MDO: PLZ - PZK 12:0

Mladší dorost vstoupil do sezóny skvěle, proti Kladnu čepoval plzeňskou dvanáctku!

Plzeň - Obhájci bronzových medailí z poslední sezóny dnes v poledne zahájili sezónu. Do Plzně přijelo Kladno, ne však Rytíři, ale v minulé sezóně předposlední PZ Kladno. Domácí byli po celý zápas jasně lepší a na úvod si i pořádně zastříleli.

HC Plzeň 1929 - PZ Kladno

12:0
2:0, 4:0, 6:0

Branky a nahrávky: 8. Malát (Hamšík), 10. Ženíšek (Malát), 24. Kvasnička (Páník), 32. Adamec (Hamšík, Ženíšek), 32. Slanina (Soukup, Hollar), 36. Adamec (Malát), 44. Malát (Adamec, Kuchárik), 45. Ženíšek (Vágner), 46. Hollar (Slanina), 52. Soukup (Hollar), 56. Soukup (Kvasnička), 57. Ženíšek (Marcel, Vágner). Rozhodčí: Čáp – Vavruška, Zimmerman. Diváci: 35. Průběh utkání: 0:0, 12:0.

vyloučení
3:7
Využití
2:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
81:4
Diváci
35

HC Plzeň 1929

Prchlík (Čech) – Páník, Hamšík, Pánek, Jiříček, Kremláček (C), De Sousa, Vajner, Malák – Vágner, Slalina, Soukup, Hollar, Marcel, Adamec, Malát, Ženíšek, Kuchárik, Kvasnička

PZ Kladno

Burda (Pulec) – Vyhnal, Horák, Hříbal, Kohlíček, Krejžík, Brejcha – Strnad, Rejna, Štrombach (C), Hurta, Votoupal, Šťastný, Kulich, Darsa, Pulda, Vimmer, Rambousek, Karmazín, Adam

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jaroslav Prchlík 60 4 0 4 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 2 1 3 3 0
Maxmilián De Sousa 0 0 0 3 0
Jakub Hamšík 0 2 2 5 0
Tomáš Hollar 1 2 3 4 0
David Jiříček 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 5 0
Daniel Kuchárik 0 1 1 2 6
Vlastimil Kvasnička 1 1 2 4 0
Daniel Malák 0 0 0 1 0
Sebastián Malát 2 2 4 2 0
Marcel Marcel 0 1 1 2 0
Tomáš Pánek 0 0 0 1 0
Adam Páník 0 1 1 1 0
Jan Slanina 1 1 2 2 0
Dominik Soukup 2 1 3 5 0
Marek Vágner 0 2 2 2 0
Stanislav Vajner 0 0 0 3 0
Adam Ženíšek 3 1 4 3 0

komentář

Západočeši vstoupili do nové sezóny nabuzení a plní energie. Nejdříve nevyužili několik náznaků šancí, ale radovali se už v 8. minutě. Stanislav Malát si najel na přihrávku a pláchl kladenské obraně, hostujícího gólmana překonal rychlou ranou pod víko. Indiáni se následně dostali do dalšího tlaku, z čehož pramenily dva fauly kladenských hokejistů hned po sobě. Dvouminutovou přesilovku Plzeň využila, Adam Ženíšek z pravého kruhu propasíroval kotouč za Burdu.

Indiáni soupeře k ničemu nepustili, naopak mohli ještě několikrát udeřit. Vágner střílel nebezpečně z levého kruhu, Pánik pláchl hostující obraně a Malát mohl o chvíli později dorážet, se všemi situacemi si ale skvělý Burda dokázal poradit. Ještě jedna veliká šance přišla těsně před koncem periody, na Adamcovu střelu tentokrát Burda nedosáhl, ale podržela ho levá tyč. Následoval obrovský závar před hostující svatyní, ale nikdo z plzeňských hráčů nedotlačil puk do kladenské branky.

Ve druhé třetině se obrázek hry vůbec nezměnil, ba naopak. Domácí hráli aktivně, dravě, soupeře pustili pouze do jediné šance. Kdyby Šťastný sám před Prchlíkem mířil přesně, mohlo to vypadat jinak. Kladenský útočník však minul a z následné akce Západočeši udeřili potřetí. Vlastimil Kvasnička krásně s hokejkou mezi nohama tečoval střelu Páníka do protipohybu Burdy. Indiáni se vzápětí radovali počtvrté, avšak zbytečně. Adamec s Kuchárikem ujížděli sami na jediného obránce, Adamec střílel přesně, branka byla nejprve uznána, ale po poradě rozhodčích nakonec byl vyloučen Daniel Kuchárik, jelikož stáhl jediného obránce lehkým háčkem k zemi.

To však Václava Adamce nemuselo mrzet, jelikož hned po obráněném oslabení opět ujel hostující obraně, opět zakončil přesně a tentokrát již nebyl důvod pro neuznání branky. O dalších dvacet vteřin později už Plzeň vsítila „bůra“. Jan Slanina si sjel před brankou a střelou mezi ruku a tělo překonal bezmocného Burdu, který jinak držel Kladno některými výbornými zákroky. Indiáni se radovali ještě jednou, Václav Adamec v přesilovce střílel přesně z mezikruží a dnes rozvlnil síť podruhé.

Duel se už dohrával spíš jen jako exhibice, Plzeň však nepolevovala a přidala ještě šest branek! Sebastián Malát proměnil únik, Adam Ženíšek překonal Burdu zblízka a Tomáš Hollar zase dlouhým bekhendovým blafákem. Poté indiáni hráli oslabení, ale i v něm udeřili. Slanina nejprve neproměnil samostatný únik, ale o chvíli později se mohl radovat Dominik Soukup. Právě Dominik Soukup pláchl hostující obraně i o malou chvíli později a Burdu prostřelil mezi betony.

To však nebylo z plzeňské strany vše. Marcel našel před brankou volného Adama Ženíška, který dokázal zvršit hattrick! K němu se mohl přidat ještě Václav Adamec, ale v obrovské šanci v poslední minutě sám před kladenským gólmanem selhal. To však nemuselo domácí vůbec mrzet.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): První zápas v sezóně, myslím si, že ten výsledek je pro soupeře těžký, i když jsme hodně šancí neproměnili. Za vysokého stavu se s tím kluci trochu prali a ty věci tam nebyly přesně tak, jak by měly. Ale to utkání jsme zvládli a budeme pracovat dále.

Miloš Melančin (PZ Kladno): K tomu není co říct, Plzeň byla suverénně lepší a ještě si myslíme, že nás šetřila. V závěru s námi spíše hráli bago místo toho, aby ještě více stříleli. Mohlo to být ještě výraznější, dnes hrálo jen jedno mužstvo.