SDO: PLZ - KLA 5:3

I starší dorostenci dokázali kladenské Rytíře porazit!

Plzeň - Jeden duel mezi indiány a kladenskými Rytíři se již během sobotního odpoledne v Home Monitoring Aréně odehrál, plzeňští junioři svého soka porazili 4:1. Po nich byli na řadě také staří dorostenci, kteří rovněž dokázali Středočechy zdolat.

HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno

5:3
1:0, 1:1, 3:2

Branky a nahrávky: 13. Lang (Přikryl, Hajšman), 24. Lang (Šiller, Mužík), 44. Přikryl (Šeba), 57. Hasman (Kolda, Houdek), 60. Hajšman (Hasman) – 23. Filip (Tržil), 46. Jelínek (Zich), 46. Bernat (Routa, Urban). Diváci: 60. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3.

Vyšší tresty: Filip (KLA) 10 min OT + 5 min + DKU

Rozhodčí: Micka – Brejcha, Zimmermann

vyloučení
4:4
Využití
1:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
38:25

HC Plzeň 1929

Pilc (Altrichter) – Houdek (A), Kaňák, Novák, Váchal, Lokajíček (A), Šilhán, Šiller, Staněk – Hajžman, Přikryl, Rozsahegyi, Kolda (C), Krýner, Princl, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík

Rytíři Kladno

Novotný (Jiroušek) – Kvapil (A), Zich (A), Volráb, Šmatlák, Flachs – Tržil, Bláha, Hašek, Jelínek, Bernat, Zíka, Routa, Kulma, Urban, Frimel, Rendla, Čermák, Filip (C), Neiss

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pilc 60 25 3 22 88,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Kamil Hajšman 1 1 2 0 0
Matěj Hajžman 0 0 0 -1 0
Josef Hasman 1 0 1 0 0
Michal Houdek 0 1 1 0 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 -2 0
Matěj Kolda 0 0 0 1 0
Jaroslav Krýner 0 0 0 0 0
Martin Lang 2 1 3 1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 2 2
Radek Mužík 0 2 2 2 2
Jakub Novák 0 0 0 -1 0
Marek Princl 0 0 0 0 0
Jakub Procházka 0 0 0 -1 0
Filip Přikryl 1 2 3 1 4
András Rozsahegyi 0 0 0 0 0
Ondřej Staněk 0 0 0 0 0
Richard Šeba 0 1 1 1 0
Adam Šilhán 0 0 0 1 0
Albert Šiller 0 1 1 1 0
Jakub Váchal 0 0 0 0 0

komentář

V samém úvodu utkání hrála obě mužstva velice svižně, hra se přelévala ze strany na stranu, ale velké šance k vidění nebyly, protože obrany obou týmů si útočné výpady pečlivě hlídaly. V páté minutě však byla k vidění výjimka, když se do samostatného úniku probojoval domácí útočník Radek Mužík. Plzeňský šikula svůj nájezd zakončil celkem dlouhou forhendovou kličkou, brankář Kladna Luboš Novotný se v bráně roztáhl a betonem nepustil kotouč za svá záda. Následně se hra velice vyrovnala a do šance do dostalo také Kladno.

To když si ze vzduchu sklepl kotouč Rytíř Ondřej Bláha, v klidu si ho zpracoval a bleskově vypálil přesně do branky Lukáše Pilce. Puk se odrazil od tyče do sítě, ale ještě předtím byl slyšet hvizd hlavního sudího, jenž přerušil hru pro hru vysokou holí v podání Bláhy. Branka tedy nemohla platit a po vyrovnané pasáži přišla chvíle Plzně, která se dostala do tlaku. Po vhazování v útočném pásmu začali Kamil Hajšman s Filipem Přikrylem obléhat klec Novotného, druhý jmenovaný krásně našel Martin Langa, který nekompromisně zavěsil a poslal domácí do vedení. Skóre se do konce třetiny již neměnilo, do kabin tedy šli spokojenější indiáni.

Na začátku druhé třetiny se domácím naskytla možnost zahrát si přesilovou hru. Ta se však plzeňským hráčům hrubě nepovedla, protože Kladno během oslabení dokázalo srovnat krok. Rytíři vybojovali v obranném pásmu touš a dostali se do přečíslení dva na jednoho. To zakončil kapitán Matyáš Filip, který se prosadil přesnou střelou pod břevno a nedal Pilcovi šanci, aby mohl zasáhnout. Jenže za 56 sekund už bylo zase všechno jinak, neboť indiáni odčinili své zaváhání během přesilovky.

Už po jejím skončení se modrobílí probojovali k brance Novotného, kotouč se dostal před brankoviště, kde byl připravený Martin Lang, který bez problému bekhendem podruhé v utkání překonal gólmana Středočechů. Poté byly během dvou minut k vidění tresty na obou stranách, hráči se začali kočkovat, což sudí nechtěl vidět a okamžitě posílal hokejisty na trestné lavice. Chvíli se tedy na ledě hrálo i tři na tři. Během této situace se do velkých šancí dostali domácí borci, byl to Kamil Hajšman, jehož dorážka šla mimo tři tyče, a Jakub Novák, který se vydal před branku, ale puk za Novotného neprocpal. Po čtyřiceti minutách tedy vedla Plzeň 2:1

Ve třetí třetině se brzy prosadili domácí hráči. Filip Přikryl vystřelil v přesilovce, ale jeho první pokus šel mimo tři tyče. Následně se puk od modré čáry dostal znovu před branku a domácí útočník ho bez problémů dorazil za záda Novotného. Jenže potom přišla černá půlminuta indiánů. Z první velké šance Kladna ve třetí části se dokázal prosadit Šimon Jelínek, který snížil stav utkání na 2:3 A o pár sekund později z další dorážky a díky obrovskému důrazu a důslednosti dokázal srovnat stav zápasu Tomáš Bernat. Modrobílí si po této akci museli vzít oddechový čas, aby se trochu uklidnili. Západočeši se dostali zpět do hry, oklepali se a následně vstřelili vítěznou trefu! Necelé čtyři minuty před koncem pohotově dorazil vyražený puk za Novotného Josef Hasman. V poslední minutě se z další dorážky prosadil ještě Kamil Hajšman, po této trefě se hosté hodně zlobili, protože se zdálo, že puk letěl do tyče. Gól platil a Plzeň nakonec vyhrála 5:3.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (trenér HC Plzeň 1929): Teď nemáme dobrý herní projev, moc se nám nedaří. V přípravě nám to tam padalo, vyhrávali jsme o hodně gólů. Nyní hrajeme proti extrémně bojovným týmům, které všechno dohrávají, padají do toho po hlavě. A my na to prostě nejsme připravení. Všechno nám v přípravě vycházelo, hráli jsme kombinačně, teď se s tím těžko srovnáváme. Dobré je, že jsme zápas nakonec zvládli a vyhráli za tři body. Vedli jsme, ale pak přišla krize a gól na 3:3. Hráči byli dole, tak jsme si museli vzít oddechový čas, abychom je trochu uklidnili, že je to pryč a musíme na to zapomenout. Zvládli jsme to, což je pozitivní, ale stálo nás to hrozně sil.

David Čermák (trenér Rytíři Kladno): Dnes jsme viděli vyrovnané utkání. Myslím si, že ho rozhodl rozhodčí.