoupil spoluhráč. Do análů se mohl zapsat také Martin Jandus, odražený kotouč pár kroků za modrou ovšem nasměroval pouze doprostřed brány. Na druhé straně pálil z mezikruží Kantner, mimo. Rozhodnutí měl na holi opět Kulda z mezikruží, ani tentokrát si na Krasanovského nepřišel. A tak přišlo rozřešení v čase 58:36. Domácí po buly v obranné třetině rychle otočili hru, Wolf ještě vyrazil střelu Kantnera, na dorážku Marka Rubnera již však nedosáhl - 2:1! Hosté ještě zkusili hru bez brankáře, ale vážněji již svatyni domácích neohrozili a ti tak v sérii vedou již 2:0.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): “Bylo to nesmírně těžké utkání. Zápas jsme doslova ubojovali a v podstatě nám další bod v sérii přinesl gólman Krasanovský.”

Tomáš Hamara (HC Sparta Praha): “Těžko se mi to hodnotí. Myslím si, že v první půli byla lepší Plzeň, poté jsme to vyrovnali. V poslední třetině jsme jasně dominovali, akorát jsme nedali branku. Bohužel, oni byli prostě šťastnější, že ten gól dotlačili. Byl to krásný zápas pro diváky i perfektní duel play-off.”