PLZ - VIT 4:1

PLZ - VIT 4:1 – Indiáni si v předehrávce upevnili pozici lídra proti třetím Vítkovicím!

Plzeň – Podruhé během osmi dní se potkaly dva celky ze samého popředí tabulky. Minulý týden ve Vítkovicích se radovali domácí, dnes Západočeši. Indiáni otočili nepříznivý vývoj utkání a berou tak letos proti Ostravanům osm bodů z dvanácti možných.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

4:1
0:0, 2:1, 2:0

Branky a nahrávky: 26. Mertl (Gulaš, Indrák), 32. Rubner (Kracík), 42. Kracík (Mertl, Gulaš), 49. Gulaš (Kratěna) – 25. Tybor (Lev, Sloboda). Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Vyšší tresty: Svoboda 10 min.

Rozhodčí: Hradil, Kika – Ganger, Gebauer

vyloučení
6:5
Využití
3:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
38:31
Zblokované střely
14:8
Hity
14:10
Vhazování
27:33
Diváci
5445

HC Škoda Plzeň

M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), D. Sklenička, J. Kindl, Pulpán, Čerešňák, L. Kaňák – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – D. Kindl, Kratěna, Indrák (A) – Straka, Stach, Kantner – Rubner, Kracík, Pour.

HC Vítkovice Ridera

Dolejš (Bartošák) – Klok, Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Urbanec, Trška – Olesz (C), Lev, Bartovič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Szturc, Š. Stránský, Dej – Kurovský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 31 1 30 96,77 10

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 1 2 3 0 0
Miroslav Indrák 0 1 1 0 0
Petr Kadlec 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Jakub Kindl 0 0 0 1 4
Denis Kindl 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 1 1 2 1 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 0 0
Tomáš Mertl 1 1 2 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 2
Jakub Pour 0 0 0 1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Marek Rubner 1 0 1 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 1 0
David Stach 0 0 0 0 4
Petr Straka 0 0 0 0 0

komentář

Samotné utkání odšpuntoval Jakub Kindl, jenž vlétl do pásma a dostal se až mezi kruhy, Dolejš zasáhl levým betonem. Činil se i Svoboda, který ramenem vytáhl ránu Szturce z podobné pozice. Na druhé straně oslovil Gulaš od modré z pravé strany k levé tyči najíždějícího Moravčíka, hostující gólman se přesunul včas. Asistent se po chvilce změnil ve střelce, bekhendem ovšem z hrany brankoviště minul zařízení. A do třetice stejný hráč. Po své chybě doslova vyslal do sóla Szturce, ten svižným zakončením na lapačku neuspěl. A protože Ridera těsně před první sirénou doslova pohrdla početní výhodou, odcházelo se do kabin za nerozhodnutého stavu. Stejně jako minulou středu v Ostravě.

Prostřední část načal tváří v tvář Dolejšovi Kratěna. Plzeňský veterán uspěl ranou mezi betony, hosty ale zachránila tyč. Následně se na brankovišti zjevi l i Straka, muž s maskou Ridery našel touš v náručí. To Ostravané udeřili z početní výhody. Sudí odpustili Vítkovicím pravděpodobně faul a z protiútoku se svižnou střelou z jízdy z pravého kruhu prosadil Radoslav Tybor. Domácí odpověděli rovněž v přesilové hře. Po devíti vteřinách si našel zablokovaný pokus Gulaše od modré Tomáš Mertl mezi kruhy a zavěsil k levé tyči. A útočný hokej pokračoval. Opět z pravého kruhu chtěl udeřit Květoň, Svoboda puk mířící mezi tělo a ruku zachytil. Vyznamenal se i Dolejší, proti kterému ani nadvakrát neuspěl Straka. Skóre se tak měnilo až z hole Marka Rubnera. Premiérový extraligový střelec se na levém kruhu zbavil dvou strážců a následně z otočky nechytatelně zavěsil k bližší tyči. Kuscera měl podobnou palebnou pozici po křižné příhře z kruhu na kruh, z první však pouze rozduněl zadní mantinel. Lépe si vedl Tybor, jenž tečoval pobídku Romana od modré, gólman indiánů se bravurně vytáhl ramenem. A v závěru třetiny i lapačkou tváří v tvář Zdráhalovi, jenž po pravé straně pláchl v oslabení.

Poslední dvacetiminutovku Západočeši začali skvostně. V početní výhodě našel Mertl milimetrovou příhrou z pravé strany k levé tyči najetého Jaroslava Kracíka, jemuž stačilo pouze nastavit hůl. Poté Dolejše řádně protáhl Kratěna ranou z pravého kruhu přes obránce. Touš mířil ke vzdálenější tyči. Na druhé straně o sobě dal opět vědět dnes velmi aktivní Kuscera, z levé strany ovšem mířil příliš přesně – označkoval břevno. Z nedlouho poté si sjel k levé tyči obránce Kaňák, vítkovický strážce svatyně sklapl betony včas. Nemohl však dosáhnou na precizní provedení situace dvou na jednoho, kdy si Milan Gulaš dvakrát prohodili kotouč přes Baranku s Kratěnou. Další smůla se na Vítkovice nalepila vzápětí, když Květoň z pravého kruhu opět rozezvučel brankovou konstrukci. Závěr utkání se již nesl ve znamení hry ve čtyřech a následně i přesilové hry hostí. V té se již skóre nezměnilo a indiáni tak Vítkovice porazili třikrát ze čtyř pokusů.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): V první třetině to byl nemastný výkon. Narazily na sebe dva týmy z vršku tabulky, útočně laděné, a tak defenzivní část hry nebyla ani jedné straně ideální, k vidění byla spousta šancí. Dnes to byl lepší výkon oproti minulému týdnu, protože jsme dokázali využít přesilovky.

Jakub Petr (HC Vítkovice Ridera): V Plzni se nám dlouhodobě nedaří, ale první třetina nebyla špatná, měli jsme několik šancí, které ale musíme dávat. Plzeň však byla aktivnější a rovněž měla dost příležitostí. Druhá třetina, ve které jsme se dostali do vedení, byla hodně zpomalována diskusemi s rozhodčími, hra ztratila tempo. Nakonec rozhodla zbytečná vyloučení, která domácí dokázali potrestat. Po gólu na 1:1 jsme byli pod tlakem a po zmatcích v obraně jsme znovu inkasovali. Pořád to bylo hratelné, ale gól v přesilovce ve třetí části nás zlomil. Dnes jsme si sice vytvořili spoustu šancí a přečíslení, ovšem neřešili jsme je dobře.