ČF2: Starší dorost byl krok od semifinále, rozhodne se ale až v sobotu!

Plzeň - Mladí indiáni na severu Čech dvakrát vedli, jednou dokonce o dvě branky, nakonec ovšem domácí zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem. O postupujícím do semifinále se tak rozhodne v sobotu od 13:30 v HM Aréně.

Piráti Chomutov - HC Plzeň 1929

4:3
1:2, 2:1, 1:0

Branky a nahrávky: 9. Koblížek (Buchtela, Svoboda), 26. Lauko (Navrátil), 40. Svoboda (Buchtela), 44. Svoboda (Köver) – 2. Kovařík (Přikryl, Matiášek), 9. Přikryl (Matiášek), 37. Eret (Matiášek, Přikryl). Rozhodčí: Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 5:9, navíc Pour (PLZ) os. 10 min. trest. Využití: 1:1. Diváci: 132. Střely na branku: 46:24. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.

Piráti Chomutov

Běhula (Skokan) – Štochl, Seemann, Zeman, R. Procházka, Buchtela, Kleiner, Jarý – Köver (C), Veselý, Bajer, Lauko, Chlán, Baier, Navrátil (A), Hradecký, Svoboda, Koblížek, Ouřada, Brandner

HC Plzeň 1929

Kolář (Červenka) – Houdek, Kaňák, Štěpánek, Staněk, Lokajíček, Čada, Šilhán, Beneš – Reitspies, J. Procházka, Přikryl, Matiášek, Hajžman, Pour, Roubal (C), Straka, Hajšman, Eret (A), Hasman, Kovařík (A)

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 59 46 4 42 91,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 -1 0
Petr Eret 1 0 1 0 0
Kamil Hajšman 0 0 0 -1 0
Matěj Hajžman 0 0 0 -1 0
Josef Hasman 0 0 0 -1 2
Michal Houdek 0 0 0 -1 2
Nicholas Kaňák 0 0 0 -1 0
Vojtěch Kovařík 1 0 1 1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 1 2
Jan Matiášek 0 3 3 1 0
Jakub Pour 0 0 0 0 16
Jakub Procházka 0 0 0 -1 0
Filip Přikryl 1 2 3 2 0
Vít Reitspies 0 0 0 -1 2
Josef Roubal 0 0 0 -1 4
Ondřej Staněk 0 0 0 -1 0
Martin Straka 0 0 0 -1 0
Adam Šilhán 0 0 0 1 0

komentář

Hosté vstoupili do utkání bleskově a už ve druhé minutě se dostali do vedení. Matiášek vyslal na branku střelu z levého kruhu, kterou branku soupeře netrefil. Kotouč se ale od zadního mantinelu odrazil k Vojtěchu Kovaříkovi, který se do poloodkryté klece nemýlil – 0:1. Už ve třetí minutě mohl srovnat Ouřada, ale Koláře nepřekonal. V deváté minutě vedli hosté už 2:0 a s Piráty to nevypadalo vůbec dobře. Domácí chybovali ve vlastní třetině a ke kotouči se tak dostal Matiášek.

Ten ale hned nestřílel a poslal kotouč k Filipu Přikrylovi, který si položil Běhulu a kotouč zasunul po jeho beton – 0:2. Pirátům se ale ihned vzápětí podařilo na tuto branku odpovědět. Buchtela vyslal na branku střelu od modré, kterou Kolář vyrazil jen před sebe, kde se nacházel volný Tomáš Koblížek, a ten se následně do poloodkryté branky nemýlil – 1:2.

Do druhé třetině opět vstoupili lépe hosté, kteří si hned na začátku vypracovali dvě velké šance. Nejdříve Hasman spálil obrovskou šanci, když nedokázal prostřelit Běhulu z bezprostřední blízkosti a následně selhal z totožné pozice i Reitspies. V šestadvacáté minutě převzal Jakub Lauko kotouč ve vlastním pásmu, prokličkoval se s ním až do útočného pásma, kde střelou z mezikruží nedal Kolářovi žádnou šanci zasáhnout – 2:2.

V sedmadvacáté minutě nejdříve Běhula vytasil fantastický zákrok proti Přikrylovi, ale zhruba o dvacet vteřin později byl stejně překonán. Petr Eret totiž dostal nabito do mezikruží, odkud střelou o tyč rozvlnil síť za chomutovským brankářem – 2:3. Domácí ale nesložili zbraně a půl minuty před koncem druhé třetiny srovnali ve dvojnásobné přesilovce. Köver dostal od Buchtely skvělou přihrávku k levé tyči. Köver nezazmatkoval a ještě našel milimetrovou přihrávkou u druhé tyče Jana Svobodu, kterému už nedělalo problém kotouč zamést za brankovou čáru – 3:3.

Třetí třetinu zahájili lépe domácí a už v čtyřiačtyřicáté minutě dokázali otočit skóre utkání ve svůj prospěch. Jan Svoboda dostal nabito do mezikruží a svou druhou brankou v dnešním utkání upravil na 4:3. Hosté se po této brance nemohli dostat do hry a prakticky po celou třetí třetinu si nevytvořili žádnou vážnější šanci.

Naopak zahrozili zhruba pět minut před koncem utkání opět domácí, ale Lauko střelou z mezikruží nechal vyniknout plzeňského brankáře. Hosté to ještě v samotném závěru utkání zkoušeli bez brankáře, ale vyrovnat nedokázali. Stav série je tak po dnešním utkání vyrovnaný 1:1.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Plzeň 1929): “Je to škoda. Začali jsme dobře, vedli jsme 2:0. Bohužel jsme hned v dalším střídání inkasovali na 1:2 a soupeř začal být lepší. V prostřední části se srovnala hra, ale bohužel i skóre. Poté jsme z řady šancí a přesilových her opět odskočili, ale hloupými fauly v závěru opět inkasovali. To nás hodně mrzelo, jít do poslední dvacetiminutovky s gólem v zádech by bylo samozřejmě mnohem lepší. Pro Chomutov byl gól do šatny vzpruha a pak již bylo jasné, že jedna branka rozhodne, bohužel jí dali domácí.“