KOM - PLZ 4:5sn

KOM - PLZ 4:5sn - Z ledu úřadujícího mistra se dvěma body i Prezidentským pohárem!

Plzeň - Indiáni si po divoké přestřelce na ledě Komety zajistili s předstihem ovládnutí základní části letošní Tipsport extraligy, navíc se domů vezou cenné vítězství.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

4:5sn
1:0, 0:4, 3:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 11. Nečas (H. Zohorna, J. Krejčík), 44. Mallet (P. Holík, Zaťovič), 46. Štencel, 49. Dočekal (Štencel, O. Němec) – 22. Kratěna (Indrák, Stach), 31. Kodýtek, 33. Stach (Čerešňák, J. Kindl), 36. D. Kindl (Indrák, Kratěna), rozh. náj. Kratěna. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 4:4, 4:5.

Rozhodčí: Mrkva, Hradil – Hlavatý, Ganger

vyloučení
1:7
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
35:26
Zblokované střely
15:10
Hity
8:11
Vhazování
27:27
Diváci
7512

HC Kometa Brno

Langhamer (Čiliak) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič (A), P. Holík, M. Erat (A) – Vincour, Hruška, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák (C), R. Zohorna.

HC Škoda Plzeň

M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička, Jones – D. Kindl, Kratěna, Indrák (A) – Stach, Mertl (A), Schleiss – T. Kubalík, Kracík, M. Chalupa – Vracovský, Kodýtek, Kantner – Hollweg.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 65 35 4 31 88,57 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 1 1 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 1 0
Matěj Chalupa 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 0 2 2 1 2
Nick Jones 0 0 0 -1 0
Petr Kadlec 0 0 0 1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Jakub Kindl 0 1 1 0 2
Denis Kindl 1 0 1 0 4
Petr Kodýtek 1 0 1 -1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Ondřej Kratěna 2 1 3 1 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 -1 2
Tomáš Mertl 0 0 0 1 0
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 4
David Sklenička 0 0 0 -1 0
David Stach 1 1 2 0 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 1 0

komentář

Kometa se hned od úvodu do soupeře pořádně zakousla. Napomohlo tomu i vyloučení Schleisse, jenž inkasoval 2+2 za vysokou hůl. Největší porci šancí měl v této fázi utkání Nečas, ale všechny jeho pokusy pochytal Svoboda. Na jednu však nestačil. Pro změnu po faulu Kubalíka hráli hosté ve čtyřech a z levého kruhu dokázal trefit mezírku v plzeňské bráně právě již jednou zmíněný Martin Nečas - 1:0.

Kometa byla i nadále aktivní a svého soupeře přestřílela vysoko 10:3, jedinou dobrou možnost měli hosté po brejku Hollwega s Moravčíkem, prvně jmenovaný těsně přestřelil. Domácí v prvním dějství jasně dominovali a jednobrankový náskok si přenesli i do druhé části hry.

Ze druhé třetiny uběhly pouze dvě minuty a hosté dokázali vyrovnat. V přesilovce poslal Indrák puk na pravý kruh, kde byl dobře postavený Ondřej Kratěna a jeho dělovka z voleje zapadla do sítě - 1:1. S Kometou vyrovnání neotřáslo, měla velké šance. Dobrým pohybem hýřil Nečas, který byl sám před bránou, ale nedal. Stejně tak Zaťovič s Hynkem Zohornou před Svobodou neuspěli. A tak se začali prosazovat indiáni. Za polovinou utkání prostřelil Langhamera Petr Kodýtek, o dvě minuty později pálil Čerešňák a o dorážku se postaral tvrdou pumelicí David Stach - 1:3.

Utkání mezi Kometou a Plzní nabídlo parádní hokej a devět gólů. Foto: Jiří Grulich.

Rozhodovala produktivita. Zatímco Kometa měla šance, Plzeň střílela góly. Další střelu vyslal Denis Kindl a k překvapení všech skončil kotouč počtvrté v brněnské bráně. V závěru třetiny mohl snížit Hynek Zohorna, jenže v dobré pozici minul.

Brno začalo třetí třetinu přesilovkou, ale radovalo se až po jejím skončení. Holík vybídl zpoza brány krásnou přihrávkou Alexe Malleta a ten prostřelil Svobodu - 2:4. Děly se věci. Uběhly dvě minuty a bylo znovu sníženo. Kometa šla na kontakt po skrumáži v plzeňském brankovišti, kde se nejlépe zorientoval Jan Štencel - 3:4. Trenér Straka si vzal ihned oddechový čas, ale velkému tlaku soupeře nezabránil. Nejprve sice trefil Zaťovič tyčku, posléze však nahrál Štencel na hůl Martina Dočekala, který se s tím nepáral a poslal puk do brány - 4:4.

Fantastická podívaná pokračovala. Vincour v obrovské šanci trefil tyč a poté mohl rozhodnout Mertl. Minutu před koncem Langhamer skočil na brankové čáře po kotouči a zachránil Kometu od jasného gólu. Šlo se tak do prodloužení. V něm se mnoho šancí neurodilo, a tak se šlo nájezdů. V nich za domácí uspěli Mallet s Haščákem, za hosty ovšem Stach, Kantner a Kratěna. Srovnat mohl Zaťovič, ale trefil znovu tyč. Plzeň si tak připsala dva body a má jistotu prvního místa. Kometa bere bod jeden a aktuálně je na pátém místě.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (HC Kometa Brno): V první třetině jsme měli více ze hry díky přesilovkám a soupeře nikam nepustili. Pak Plzeň dokázala využít naši pasivitu ve druhé části a vstřelila čtyři góly. Naštěstí se to otočilo, my jsme dali kontaktní a dokázali vyrovnat. V závěru jsme měli i štěstí. Prodloužení bylo dobré pro diváky, nájezdy zvládl soupeř, kterému bych chtěl pogratulovat k výhře v základní části.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): První třetinu ovlivnilo hodně našich faulů. Především díky gólmanovi to bylo jen 1:0. Druhá perioda byla z naší strana výborná. Pak ale opět přišly chyby a soupeř z nich dával branky. Kometa ukázala, že je kvalitním týmem a má velkou sílu. Vyhrát na nájezdy proti Brnu je pro nás cenný výsledek a jsme za něj rádi.