ČF4: SPA - PLZ 2:5

ČF4: Bůr na Spartě! Juniorům chybí k semifinále jediný krok!

Plzeň - Mladé pušky se rychle oklepaly ze včerejší první porážky ve čtvrtfinálové sérii, dnes nasázely na Spartě opět pět gólů a mají tři možnosti projít opět po roce mezi čtyři nejlepší celky!

HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929

2:5
1:2, 0:1, 1:2

Branky a nahrávky: 4. M. Jandus (Safin, Kern), 54. Safin (Duben, Kern) – 3. Kodýtek (Kaňák, Sysel), 20. Vracovský (Vavřička, Kaňák), 21. Vracovský (Kantner, Kaňák), 42. Kantner (Novák, Kodýtek), 58. Kantner (Vracovský, Sysel). Rozhodčí: Pavlovič – Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:3, navíc Pejchal (SPA) os. 10 min. trest. Využití: 1:1. Diváci: 45. Střely na branku: 36:49. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.

HC Sparta Praha

Wolf (Hofmann) – M. Jandus, Janda, Mrkvička, Jeřábek, Dubec (C), Hanuš – Kern, T. Jandus, Svoboda, Seniov, Procházka, Komárek, Safin, Kulda (A), Pejchal, Chlouba, Dubský, Wojnar

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Zeman) – Kačena, Váchal, Kaňák, Sysel, Novák, Krystl (C), Pokorný – Kantner, Stráský (A), Hanzlík, Vavřička (A), Pour, Chalupa, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Roubal, Rubner

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 36 2 34 94,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 0 2
Lukáš Kaňák 0 3 3 3 0
Matyáš Kantner 2 1 3 3 0
Petr Kodýtek 1 1 2 2 0
Filip Kokoška 0 0 0 1 0
Tomáš Krystl 0 0 0 1 0
Adam Novák 0 1 1 0 2
Jakub Pokorný 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 0 0 0 0
Jiří Stráský 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 2 2 3 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 0 1 1 0 0
Tomáš Vracovský 2 1 3 3 2

komentář

Zápas započal vyloučením Sparty a přestože to Plzeňané nevyužili, vteřinu po návratu Svobody z trestné lavice brankáře Wolfa pokořili. Kaňák nalezl u pravé tyče Petra Kodýtka, který napřáhl a zametl puk k levé tyči domácí svatyně. Netrvalo ale dlouho a přesilovku si zahráli i sparťané, kteří jí nijak nepohrdli. Za necelou minutu vyrovnal na 1:1 Martin Jandus. Spartě gól dodal potřebné sebevědomí a v následujícím průběhu přidělávali brankáři Krasanovskému mnoho práce.

Nejvíce starostí nadělal hostujícímu gólmanovi Martin Svoboda, který neuspěl v samostatném úniku, poté se Svobodovi do cesty postavilo břevno branky. Plzeň zdatně odolávala sparťanským pokusům a v závěru první třetiny zužitkovala vyloučení Pražanů. Od modré čáry dělovkou propálil vše před sebou Tomáš Vracovský a poslal svůj tým opět do vedení.

Tak, jak Plzeňané ukončili první dějství, započali i to druhé. 31 sekund stačilo hostům po návratu z kabiny, aby dostali kotouč do sparťanské sítě. Kantner zprava nahodil kotouč před bránu, kde se odrazil přímo na hůl Tomáš Vracovského, ten ho z první trefil a nasměroval do prázdného místa v domácí svatyni.

V následujícím průběhu prostřední dvacetiminutovky měla hra opět veliký náboj, o střely nebyla nouze, nicméně další nebezpečné momenty přišly až v závěru. Pražané měli obrovský tlak do brány, jenže obrana hostů uhasila veškeré snažení domácích. Ve 40. minutě dostal možnost snížit Ondřej Procházka při trestném střílení. Najel si do velkého oblouku, chtěl trefit mezírku u pravé tyče, ale Krasanovský si situaci pohlídal.

Ani třetí třetina nebyla ochuzena o brzký plzeňský gól, po buly se kotouče ujali Západočeši, po rychlých, svižných přihrávkách se dostal puk na hokejku Matyáše Kantnera, který ve 42. minutě navýšil náskok indiánů na tři góly. Poté nastalo asi nejklidnější období celého zápasu, kdy se jen horko těžko někdo dostával k vyložené šanci. Napínavější okamžiky započaly šancí Procházky, který ale v kleku číhající u levé tyče brány neprocedil puk do sítě.

Jenže to, co se nepodařilo Procházkovi, dokázal zužitkovat o 22 vteřin později Safin. Duben nalezl číhajícího a klečícího Ostapa Safina u levé tyče plzeňské brány a mladý forvard vyprášil volné místo. Nicméně Pražanům se již více zdramatizovat vývoj nepodařilo, naopak gólem do prázdné brány zpečetil vítězství Plzně Matyáš Kantner, série se tak vrátí na západ Čech s vedením indiánů 3:1 na zápasy.

Ohlasy trenérů

Pavel Geffert (HC Sparta Praha): "Plzeň dala víc gólů. Myslím si, že v první třetině jsme měli celkem tlak, ale nevyužili jsme šance tak, jako Plzeň. Dala víc gólů a vyhrála zaslouženě."

František Černý (HC Plzeň 1929): "První třetina byla vyrovnaná, domácí měli několik velkých šancí, nás ovšem podržel gólman Krasanovský a my naopak své příležitosti proměnili. Poté jsme již byli lepší, utkání kontrolovali a zaslouženě dokráčeli k vítězství."