SDO: PLZ - CHM 10:1

Vstup do extraligy hodný mistra! Straší dorost nasázel Pirátům desítku!

Plzeň - Úvodní extraligové kolo mají za sebou již i starší dorostenci indiánů. Úřadující mistři nakročili k vítězství proti Pirátům již v první části, ve které si vybudovali dvoubrankový náskok, svou dominanci v zápase pak naplno prokázali v prostředním dějství.

HC Plzeň 1929 - Piráti Chomutov

10:1
2:0, 6:1, 2:0

Branky a nahrávky: 6. Lang (Přikryl, Mužík), 13. Lang (Přikryl), 22. Mužík (Šiller, Přikryl), 27. Hajšman, 28. Novák (Matiášek, Lokajíček), 29. Přikryl (Lang, Mužík), 30. Hajžman (Procházka), 39. Hajšman (Přikryl, Lang), 42. Přikryl (Lang), 51. Kolda – 36. Veselý (Ouřada). Průběh utkání: 7:0, 7:1, 10:1.

Rozhodčí: Pražák – Jindra, Šperl

vyloučení
5:7
Využití
4:0
střely na branku
40:30
Diváci
44

HC Plzeň 1929

Altrichter (Pilc) – Houdek, Kaňák, Novák, Váchal, Lokajíček, Šilhán, Šiller – Hajžman, Přikryl, Kolda, Matiášek, Krýner, Princl, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík

Piráti Chomutov

Skokan (Kufa) – Štochl, Vícha, Ferbas, Seemann, Zeman, Viktorin – Veselý, Černý, Harkabus, Benda, Šafránek, Prokop, Jaroš, Mežnar, Lobodowski, Pech, Ouřada, Brandner.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Martin Altrichter 60 30 1 29 96,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Kamil Hajšman 2 0 2 3 2
Matěj Hajžman 1 0 1 2 0
Josef Hasman 0 0 0 1 0
Michal Houdek 0 0 0 2 4
Nicholas Kaňák 0 0 0 3 0
Matěj Kolda 1 0 1 1 0
Jaroslav Krýner 0 0 0 0 0
Martin Lang 2 3 5 3 0
Martin Lokajíček 0 1 1 2 0
Jan Matiášek 0 1 1 0 0
Radek Mužík 1 2 3 -1 2
Jakub Novák 1 0 1 0 0
Marek Princl 0 0 0 0 0
Jakub Procházka 0 1 1 1 0
Filip Přikryl 2 4 6 3 0
Richard Šeba 0 0 0 -1 2
Adam Šilhán 0 0 0 2 0
Albert Šiller 0 1 1 -1 0
Jakub Váchal 0 0 0 1 0

komentář

Zápas odšpuntoval Matiášek, který se protáhl až před Skokana od levého mantinelu, na lepší zakončení byl však až příliš blízko. Následně hosté putovali do čtyř a indiáni dlouho kombinovali, ale nestříleli. Až mezi kruhy našel Přikryl Martina Langa a ten vstřelil první gól sezóny pro modrobílé, když zamířil přesně do pravého horního růžku. Vzápětí dostal Matiášek příhru v situaci dva na jednoho před branku, Skokan bravurně zasáhl betonem. Za hosty zahrozil Seemann, který vlétl do pásma a rychle vystřelil přes obránce z levé strany, Altrichter si prostor u své bližší tyče pohlídal. Za nedlouho poté Skokan špatně vyjel pro domácí nahození a do prázdné střílel Přikryl. Jeho ránu na brankové čáře vyrazil Seemann, ovšem pouze k Martinu Langovi, jenž již měl proti sobě i gólmana Pirátů, ten ovšem nestihl tak rychle na led. Snížení měl na čepeli vzápětí Vícha, z mezikruží, jenže nezamířil vůbec přesně. Mohlo tak udeřit znovu na druhé straně. Mužík si vybruslil mezi kruhy, orazítkoval však pouze pravou tyč. V závěru úvodního dějství putovali téměř na celou minutu modrobílí do tří, ale skvěle situaci ustáli a vůbec nepustili svého souepře do pásma.

Hned zkraje prostředního dějství putoval za katr hostující Veselý, který rychle zesmutněl, když náskok svých barev navýšil Radek Mužík. Mezi střelce se brzy mohl zapsat také Přikryl, jenž tečoval pokus Šillera od modré, proti ale byla pravá tyč. Vedení 4:0 na sebe i tak nenechalo dlouho čekat. Kamil Hajšman vypálil v akci tři na jednoho a z pravé strany uklidil touš přesně ke vzdálenější tyči. V polovině utkání za dva nehezké fauly spolu zároveň na trestnou lavici putovali Seemann a Harkabus, čehož svěřenci Michala Straky využili dokonale. Nejprve se prudkou ranou po ledě z mezikruží prosadil po rychlé akci na jeden dotek Jakub Novák, vzápětí Filip Přikryl u pravé tyče využil nepovedené střely Langa. Za další minutu již bylo gólů jako trpaslíků. Procházka v rychlém protiútoku našel Matěje Hajžmana a již to bylo 7:0. Pak se dočkali i hosté. Jakub Veselý byl na ledě pouze devět vteřin od vypršení svého trestu, když se ocitl sám za obranou soupeře a bravurně zakončil blafákem do bekhendu. Další korigování mohlo přijít z hole Černého, ten však dorážkou trefil pouze levou tyč. Poslední slovo si tak ještě vzali domácí, když Kamil Hajšman zůstal zcela sám před Skokanem, kterého nadvakrát překonal.

Domácí nepolevili ani v poslední třetině. Filip Přikryl se hned v úvodu dostal do samostatného úniku, který proměnil po rychlé kličce zasunutím mezi betony Skokana. Desátý gól měl na holi po příhře v situaci dva na jednoho Princl, proti byla vyrážečka chomutovského brankáře. Na druhé straně to zkusil Vícha od modré v přesilové hře, Altrichter srazil do rohu. Při vlastním oslabení navíc modrobílí vybojovali trestné střílení, který bravurně, mezi betony Skokana, zakončil Matěj Kolda a završil tak domácí čepovanou desítku. Korigovat stav ještě mohl před třetí sirénou Pech, ale ani nadvakrát neuspěl z mezikruží a vzájemný duel tak nakonec skonči 10:1.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Plzeň 1929): “Výsledek je sice super, ale náš herní projev nebyl moc dobrý. V útočném pásmu jsme tvořili hezké šance, ale naopak v obraně a při rozehrávce jsme zbytečně ztráceli kotouče. To musíme zlepšit.”

David Kočí (Piráti Chomutov): “Nezačali jsme špatně, ale udělali jsme nesmyslné chyby na útočné modré. A pak oslabení… V těch jsme absolutně vyhořeli. Krachla nám trochu disciplína a to proti takovému soupeři, jako je Plzeň, nejde, ta hned trestá. Nepovedený zápas z naší strany, jednoznačně.”