SDO: KVA - PLZ 2:0

Starší dorostenci prohráli fotbalově v derby

Plzeň - Mladé pušky dnes v Karlových Varech doplatily na velkou smůlu v koncovce, když se jim nepodařilo ani jednou skórovat, čehož domácí využili dvěma vstřelenými góly.

HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929

2:0
1:0, 1:0, 0:0

Branky a nahrávky: 13. Holub (Hudečka, Jiskra), 26. Zavřel. Průběh utkání: 0:0, 2:0.

Rozhodčí: Hlinka – Coubal, Kokrment

vyloučení
3:4
Využití
0:0
střely na branku
33:34
Diváci
112

HC Energie Karlovy Vary

Kašpar – Bernáth, Cankov, Novák, Tureček, Kořán, Záruba, Zavřel – Holub, Šik, Prošek, Křemen, Jiskra, Hudečka, Šťastný, Novotný, Černý, Karbulka, Zdeněk

HC Plzeň 1929

Altrichter – Houdek, Kaňák, Novák, Váchal, Lokajíček, Šilhán, Šiller – Hajžman, Přikryl, Rozsahegyi, Kolda, Krýnek, Princl, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Martin Altrichter 60 33 2 31 93,94 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Kamil Hajšman 0 0 0 -2 2
Matěj Hajžman 0 0 0 0 0
Josef Hasman 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 -1 0
Matěj Kolda 0 0 0 0 0
Jaroslav Krýner 0 0 0 0 0
Martin Lang 0 0 0 -2 2
Martin Lokajíček 0 0 0 0 0
Radek Mužík 0 0 0 0 0
Jakub Novák 0 0 0 -1 0
Marek Princl 0 0 0 0 0
Jakub Procházka 0 0 0 0 0
Filip Přikryl 0 0 0 -2 0
András Rozsahegyi 0 0 0 0 0
Richard Šeba 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 0
Albert Šiller 0 0 0 -1 4

komentář

K první příležitosti západočeského derby se hned v první minutě dostal plzeňský Krýner, nicméně domácí opora v brankovišti Jakub Kašpar brzký gól nepřipustil. První nebezpečnější karlovarskou střelu musel likvidovat Altrichter v jedenácté minutě, kdy se bezprostředně po vhazování dostal ke střele Zavřel. O necelé dvě minuty později už se za plzeňským gólmanem síť rozvlnila. Altrichter nejprve vyrazil střelu Jiřího Hudečky, ovšem na dorážku Davida Holuba byl krátký. Ve čtrnácté minutě se ve střelecké pozici v mezikruží Radek Prošek. Jeho střela zazvonila o tyč a skončila v ochranné síti. První dvacetiminutovka tak skončila příhodněji pro domácí energetiky.

Druhou část začala domácí Energie. Ve 24. minutě se po přesné přihrávce dostal ke střele Kořán, znovu však stál na svém místě Altrichter. Na začátku 26. minuty se přeci jen Energetici ke druhé brance dostali. V nepřehledné situaci před hostující klecí se nejlépe zorientoval Daniel Zavřel. Ve 36. minutě byl vyloučen David Cankov a přestože měli hosté plno střel, Jakuba Kašpara pokořit nedokázali. Ani Langova, ani Princlova střela se do karlovarské svatyně nevešla.

Úvodní šanci třetího dějství měli na svědomí Energetici, jmenovitě Šťastný, ale vedení nenavýšil. I soupeř o sobě dával vědět, Plzenští se snažili ze všech sil, ale Jakub Kašpar podal bezchybný výkon, nikdo v modrém dresu na něj vyzrát nedokázal. V 59. minutě si plzeňský trenér Straka vyžádal oddechový čas a hosté to zkoušeli se šesti muži v poli. Nejblíže byla Krýnerova střela, která zazvonila o tyč, nakonec se však žádný indiánský pokus neujal a tři body zůstaly v KV Areně.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie KV): Hráčů dneska patří velká pochvala za ten výkon který podali, byla to týmová práce podpořená výborným výkonem Jakuba Kašpara. Dnes tam nebyl jeden jediný hráč, který by neprodal, co v něm je. Dnes jsme porazili velkého favorita naší skupiny a myslím si, že i celé soutěže a toho si vážíme.

Michal Straka (HC Plzeň 1929): Z naší strany to nebyl moc povedený zápas. Myslím si že na prvních pět minut jsme nebyli úplně špatní, ale pak nás domácí jasně přehráli. Nám se dneska nedařilo vůbec nic a trošku mě mrzelo, že jsme tam neměli pohyb a nevyhrávali jsme osobní souboje. Domácí si šli skvěle za vítězstvím, byli výborně připravení, hráli týmově, dali do toho srdce, bojovali a nám už se nepodařilo vstřelit kontaktní gól, aby jsme se dostali zpátky do hry.