PLZ – TRI 4:3pp

PLZ – TRI 4:3pp – Vteřinu před koncem prodloužení trefil výhru Miroslav Indrák!

Plzeň – Indiáni v duelu prvního celku soutěže se třetím ztratili dvoubrankový náskok, vše tak nakonec muselo rozhodnout až prodloužení. To rozsekl vteřinu před jeho vypršením dělovkou z pravého kruhu Miroslav Indrák.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

4:3p
2:0, 1:2, 0:1 - 1:0

Branky a nahrávky: 4. Straka (Schleiss), 13. Kratěna (Kracík, Gulaš), 34. Gulaš, 65. Indrák – 34. Martin Růžička (Rákos), 35. M. Doudera (Marcinko), 53. Martin Růžička (D. Musil, Rákos). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Rozhodčí: Hribik, Pavlovič – Gerát, Hynek

vyloučení
4:3
Využití
2:1
V Oslabení
1:0
střely na branku
26:41
Zblokované střely
13:8
Hity
14:13
Vhazování
31:41
Diváci
6 009

HC Škoda Plzeň

M. Svoboda (Hylák) – J. Kindl, Jones, Moravčík, L. Kaňák, Kvasnička, Čerešňák, D. Sklenička – Schleiss, Kracík, Gulaš (C) – D. Kindl, Stach, Indrák (A) – Straka, Kratěna, M. Chalupa – Rubner, Preisinger, Hollweg (A).

HC Oceláři Třinec

Hamerlík (Hrubec) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, D. Musil, L. Kovář, Adámek, Jank – Rákos, Marcinko (A), Martin Růžička – Dravecký, Mikulík, Christov – Adamský (A), Cienciala, Irgl – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 65 41 3 38 92,68 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 -1 2
Milan Gulaš 1 2 3 1 0
Ryan Hollweg 0 0 0 -1 0
Matěj Chalupa 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 1 0 1 0 0
Nick Jones 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Jakub Kindl 0 0 0 0 0
Denis Kindl 0 0 0 -1 2
Jaroslav Kracík 0 2 2 1 0
Ondřej Kratěna 1 0 1 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 2
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 -1 0
Marek Rubner 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 2 2 2 0
David Sklenička 0 0 0 1 0
David Stach 0 0 0 0 2
Petr Straka 1 0 1 1 0

komentář

Utkání započalo brzkým vyloučením na domácí straně, paradoxně však udeřili právě modrobílí. I ve čtyřech se Západočeši trhli do přečíslení dva na jednoho, které na sebe vzal Petr Straka a z levé strany zamířil přesně k bližší tyči. Za hosty odpověděl Jank, Svoboda měl plné rameno práce. Ještě nebezpečněji vypadla akce, kdy Mikulík tečoval mezi kruhy pobídku Irgla od modré, domácí gólman byl na ledě s betonem včas. I z druhého vyloučení v zápase udeřilo. Modrobílí tentokráte využili přesilovou hru, když příhru zpoza brány Kracíka zametl z první z pravého kruhu do sítě Ondřej Kratěna. Navýšit náskok mohl Denis Kindl z mezikruží, svižnou střelu k pravé tyči Hamerlík bravurně zastavil. V závěru třetiny se ještě po levé straně trhl Rákos, vypálil z kruhu, ale Svoboda vytasil proti jeho střele vytáhl efektní i efektivní semafor.

Prostřední periodu odšpuntoval Krací k mezikruží, jeho pokus z první gólman Ocelářů skvostně vytáhl do ochranné sítě vyrážečkou. Třinecký brankář se musel ohánět i vzápětí, když bez přípravy vypálil do jeho masky z pravého kruhu extraligový debutant Rubner. Třetí velkou šanci poslal těsně mimo Sklenička, jenž si sjel mezi kruhy od modré. Stejně si vedl na druhé straně v obdobné pozici i Irgl. Cienciala zase našel z pravého kruhu pouze připravenou lapačku Svobody. Festival šancí v Home Monitoring Aaréně pokračoval. Indrák v přečíslení dva na jednoho rozvlnil síť pouze v boku, proti ráně Kindla od modré zase bravurně zasáhl muž s maskou červenobílých rozštěpem. Svoboda se zase vytáhl vyrážečkou proti Krajíčkovi, který si našel odražený kotouč mezi kruhy. Martin Růžička si z podobné pozice vedl lépe, zametl touš k pravé tyči a dodal utkání nový náboj. Jenže po zhruba půlminutě dostal příliš mnoho prostoru u levé tyče Milan Gulaš a nadvakrát vrátil svým barvám vedení. Poté stačilo hostům pět vteřin na využití přesilové hry, když svou ránu od modré ihned po buly schoval mezi clonící hráče Milan Doudera. Dokonce vyrovnat mohl Chmielewski, jeho dorážku však domácí brankář skvěle vytáhl mimo tři tyče.

Úvod poslední dvacetiminutovky byl z obou stran opatrný, jedinou šanci, pokus Gulaše bekhendem u levé tyče, Hamerlík vytáhl nad. Odpověděl Cienciala, který v plné rychlosti vystřelil z pravého kruhu, Svoboda puk srazil na zadní mantinel. Za nedlouho poté již došlo na vyrovnání. Martin Růžička se na levém kruhu zbavil povedenou stahovačkou Čerešňáka, nasadil rychlou kličku i Svobodovi a zakončil pohodlně do poloodkryté klece. S rychlou odpovědí přispěchal Kracík, po ráně z mezikruží skvěle zakročil Hamerlík. Utkání již ale dospělo v poklidu do konce základní části a na řadu tak přišlo prodloužení.

To začalo pěkně zostra. Hlavní sudí Hribik velmi přísně odpískal trestné střílení po ataku Moravčíka na Růžičku. Ten tak mohl zkompletovat hattrick, střelou mezi betony si ale na Svobodu nepřišel. Na druhé straně na sebe vzal přečíslení dva na jednoho Jones, rána byla nakonec zablokována. Rozhodnout mohl jako správný kapitán i Krajíček, z mezikruží však minul zařízení. Podobně si vedl i Kaňák, který netrefil z otočky poodkrytou svatyni Ocelářů po ráně Moravčíka od modré. To se nakonec povedlo vteřinu před koncem prodloužení Miroslavu Indrákovi, který neomylně zamířil do pravého horního růžku z pravého kruhu.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): Bylo to vyrovnané utkání, relativně lehce jsme se dostali do vedení 2:0. Od druhé třetině byl soupeř lepší v bruslení, důraznější, takže zaslouženě srovnal. Nakonec rozhodla naše šťastná branka, Třinec měl k dispozici trestné střílení, v prodloužení už to byla taková loterie.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Se startem utkání jsme nebyli moc spokojeni, prohrávali jsme, naše hra nebyla moc dobrá. Ale od půlky zápasu jsme odehráli parádní zbytek utkání, sahali jsme po více bodech. Těší mě nasazení týmu, že to nevzdal za stavu 1:3, toho si cením, že jsme to dotáhli až do prodloužení, kde jsme měli vyložené šance, pro nás to byla smolná branka v poslední sekundě, kterou dal soupeř. Byl to kvalitní zápas, bylo vidět, že oba týmy chtějí hrát atraktivní hokej.