SF3: KOM - PLZ 3:4

SF3: KOM - PLZ 3:4 - Po velkém obratu junioři vybojovali semifinálový mečbol!

Plzeň - Mladé pušky na ledě Brna brzy prohrávaly o dvě branky, předvedly ovšem hrdá indiánské srdce a radují se tak ze zisku cenného vítězství. O postup do finále proti Třinci mohou na jihu Moravy rozhodnout již zítra.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929

3:4
2:1, 0:2, 1:1

Branky a nahrávky: 8. Havránek (Zábranský, Král), 14. Mlynář (Havránek, Gajarský), 58. Gajarský (Kratochvíl, Havránek) – 19. Vracovský (Kodýtek, Kantner), 23. Chalupa, 40. Vracovský (Kodýtek, Kaňák), 41. Vracovský (Kantner, Kodýtek). Rozhodčí: Doležal, Úlehla – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:3. Diváci: 343. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 2:0, 2:4, 3:4.

HC Kometa Brno

Dostál (Krček) – Furch, Král, Zábranský, Šnajnar, Mikyska, Kabelka – Novák M., Havlát, Dvořák, Hasoň, Gajarský, Hroudný, Čejka, Horký, Mlynář, Havránek, Kratochvíl (C), Ferda

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Zeman) – Kačena, Váchal, Kaňák, Sysel, Čechura, Novák A., Krystl (C), Pokorný – Kantner, Stráský, Hanzlík, Vavřička, Chalupa, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Roubal, Rubner

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 31 3 28 90,32 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Štěpán Hanzlík 0 0 0 1 2
Matěj Chalupa 1 0 1 0 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 -1 4
Matyáš Kantner 0 2 2 0 2
Petr Kodýtek 0 3 3 0 0
Filip Kokoška 0 0 0 -1 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Adam Novák 0 0 0 0 0
Jakub Pokorný 0 0 0 1 2
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 0 0 -1 0
Jiří Stráský 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 0 0 1 0
Jakub Vavřička 0 0 0 1 4
Tomáš Vracovský 3 0 3 0 0

komentář

Do zápasu lépe vstoupila Kometa. Po úvodních několika šancích dostali domácí možnost první přesilovky. Nejprve Zábranský trefil tyč, o minutu později pálil od modré tvrdou ránu, která se od brankáře vyrazila na hůl Tomáše Havránka, jenž okamžitě uklidil puk do sítě - 1:0. Srovnat mohl po několika minutách hostující Kodýtek, který se ale marně natahoval po vyraženém puku po střele Kantnera. Krátce na to ale jásali domácí. Při ponechané výhodě se přes kruh natlačil k bráně Tomáš Mlynář a střelou k bližší tyči propasíroval puk mezírkou do do brány - 2:0. I Plzeň ale využila jednu ze svých početních výhod. Na konci devatenácté minuty dostal puk Tomáš Vracovský a jeho rána se od břevna odrazila za záda Dostála - 2:1. Zanedlouho byl blízko vyrovnání hostující Chalupa, který ale v nařízeném trestném střílení Dostála nepřekonal.

Druhá část ale vyšla lépe Plzni. Vedení nenavýšil po přihrávce Havránka Tomáš Mlynář a za krátko mířil přesně hostující Matěj Chalupa, který se dostal na kruh a vypálil přesně do vzdálenějšího rohu nad lapačku brankáře - 2:2. Luboš Horký mohl domácí vrátit zpět do vedení, ale z dobré pozice orazítkoval horní tyč, za několik sekund poté sám před brankářem minul branku. Po polovině utkání mohli jít do vedení hosté, Lukáš Dostál ale vychytal i druhého exekutora, kterým byl Kantner. Ten sice brněnského brankáře dostal na zem, z úhlu ale trefil jen tyč! Před druhou sirénou se do vedení dostala Plzeň, když přesilovku využil Tomáš Vracovský - 2:3. Do třetí části si hosté přenesli dvojnásobnou početní převahu.

Výhodu dvou hráčů navíc hráči Plzně využili. Devatenáct sekund po začátku dějství zkompletoval svůj hattrick Tomáš Vracovský , když se dostal k vyraženému puku a překonal Dostála potřetí - 2:4. O čtyři minuty později byl blízko navýšení skóre Kantner, ten ale trestuhodně minul. Plzeň postupně dvakrát faulovala, Brno ale převahy nevyužilo. Pět minut před koncem zamířil od modré Šnajnar, jeho ránu ale na poslední chvíli chytil brankář Plzně. Poslední početní převaha ale už Brno využilo. Adam Gajarský se mezi kruhy dostal k puku a ze závaru vyslal bekhendem touš až do brány - 3:4. Závěrečný tlak bez brankáře ale domácím nevyšel a tak se Plzeň raduje ze zisku druhého vítězství.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): První třetinu jsme byli lepší než soupeř, dokázali jsme jít do vedení 2:0. Bohužel jsme se ale dopustili zbytečných faulů a Plzeň nás potrestala a obrátila zápas. Ze čtyř inkasovaných gólů jsme tři dostali v oslabení. Soupeř hrál výborně, trošku nám chyběl krok. Hůř jsme bruslili, i nasazení mohlo být větší.

David Bruk (HC Plzeň 1929): Bylo to rozdílné utkání. Ze začátku bylo Brno lepší a mělo více střel. Dlouho se Kometa držela u nás ve třetině a nedávala nám mnoho šancí. Ve druhé a třetí části jsme už ale byli lepším týmem, sehráli jsme dobře přesilové hry.