SF5: PLZ - KOM 5:4

SF5: PLZ - KOM 5:4 - Junioři postoupili do finále!

Plzeň - Mladí indiáni zvládli tíhu pátého zápasu semifinále a po velkém boji postupují do finále proti úřadujícímu mistrovi a vítězi základní části - Třinci.

HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno

5:4
1:0, 3:2, 1:2

Branky a nahrávky: 4. Vavřička (Rubner), 21. Vavřička (Kaňák), 30. Kvasnička (Pour), 33. Kaňák (Kodýtek, Vavřička), 43. Kodýtek (Kvasnička) – 25. Zábránský (Král), 37. Mlynář (Král, Havránek), 47. Mlynář (Furch), 59. Havránek (Král, Zabránský). Rozhodčí: Bejček, Štěpán – Frodl, Špůr. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:2. Diváci: 620. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:4.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Kolář) – Kačena, Kvasnička, Kaňák, Sysel, Krystl (C), Pokorný – Kantner, Stráský, J. Roubal, Vavřička, Pour, Chalupa, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, D. Roubal, Eret, Rubner.

HC Kometa Brno

Dostál (Krček) – Sedláček, Furch, Král, Zábranský, Šnajnar, Mikyska, Kabelka – Novák, Havlát, Dvořák, Hasoň, Gajarský, Čejka, Horký, Mlynář, Havránek, Kratochvíl (C), Ferda.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 30 4 26 86,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Eret 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 1 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 1 0
Lukáš Kaňák 1 1 2 1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 1 6
Petr Kodýtek 1 1 2 0 0
Filip Kokoška 0 0 0 1 0
Tomáš Krystl 0 0 0 1 0
David Kvasnička 1 1 2 1 0
Jakub Pokorný 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 1 1 0 0
Josef Roubal 0 0 0 0 0
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 1 1 1 2
Jiří Stráský 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 0 0 0 2
Jakub Vavřička 2 1 3 1 2
Tomáš Vracovský 0 0 0 1 0

komentář

Žádné velké oťukání se nekonalo, hned v úvodu střetnutí dostal příliš mnoho prostoru mezi kruhy Horký, který orazítkoval břevno. Indiáni odpověděli po chvilce a hned gólově. Rubner našel zpoza brány před ní Jakuba Vavřičku, jenž zamířil z první k levé tyči - 1:0! Vzápětí se na modré do touše opřel Krystl, rána kapitána na Dostála neplatila. Hostující gólman se musel činit znovu, když se za obranu Brna dostal Chalupa a zkoušel kličku do forhendu. Štěstí stálo při Jihomoravanech i nadále. Domácí totiž krásným ťukesem na jeden dotek rozhodili obranu soupeře, Kvasnička se ocitl sám mezi kruhy, ale pouze srovnal skóre na břevna. Svým tlakem si následně Západočeši vybojovali dvoujnásobnou početní výhodu v délce přesně čtyřiceti vteřin, ta ale paradoxně drápky Plzně otupila. Těsně před první sirénou se do zajímavé šance u pravé tyče protáhl Havlát, síť ovšem rozvlnil pouze z boku.

Jen co se fanoušci usadili ve druhé periodě na svá místa, mohli začít slavit. Jakub Vavřička se trhl do sóla a svižnou střelou k pravé tyči navýšil náskok svých barev - 2:0! To samé se po chvilce povedlo i Josefu Roubalovi, ten však po kličce minul zařízení. A tak platilo otřepané nedáš – dostaneš. V přesilové hře napřáhl na modré Libor Zábranský a i s přispěním domácí teče korigoval - 2:1! Dokonce srovnání měl na holi Mlynář u pravé tyče, nadvakrát však nepřehodil beton Krasanovského. Brno v této pasáži hry bylo aktivnější, ale v polovině utkání neuhlídalo před brankou Davida Kvasničku, který nadvakrát využil povedenou žabičku z pravé strany od Poura - 3:1! Po dalších necelých třech minutách navíc bravurní individuální akcí přidal další trefu Lukáš Kaňák. Plzeňský šikula si v přesilové hře na modré položil blokujicího soupeře, popojel si ještě pár metrů a krásnou ranou o břevno nedal Dostálovi šanci - 4:1! Pro diváky tolik toužený bůr měl na holi Vavřička, z levého kruhu ale pouze orazítkoval bližší tyč. Na druhé straně zahrozil Čajka, jenž se natlačil až před Krasanovského, ten i nadvakrát odolal. Poté čárový sudí nedokázal uhnout Kodýtkovo vyhození, touš sebral Havránek, předložil na modrou Královi, jehož dělovku uklidil dorážkou do sítě Tomáš Mlynář – 4:2! Před druhou přestávkou ještě indiáni zatlačili, neujal se ovšem ani pokus z levého kruhu Vracovského, ani z pravého Chalupy a ani dva od modré v podání Kaňáka.

I do třetí dvacetiminutovky vstoupili domácí brzkou trefou. David Kvasnička to udělal nádherně, když se na modré zbavil svého strážce, naznačil střelu na levém kruhu a předložil na pravou tyč Petru Kodýtkovi, jenž zakončil do prázdné - 5:2! Šestý gól mohl přidat Vracovský, který nadvakrát dorážel střelu Kvasničky, gólman Jihomoravanů odolal. Kometa navíc za nedlouho poté vykřesla naději. Tomáš Mlynář vypálil, touš se vznesl vysoko do vzduchu a nakonec zapadl přesně za záda Krasanovského - 5:3! O rychlou odpověď se pokoušel Pour, pokus přes obránce ale mířil pouze doprostřed branky. Do velké šance vyslal také Vavřička Chalupu, ke gólu chyběly centimetry. Hosté sáhli ke hře bez brankáře více než dvě minuty před třetí sirénou a vyplatilo se, již po sedmi vteřinách totiž doklepl do sítě z mezikruží Tomáš Havránek ránu Krále od modré - 5:4! Více toho ovšem již Brno nestihlo a z postupu do finále proti Třinci se tak radují indiáni.

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): "Je to pro nás úspěch a musím poděkovat klukům, že pro to udělali všechno. Semkli jsme se a hráli jsme dobře. Dnes jsme vedli, ale měli řadu zbytečných vyloučení, i v útočném pásmu, asi z přemíry snahy. V závěru jsme si to zkomplikovali, góly byli zbytečné, ovšem štěstí se k nám přiklonilo a my postoupili."

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): "Úroveň byla z oborou stran veliká, mužstva hrála dobře. Domácí dnes byli živější ze začátku zápasu, to byla příčina naší porážky. My jsme jen dotahovali a i když jsme ke konci dotírali, štěstí se k nám již otočilo zády. "