SF1: JIH - PLZ 1:5

SF1: JIH - PLZ 1:5 - Skvělé! Starší dorost zvládl vstup do série a je krok od finále!

Plzeň - Mladí indiáni zvládli na výbornou úvodní duel semifinálové série a mají nyní možnost již ve čtvrtek před vlastním publikem postoupit do finále!

HC Dukla Jihlava - HC Škoda Plzeň

1:5
1:0, 0:3, 0:2

Branky a nahrávky: 16. Jindra (Vala, Kadleček) – 28. Pour (Staněk, Eret), 34. Kovařík (Roubal), 37. Matiášek (Přikryl), 45. Přikryl, 60. Straka (Hasman). Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Komínek, Zedník. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 162. Střely na branku: 27:31. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

HC Dukla Jihlava

Šťastný (Juřička) – Havelka, Mareš, Veleba, Vála, Marek, Trávník, Vrátný – Jindra, Kadleček, Vala – Strnad, Slabý, Hrbatý – Filip, Daňhel, Musil – Úlovec.

HC Škoda Plzeň

Kolář (Červenka) – Staněk, Štěpánek, Lokajíček, Čada, Kaňák, Houdek, Beneš, Šilhán – Pour, Přikryl, Matiášek – Eret, Roubal, Kovařík – Hajžman, Hajšman, Procházka – Červenka, Straka, Hasman.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 27 1 26 96,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 2 0
Petr Eret 0 1 1 2 0
Kamil Hajšman 0 0 0 0 0
Matěj Hajžman 0 0 0 -1 0
Josef Hasman 0 1 1 1 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 0 0
Vojtěch Kovařík 1 0 1 2 0
Martin Lokajíček 0 0 0 1 2
Jan Matiášek 1 0 1 1 2
Jakub Pour 1 0 1 2 0
Jakub Procházka 0 0 0 -1 0
Filip Přikryl 1 1 2 1 2
Josef Roubal 0 1 1 2 0
Filip Staněk 0 1 1 2 0
Martin Straka 1 0 1 1 0
Jan Štěpánek 0 0 0 2 2

komentář

Hra byla v úvodu z obou stran velmi aktivní, jako první více zahrozil Kovařík, který ale sérii šancí nakonec rozvlnil síť pouze z boku. Podobně si po chvilce vedl i Eret. V další gólovce se zjevil před Šťastným Matiášek, avšak minul řízení. A tak pro indiány přišel trest. Lukáš Jindra si nabruslil až před Koláře, kterého vykličkoval a otevřel střelecký výčet semifinále - 1:0! Podobně to zkoušel na druhé straně Pour, domácí gólman opět odolal. O první přestávce tak odcházely oba celky do kabin za fotbalového vedení Dukly.

Úvod prostředního dějství byl ve znamení přečíslení domácích, v situaci dva na jednoho ale příhra Kadlečka na Jindru neprošla. Modrobílí navíc následně bez vážnějších problémů ustáli hru ve čtyřech a následně sami udeřili. Staněk oslovil Petra Ereta, který doslova propálil střeleckou nemohoucnost Západočechů - 1:1! Vedení mohl svým barvám rázem vrátit Strnad, který si najížděl před Koláře, před poloprázdnou klecí mu po křižné příhře chyběly centimetry. A tak udeřilo opět na straně hostí. Josef Roubal pěknou příhrou oslavil zpoza brány před ní Vojtěcha Kovaříka, jenž parádním švihem dokonal v zápase obrat - 1:2! Jindra po chvilce zkoušel využít přečíslení tři na dva, střela byla zablokována. Neuspěl ani Vala, který z mezikruží pouze orazítkoval zadní mantinel. Slova se tak ujali znovu indiáni, protože k prvnímu bodu v sérii přiblížil své barvy po ráně z první Jan Matiášek – 3:1! Když těsně před druhou sirénou Šťastný bravurně vychytal Hasmana ramenem a podržel svůj tým i v oslabení, odcházeli i tak hosté do kabin spokojenější.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval z mezikruží Eret, skórem nepohnul. To se povedlo až Filipu Přikrylovi, jenž se tváří v tvář Šťastnému prosadil mezi jeho betony - 1:4! Bůra měl na čepeli Roubal, jenž pláchl všem hráčům na ledě, oslava se nekonala, domácí gólman předvedl pohotový zákrok. Za Duklu se ještě vzepjal Strnad, jenž nic nevymýšlel, vlétl do pásma a vypálil, i Kolář svou bránu uhájil. Gólman indiánů se předvedl i po chvilce, když se před ním zjevil Kadleček, mezírku mezi betony ale nenašel. Definitivní tečku za utkáním tak udělali modrobílí. V čase 59:56 nabruslil do útočné třetiny Martin Straka a dal stvrzovací pečeť střelou k tyči na první semifinálový bod indiánů v této sérii - 1:5!

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Do utkání jsme nevstoupili špatně. Nicméně od kluků jsem čekal trošku jiné nasazení a samozřejmě i jinou hru. Paradoxně nás dostala do kolen první přesilovka, nepovedla se nám a od té doby jsme byli nervózní. Odskakovaly nám puky a celé utkání se otočilo jiným směrem. Plzeň si ve druhé části šla cílevědomě za svým a po druhé třetině jsme si malinko přestali věřit. Ačkoliv by se to nemělo objevovat, tak jsme zkrátka zápas bohužel vypustili, což se nesmí absolutně stávat. Zápasy v play-off se hrají od začátku do konce. Máme nad čím přemýšlet. Musíme tento zápas vyhnat z hlavy a stoprocentně koncentrovat na čtvrtek, kdy musíme zabrat.

Michal Straka (HC Plzeň 1929): Byl to důležitý zápas a jsme rádi, že jsme ho vyhráli. V obou sériích jsme totiž venku nevyhráli ani jedno utkání. Podle výsledku se zdá, že naše vítězství bylo jednoduché, ale rodilo se těžce. První třetinu jsme prohráli a do druhé třetiny jsme špatně vstoupili. Kdyby nám domácí odskočili, mohlo to být obráceně, ale podržel nás gólman. Vyrovnali jsme, v přesilovce jsme dali gól na 2:1 a náš čtvrtý gól ve třetí třetině rozhodl zápas.