PLZ - MHK 1:0

PLZ - MHK 1:0 - Škodovka po obrovském boji zdolala hradecký Mountfield!

Plzeň - Indiáni se po pětizápasovém venkovním turné vrátili znovu do domovské Home Monitoring Arény, aby změřili síly s týmem Mountfield HK. Duel nakonec rozhodl jedinou trefou plzeňský Jaroslav Kracík, Miroslav Svoboda si připsal druhou nulu v řadě!

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

1:0
0:0, 1:0, 0:0

Branky a nahrávky: 34. Kracík. Diváci: 7 010. Průběh utkání: 1:0.

Rozhodčí: Pražák, Souček – Brejcha, Jelínek

vyloučení
3:2
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
18:19
Zblokované střely
12:16
Hity
16:11
Vhazování
23:18

HC Škoda Plzeň

M. Svoboda (Sochůrek) – J. Kindl, Jones, Kvasnička, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák – Schleiss, Mertl, Gulaš (C) – D. Kubalík (A), Stach, Indrák (A) – Straka, Kracík, M. Chalupa – Kodýtek, Preisinger, Hollweg

Mountfield HK

Rybár (J. Sedláček) – Gregorc, Cibulskis, Graňák, Rosandić, Vydarený, Pláněk, Čáp – Vopelka, Dragoun, Köhler (A) – Látal, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Červený, Koukal (A), Cingel – R. Pavlík, Berger, Jarůšek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 19 0 19 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 1 0
Milan Gulaš 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 1 2
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Nick Jones 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Jakub Kindl 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 1 0 1 1 2
Dominik Kubalík 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 2
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Stach 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 1 0

komentář

Úplný začátek utkání mezi Plzní a Mountfieldem utíkal jako divoká voda, přerušení v prvních několika minutách bylo opravdu jako šafránu. Tempo zápasu bylo zkrátka strhující, především domácí na svého soupeře vlétli a velice nepříjemně napadali rozehrávku hostí. Ti však bránili opravdu velice poctivě, moc puků k brance Patrika Rybára nepustili. V šesté minutě si plzeňský útočník Petr Straka šikovně obhodil hradeckého beka Blaže Gregorce, který ho však ještě stihl dojet. Obránce Mountieldu puk vypíchl přímo na svého brankáře, jenž musel předvést dobrý zákrok betonem, jinak by se indiáni díky vlastní brance soupeře dostali do vedení.

Západočeši si poté mohli vyzkoušet hru v početní výhodě. Tu sehrávali povětšinu času dobře, šikovně si přihrávali, navíc nedovolili obraně Hradce vyhodit kotouč z obranného pásma. Nepříjemně z mezikruží střílel Miroslav Indrák, následně když už byli hostující hráči doslova uvaření okolo své klece, tak Jaroslav Kracík předvedl zbytečný útočný faul. Také Plzeň šla do čtyř. I Mountfield se v přesilovce dostal do zakončení, ale ani jedna rána Miroslava Svobodu v bráně moc neohrozila. Poté se do pěkné příležitosti dostal znovu Straka, neměl však rychlost a Rybár si s jeho střelou poradil bez problémů. V závěrečných třech minutách si Východočeši vytvořili v útočném pásmu díky dobrému pohybu tlak, ten však v nějakou šanci nepřetavili. Po prvním dějství se tedy šlo do kabin bez branek.

Druhá třetina přinesla doslova obrovský boj, bylo vidět, že se v Home Monitoring Aréně utkaly dva celky z totálního popředí tabulky. Během hry pět na pět byli lepší indiáni, při přesilovce Mountfieldu bylo naopak Západočechům hodně horko. První velkou šanci prostředního dějství si připsali domácí, ale Dominik Kubalík se svým opakovaným pokusem neuspěl, s následnou dorážkou přispěchal i Michal Moravčík, ale ani on Rybára nepropálil. A právě Moravčík putoval záhy na trestnou lavici a hostující tým sevřel Plzeň v obranném pásmu. Parta okolo kapitána Bednáře dlouze a hlavně nebezpečně kombinovala, pálili postupně Gregorc, Červený a Koukal, ale ani jeden hokejista Mountfieldu Miroslava Svobodu nedokázal překonat.

Následně si i indiáni zahráli v přesilové hře, ta se jim však nepovedla, jedinou zajímavou střelu si připsal David Stach, ale s jeho ranou si Rybár poradil velmi zkušeně. Modrobílí se s početní výhodou nepopasovali dobře, naopak na druhé straně velice nebezpečně pálil Petr Koukal, ale Svoboda opět podržel svůj celek. A právě zkušený útočník ve službách Mountieldu následně špatně rozehrál, namazal kotouč před branku Rybára, kde ho vystihl Jaroslav Kracík. Kdekdo čekal, že plzeňský šikula přihraje, ale opak byl pravdou. Kracík se s pukem rychle otočil a poté zamířil neomylně pod břevno hostující klece. O pár chvil později se v další pěkné šanci zjevili Jones se Stachem, ale během této kritické chvíle obrana Hradce odolala. V závěrečných sekundách třetiny opět hosté sevřeli domácí tým v obranném pásmu, nicméně žádná větší příležitost z této snahy nevzešla, takže do kabin odcházeli zaslouženě spokojenější domácí.

Po opatrném začátku třetí třetiny si první zajímavou šanci připsali hostující hokejisté. To když Rudolf Červený zkusil vypálit z velkého úhlu a trefil zvnějšku levou tyč branky Miroslava Svobody. A poté si Mountfield zahrál další přesilovku, kde znovu ukázal, jak umí svého soupeře připoutat v obranném pásmu. Jedovatě střílel Dominik Graňák, následně i jeho krajan Roman Kukumberg zkoušel zakončit pod víko, ale Svoboda v brance Plzně byl famózní. V následujících minutách se domácí hráči usadili v útočném pásmu, kde šikovně kombinovali, ale defenziva Hradce byla jen těžko překonatelným soupeřem. A i nadále se na ledě odehrával litý boj, který by klidně snesl měřítko s názvem play-off. Dvě minuty před koncem základna hrací doby zůstal Rybár na střídačce – Mountfield to zkusil v šesti. Hostům se však vyrovnat nepodařilo, indiáni si připsali druhou výhru s nulou v řadě.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Bylo to atraktivní utkání, i když možná pro diváky padlo málo branek. Hradec je na vítězné vlně, dobře bruslí. Věděli jsme, že to nebude jednoduché. Zápas jsme ale zvládli, dobře jsme forčekovali i bránili a rozlišovali, kdy jít do útoku a kdy se zatáhnout. Bylo to o jednom gólu. Potkaly se dva silné týmy. Jsem rád, že to dopadlo pro nás vítězně. Hradec je silný, bylo jasné, že půjdou nahoru. Chtěl bych klukům za dnešní výkon poděkovat.

Tomáš Martinec (Mountfield Hradec Králové): Jeli jsme do Plzně s pokorou. Připravovali jsme se na jejich velkou ofenzivní sílu. Mají výborný pohyb a dávají hodně gólů. Hráli jsme slušně do defensivy, ale nebyli jsme schopni prosadit se v ofensivě. Nedokázali jsme si vypracovat šance. Měli jsme pouze pár možností v přesilovkách, ze kterých jsme však nevstřelili žádný gól. Plzeň tak dneska zaslouženě vyhrála.