FIN4: PLZ - PRE 2:6

FIN4: PLZ - PRE 2:6 - Osmáci na finálovém turnaji podruhé padli

Plzeň - Mladí indiáni na finálovém turnaji odehráli čtyři utkání, po dvou vítězstvích ovšem nyní přišla druhá porážka. O všem rozhodla prakticky již první část.

HC Plzeň 1929 - HC Zubr Přerov

2:6
1:4, 0:2, 1:0

Branky a nahrávky: 20. Soukup (Jiříček), 56. Matoušek – 11. Štíbr (Svozil), 12. Ryšavý (Jobánek, Brázda), 12. Ryšavý (Svozil, Jobánek), 14. Ryšavý (Svozil), 23. Svozil (Jobánek), 26. Svozil (Jobánek). Rozhodčí: Micka – Pechánek, Kleprlík. Vyloučení: 5:9, navíc Svozil (PRE) os. 10 min. trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 82. Střely na branku: 38:22. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6, 2:6.

HC Plzeň 1929

Bočan (14. – 26. Horáček) – Kanta, Dolhý, Štrunc, Jiříček, Plecitý, Špaček, Páník, Hodinář – Pešek, Altrichter, Hauser, Borák, Soukup (C), Kristl, Marcel, Steinbrüker, Korčák, Matoušek, Chasák, Schindler. T

HC Zubr Přerov

Suchánek (Vojtek) – Kaprál, Svozil, Nesvadba, Holík, Urban – Martinec, Štíbr, Jobánek, Ryšavý (C), Hlávka, Hradil, Brázda, Machalík, Buršík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 49 17 4 13 76,47 0
Patrík Horáček 12 5 2 3 60,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jakub Altrichter 0 0 0 -2 0
Matyáš Borák 0 0 0 -1 0
Petr Hauser 0 0 0 -2 2
Jan Hodinář 0 0 0 0 0
Petr Chasák 0 0 0 -1 0
David Jiříček 0 1 1 -1 0
Jonáš Kanta 0 0 0 -1 0
Matěj Korčák 0 0 0 -1 0
Kevin Kristl 0 0 0 -3 2
Marcel Marcel 0 0 0 -2 0
Aleš Matoušek 1 0 1 -1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Dominik Plecitý 0 0 0 -1 2
Dominik Soukup 1 0 1 -1 0
Milan Steinbrücker 0 0 0 -2 2
David Špaček 0 0 0 -2 0
Filip Štrunc 0 1 1 0 2

komentář

Úvodní desetiminutovka sobotního duelu vůbec nenapovídala tomu, že by mohla nabídnout větší počet branek. Na kotouči se střídavě drželi hráči obou mužstev, a i když nějaké šance k vidění byly, gólmani zůstávali dlouho nepřekonáni. Pak ale přišel čas 10:45, jenž odstartoval přerovskou jízdu. Během tří minut stihli Zubři dostat puk za brankovou čáru hned čtyřikrát! Jako první propálil plzeňského gólmana Miroslav Štíbr, 25 vteřin po něm se pak z mezikruží prosadil Martin Ryšavý. Netrvalo to dlouho a Přerovští se radovali znovu – Svozil s Ryšavým ujeli ve vlastním oslabení do přečíslení, které v gól přetavil právě druhý jmenovaný hráč. A Martin Ryšavý byl při chuti, neboť hned ve 14. minutě dokonal svůj čistý hattrick – 0:4. Plzeň na vývoj zareagovala výměnou gólmana a impuls se vyplatil, neboť 20 sekund před první sirénou snížil na 1:4 od modré čáry pálící Dominik Soukup.

Z prostřední periody neuplynulo ani šest minut a Plzeň podruhé v zápase střídala své brankáře. Důvodem byly další dva přerovské góly, které měl na svědomí jeden a ten samý muž – Stanislav Svozil. Útočník Zubrů nejprve z mezikruží zacílil přesně k pravé tyči, o necelé tři minuty později pak z ještě větší vzdálenosti trefil přesně šibenici – 1:6. Nechybělo mnoho k tomu, aby Zubři vzápětí přidali i sedmou branku, Jonáš Jobánek ale puk u levé tyče poslal místo do odkryté části brány jen k zadnímu mantinelu. Ve druhé polovině dvacetiminutovky si obě mužstva postupně vyzkoušela dvojnásobnou početní výhodu, jak Bočan, tak Suchánek ale zůstali nepřekonáni a do třetí třetiny tak Přerov šel s pětibrankovým náskokem.

V úvodu poslední periody zahrozil z otočky z mezikruží Altrichter, Suchánek stihl však vykopnout pravý beton. Na gólmana Přerova to po chvilce zkoušel také od modré Jiříček, neuspěl. A stejně dopadl i vzápětí Hauser pálící k levé tyči. Oba celky si poté vyzkoušely hru v oslabení, ZUBR dokonce chvíli musel hrát ve třech, skóre se ale neměnilo. V největší šanci zamířil Marcel z mezikruží jen přímo doprostřed brány. Hosté vytasili drápky zanedlouho poté, když Bočan pouze vyrazil střelu z pravé strany a musel bleskově zakročit proti dorážce Jobánka. Definitivní podobu tak dal výsledku až Aleš Matoušek, jehož rána dvakrát změnila směr a zastavila se až v síti.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Plzeň 1929): “Zápas jsme si prohráli v první třetině. Opticky jsme sice hráli spíše v útočné třetině, ale Přerov byl neskutečně produktivní, vstřelil čtyři branky snad z pěti střel. V úvodu druhého dějství jsme ještě dvakrát inkasovali a bylo prakticky po zápase. Jsem strašně zklamaný z našich kluků. Včera alespoň bojovali, dneska to byl ovšem odevzdaný výkon. Mrzí mi, že jsme si finále vybojovali, kluci se sem těšili a pak to takhle odevzdají”

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): “ Věděli jsme, že zápas s Plzní bude velmi těžký, protože Západočeši zde mají jedno z nejlepších mužstev. Jeho ofenzivní síla je obrovská. Nástup do zápasu se nám ale povedl senzačně a prakticky z každé výraznější akce jsme vstřelili gól. Navíc nám pomohl parádní výkon gólmana. Ve druhé půlce zápasu už byl soupeřův tlak velký, prakticky jsme pouze vyhazovali puky. Hráli jsme i spoustu oslabení, takže jsme rádi, že se nám to podařilo ustát.”