MHK – PLZ 6:0

MHK – PLZ 6:0 - Třetí zápas bez bodu v sezóně přišel ve třicátém kole na ledě druhého Mountfieldu

Plzeň – Indiáni vyrazili po pětizápasové domácí šňůře na led soupeře, ovšem ve šlágru kola v duelu lídra s druhým celkem soutěže nebodovali.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

6:0
2:0, 1:0, 3:0

Branky a nahrávky: 8. Smoleňák (Pláněk, Jaroslav Bednář), 19. Jaroslav Bednář (Cibulskis, Červený), 30. Berger (Köhler, Cibulskis), 44. Červený (Pláněk, Látal), 53. Červený (Koukal), 59. Cibulskis (Džerinš, Kukumberg). Průběh utkání: 0:0, 6:0.

Rozhodčí: Fateev, Kubičík – Ondráček, Špůr

vyloučení
4:4
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
30:20
Zblokované střely
14:9
Hity
19:14
Vhazování
31:19
Diváci
4849

Mountfield HK

Rybár (J. Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík – Köhler (A), Dragoun, Berger – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Smoleňák – Látal, Koukal (A), Červený – R. Pavlík, Kukumberg, Cingel.

HC Škoda Plzeň

M. Svoboda (Hylák) – Jones, D. Sklenička, L. Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Kvasnička – D. Kindl, Mertl (C), Schleiss – Indrák (A), Kracík, Stach – M. Chalupa, Kratěna, Straka – Hollweg (A), Preisinger, Kantner.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 30 6 24 80,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 -1 0
Matěj Chalupa 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -3 0
Nick Jones 0 0 0 -2 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -2 0
Matyáš Kantner 0 0 0 -1 0
Denis Kindl 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -3 2
Ondřej Kratěna 0 0 0 -1 2
David Kvasnička 0 0 0 -1 2
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 0
Michal Moravčík 0 0 0 -2 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 2
David Sklenička 0 0 0 -3 0
David Stach 0 0 0 -2 0
Petr Straka 0 0 0 -2 0

komentář

Zápas dvou nejlepších celků soutěže načal Hollweg, jeho pěkný pokus ke vzdálenější tyči vytěsnil Rybár. Domácí gólman se musel činit i po chvilce, kdy vyrážečkou zasáhl proti tečované ráně Schleisse. To na druhé straně hned udeřilo. Pláněk zatáhl touš podél pravého mantinelu a nahodil směr brána z ostrého úhlu. Do trajektorie dráhy letu puku ještě sáhl Radek Smoleňák a otevřel dnešní střelecký výčet. Navýšit náskok mohl vzápětí Dragoun, jenž pláchl všem na kluzišti, kličkou do bekhendu si na Svobodu nepřišel. Muž s maskou Západočechů předvedl své reflexy i za nedlouho poté, když betonem vytěsnil Látalův bekhendový pokus z velké blízkosti. Hrdinou okamžiků se málem stal i Džerins, jenž taktéž ujel do sóla, střela mezi betony neprošla. Před úvodní sirénou se ale Mountfield přeci jenom dočkal. Jaroslav Bednář si u pravé tyče našel vyražený puk po střele Cibulkise, rychle obkroužil branku a zasunul.

Prostřední část započala domácím vyloučením, ovšem tuto situaci modrobílí vůbec nezvládli. Zahrozili až poté, kdy se u tyče Rybár činil proti Mertlovi. Na druhé straně se dostal ke střele Vydarený a plzeňský brankář jen tak tak vyrazil těsně nad. Cibulskis se po chvilce protáhl do palebné pozice, střelou na vzdálenější tyč minul. V polovině utkání našel dlouhým pasem Köhler najetého Jana Bergera, který zamíchal s černým nesmyslem a zakončil svižnou ranou na lapačku. Indiánům ani poté nevyšla přesilová hra a již v pěti na obou stranách zahrozil po příhře Kukumberga Pavlík, Svoboda se skvěle přesunul. Před druhou přestávkou ještě napřáhl na modré Stach, skóre se ale již neměnilo.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntovali Východočeši. Pláněk mohutně napřáhl na modré a na brankovišti skvěle protečoval k tyči Rudolf Červený. Na druhé straně mohl korigovat Straka, vyražený kotouč Rybárem poslal směr brána ovšem těsně mimo. A tak přišel fanoušky vytoužený bůr. Koukala po příhře od tyče k tyči nejprve skvěle vychytal Svoboda. Hráč Mountfieldu se ale k touši se štěstím opět dostal, posunul jej tedy zpět Rudolfu Červenému, který již síť rozvlnil. Po chvilce na modré napřáhl Moravčík, zamířil ovšem příliš vysoko. Ze stejné pozice to zkoušel také Látal, ještě se k teči dostal Dragoun, rozezvučela se pouze boční branková konstrukce. Definitivní podobu tak dal výsledku až Oskars Cibulskis, jenž si sjel od modré mezi kruhy na příhru z levé strany a z první zamířil přesně pravé tyči. Západočeši tak potřetí v sezóně nebodovali a poprvé po třinácti kolech.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Mountfield HK): Plzeň hraje skvěle, na zápas jsme se připravovali s pokorou a respektem. Na začátku ho možná bylo až trochu moc, Plzeň byla lepší a dělala nám velké problémy. Myslím ale, že od prvního gólu hráli hráči skvěle. Vyhrávali osobní souboje, poctivě pracovali pro tým a hráli parádní zápas. V důležitých momentech nás podržel Patrik Rybár. Hráčům bych chtěl poděkovat za výkon.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Budu velice stručný. Hradec nás předčil úplně ve všem, v nasazení, soubojích, produktivitě, vytváření šancí. Bohužel jsme dneska neměli vůbec nic a Hradec zaslouženě vyhrál. Chci mu poblahopřát, protože předvedl dobrý výkon.