PLZ – PCE 2:3sn

PLZ – PCE 2:3sn - Pardubice v Plzni uloupily dva body

Plzeň – Vánoční svátky na západě Čech ukončila hokejová Tipsport extraliga. Poslední dárek v podobě bodů si v Home Monitoring Aréně nakonec rozbalily oba celky.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

2:3sn
1:1, 1:0, 0:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 17. D. Kindl (D. Sklenička), 36. Mertl (Stach, Gulaš) – 20. Treille (Cardwell), 45. Rolinek (P. Sýkora), rozh. náj. P. Sýkora- Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

Rozhodčí: Kika, Bulanov – Pešek, Špůr

vyloučení
3:4
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
34:21
Zblokované střely
10:16
Hity
11:20
Vhazování
52:58
Diváci
7 227

HC Škoda Plzeň

M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec, Pulpán, Čerešňák, L. Kaňák – Kratěna, Mertl, Gulaš – Stach, Indrák, D. Kindl – Schleiss, Kracík, Eret – Rubner, Preisinger, Straka.

HC Dynamo Pardubice

Kacetl (Martin Růžička) – Hrabal, Čáslava, Cardwell, Wishart, Holland, Mojžíš, Ščotka – P. Sýkora, Poulíček, Rolinek – Perret, Tomášek, Treille – Trončinský, Bojko, Beran – Dušek, Vondráček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 65 21 2 19 90,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Petr Eret 0 0 0 -1 0
Milan Gulaš 0 1 1 0 2
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Nick Jones 0 0 0 -1 0
Petr Kadlec 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Denis Kindl 1 0 1 1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 1 0 1 0 4
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 0 0 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
David Sklenička 0 1 1 1 0
David Stach 0 1 1 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 0

komentář

Utkání začalo pěkně od podlahy. Uběhla sotva minuta zápasu, když se mezi kruhy zjevil rozjetý Treille, zamířil však nepřesně. Na druhé straně se na modré neunáhlil Kadlec, našel z pravé strany napříč útočnou třetinou u levé tyče Kindla, tomu ale rána z první příliš nesedla. Poté se na pravém kruhu zjevil Jones, touš proletěl kolem vzdálenější tyče. Na osu hřiště si následně vybruslil Stach, Kacetl reflexivně zasáhl vyrážečkou. V podobné pozici se zjevil i Straka, avšak zcela minul zařízení. Lépe si vedl pár kroků za modrou z první Kaňák, gólman Pardubic sklapl betony včas. Pak se již skóre měnilo. Z levé strany našel mezi kruhy Sklenička Denise Kindla, který touš umístil k pravé tyči. Hosté však přispěchali s rychlou odpovědí. Touš prolétl středním pásmem na najetého Sachu Treille, jenž z levého kruhu tvrdou ranou nedal Svobodovi šanci. O první přestávce tak měly oba celky k vítězství stejně blízko i daleko.

V úvodu prostřední části hrozilo Dynamo. Rolinek po křižné příhře nevyužil příhru u pravé tyče, poté byl pokus Trončinského z mezikruží zablokován. Za domácí odpověděl Stach, jenže se prosmýkl až před Kacetla, zblízka však zamířil nad. Šance pokračovaly. Vondráček si najel na levý kruh a i o svátcích přidělal vrásku na čele domácího gólmana. Kacetl však nezůstal pozadu, když musel řešit pokus Stacha z mezikruží. Vzápětí přebruslil soupeře Poulíček, bekhendem ale zamířil mimo. Stejný hráč se dostal k černému nesmyslu na brankovišti i za pár chvil, prostor ohraničený třemi tyčemi mu však tyčemi byl příliš malý. Téměř na dvě minuty poté museli hosté do tří a indiáni trestali. Kacetl ustál ostřelování Galaše, jenže touš se po rychlém ťukesu dostal mezi kruhy k Tomáši Mertlovi, který z první div neprotrhl síť.

Úvod poslední dvacetiminutovky byl z obou stran rozpačitý, ovšem následně se ihned k puku po buly dostal Tomáš Rolinek a z první z levého kruhu srovnal skóre dnešního duelu. Dokonat obrat v utkání mohl Dušek, který na sebe vzal přečíslení dva na jednoho, prudkou střelou jen rozezvučel zadní mantinel. Poté vypálil z levého kruhu Gulaš, Kacetl povolal do zbraně vyrážečku. Činil se i Svoboda, který musel řešit na svém brankovišti řešit snahy Berana a Vondráčka. Poté uzmuli černý nesmysl do své moci domácí a po Mertlově pasu na Kracíka výtečně zneškodnil muž s maskou Východočechů velkou šanci. Oba gólmani před třetí sirénou ještě zneškodnili dělovky Rolinka a Schleisse, vše tak mělo rozetnout až prodloužení.

Jenže to příliš vzruchu před oběma brankami nepřineslo, vše tak rozhodovaly až nájezdy. V těch byl ze všech deseti exekutorů úspěšný pouze jediný borec - Petr Sýkora - a rozhodl tak o tom, že bonusový bod putuje na východ Čech.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Přijel soupeř, který skvěle brání, ale měl i nebezpečné výpady. Výborně bránili střední pásmo a vyhrávali souboje u mantinelu. Nešlo nám ani vhazování, byli jsme často bez puku. Snaha z naší strany sice byla, ale v osobních soubojích jsme neuspěli, soupeř srovnal po buly a nájezdy už jsou loterie. Bojovali jsme, ale nakonec jsme to nezvládli. Týmy k nám jezdí namotivované a budeme muset hodně přidat.

Pavel Marek (HC Dynamo Pardubice): Musím poděkovat celému týmu za předvedenou hru. Přijeli jsme sem s pokorou, ale chtěli jsme hrát aktivně a získat tu nějaké body. Dotahovali jsme po celý zápas, zvlášť ta přesilovka tři proti pěti byla těžká, ale kluci makali, srovnali jsme a štěstí se v nájezdové loterii přiklonilo k nám.