ČF6: SPA - PLZ 2:6

ČF6: SPA - PLZ 2:6 - Junioři nasázeli na Spartě šest branek a postupují do semifinále!

Plzeň - Mladí indiáni dokázali nakonec i počtvrté vyzrát na Spartu a šesti góly stvrdili svojí neskutečnou ofenzivní sílu. Vždyť v šesti duelech čtvrtfinále nasázeli Pražanům jednatřicet branek!

HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929

2:6
0:2, 1:1, 1:3

Branky a nahrávky: 32. Kulda (M. Jandus, T. Jandus), 50. Wojnar – 2. Kantner (Vavřička, Vracovský), 2. Rubner (Kokoška, Chalupa), 35. Vavřička (TS), 45. Kantner (Kodýtek), 55. Rubner (Kvasnička, Stráský), 60. Vracovský (Sysel). Rozhodčí: Petružálek – Hynek. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. Diváci: 57. Střely na branku: 43:39. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:6.

HC Sparta Praha

Wolf (Mičán) – Jandus M., Janda, Mrkvička, Jeřábek, Duben, Hanuš – Kern, Jandus T., Svoboda, Seniov, Komárek, Maršoun, Safin, Kulda, Pejchal, Chlouba, Dubský, Wojnar.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Zeman) – Kačena, Kvasnička, Kaňák, Sysel, Čechura, Novák, Krystl, Pokorný – Kantner, Stráský, Hanzlík, Vavřička, Chalupa, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Roubal, Rubner.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 43 2 41 95,35 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 1 1 1 2
Vlastimil Kačena 0 0 0 1 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 2 0
Matyáš Kantner 2 0 2 2 2
Petr Kodýtek 0 1 1 2 2
Filip Kokoška 0 1 1 1 0
Tomáš Krystl 0 0 0 1 2
David Kvasnička 0 1 1 1 0
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 2 0 2 1 0
Jiří Stráský 0 1 1 0 0
Jakub Sysel 0 1 1 1 0
Jakub Vavřička 1 1 2 1 2
Tomáš Vracovský 1 1 2 2 0

komentář

Plzeňští junioři přistoupili k obhajobě svého renomé po předchozím neúspěšném souboji na vlastním ledě velmi zodpovědně a skóre ve svůj prospěch otevřeli již ve druhé minutě. Sparťané se totiž těsně před tím dostali po faulu Svobody do oslabení, a střela Matyáše Kantnera tak zároveň přinesla i první využití přesilové hry v tomto utkání. Nálada na střídačce domácích potemněla ještě o něco víc, když hráči Škodovky po zhruba čtyřiceti vteřinách utrhli vedení 2:0. Marek Rubner se dvakrát nerozmýšlel, když do sparťanské branky poslal druhý rychlý gól svého týmu. Sparta i nadále mlčela, a to navzdory tomu, že do konce první třetiny hrála v početní výhodě hned třikrát.

Ve druhé části zápasu palebná munice nescházela ani jednomu z týmů. Domácí se tlačili do předbrankového prostoru Plzně, co to šlo. Ta mohla hrát naopak v klidu, ve své třetině ale zůstávala jen velmi nerada. Ke střele se měl Kokoška, který ale před Wolfem na poslední chvíli uklouzl a zastavila jej až síť sparťanského brankoviště. Na druhé straně se k uvolněnému kotouči dostal Jeřábek, který jej chtěl usměrnit ke vzdálenější tyči.

Úspěch čekal až na Vojtěcha Kuldu, který během další přesilové hry Sparty vypálil střelu z úhlu – 1:2. Před Wolfem následně úřadoval Jakub Vavřička, kterého se pokusil zneškodnit Martin Jandus. Jeho sekání překročilo povolené meze a následný trest byl velmi přísný. Vavřičkovi se v trestném střílení zadařilo. Jeho projektil zacinkal o jednu z tyčí brankové konstrukce a dopadl za brankářova záda – 1:3.

Střelec úvodního gólu Rubner se pokusil založit úspěšnou kombinaci i v poslední třetině, když obehrál jednoho z bránících sparťanů a puk přenechal dojíždějícímu Kokoškovi. Tlak před domácím brankovištěm ale vygradoval až po zásahu Matyáše Kantnera, který využil chvilkové Wolfovy nepozornosti a zakončil do volné šibenice jeho branky – 1:4.

Oba soupeři překračovali hranici fair play i nadále, ale tentokrát to byla naopak Plzeň, které se zbytečné sekání vymstilo. Jakubu Wojnarovi škodil svojí hokejkou Sysel a sparťan si tuhle příležitost nehodlal nechat protéct mezi prsty. Najel si těsně před Krasanovského a zblízka jej překonal nad jeho levý beton – 2:4. V reakci na to Plzeňští odpověděli dalším tlakem v prostoru před Wolfem, kde úspěšně zakončil Marek Rubner – 2:5. Sparta musela ještě v samotném závěru hry spolknout jednu další hořkou pilulku, když se kotouč uvolnil po nahození Tomáše Vracovského ze závaru před Krasanovským a projel těsně kolem pravé tyčky přímo do klece – 2:6.

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): "Minulý zápas, který jsme hráli doma, se nám nevydařil, a tak jsme z toho dnešního měli menší obavy. Snažili jsme se k němu přistoupit zodpovědně a velmi nám pomohlo, že jsme již v páté minutě hry vedli 2:0. Celý zápas se pak podle toho odvíjel a my mohli hrát v klidu."