MDO: PLZ – KVA 7:1

Mladší dorostenci v této sezóně v derby i počtvrté kralovali!

Plzeň – Již počtvrté oba celky v letošní sezóně zkřížily hokejky a znovu se radovali modrobílí. Ti svému soupeři povolili pouze osm střel na svou svatyni a sami udeřili sedmkrát!

HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary

7:1
1:1, 1:0, 5:0

Branky a nahrávky: 13. Kuchárik (Kremláček), 40. Vágner (Ženíšek, Malák), 46. Soukup (Hollar, Kuchárik), 50. Slanina (Jiříček), 54. Hamšík (Marcel, Ženíšek), 56. Kremláček (Jiříček, Soukup), 59. Soukup (Kremláček, Vágner) – 1. Korčmaroš (Remeš, Blecha). Průběh utkání: 0:1, 7:1.

Rozhodčí: Micka – Juránek, Sedláček

vyloučení
4:3
Využití
2:0
střely na branku
40:8
Diváci
70

HC Plzeň 1929

Prchlík (Čech) – Páník, Hamšík, Pánek (A), Jiříček, Kremláček (C), De Sousa, Malák – Vágner, Slanina (A), Soukup, Hollar, Šiler, Marcel, Adamec, Malát, Ženíšek, Kuchárik, Kvasnička.

HC Energie Karlovy Vary

Bednář (Charvát) – Pohanka, Ševčík (A), Benda, Kosina (C), Vogel, Hohl, Prošek – Remeš, Bílek, Bockstefel, Blecha, Matoušek, Mareček, Botoš, Korčmaroš (A), Vondráček, März.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jaroslav Prchlík 60 8 1 7 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 1 0
Maxmilián De Sousa 0 0 0 2 0
Jakub Hamšík 1 0 1 0 0
Tomáš Hollar 0 1 1 0 0
David Jiříček 0 2 2 1 0
Vladimír Kremláček 1 2 3 2 2
Daniel Kuchárik 1 1 2 1 2
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 1 1 1 0
Marcel Marcel 0 1 1 3 0
Tomáš Pánek 0 0 0 1 2
Adam Páník 0 0 0 1 0
Jan Slanina 1 0 1 1 0
Dominik Soukup 2 1 3 1 0
Jakub Šiler 0 0 0 0 0
Marek Vágner 1 1 2 2 0
Adam Ženíšek 0 2 2 3 2

komentář

Do utkání vstoupili hosté ofsajdem a domácí icingem. Ten se jim stal osudným, protože po následném buly si mezi kruhy našel zblokovanou střelu Remeše Jan Korčmaroš a zamířil do pravého horního růžku. Modrobílí zařadili na vyšší obrátky, naopak hosté zalezli do ulity. Potrestat je mohl brzy Adamec, ovšem z mezikruží pouze rozezvučel levou spojnici. Daniel Kuchárik za nedlouho poté vlétl do pásma a střelou přes obránce k levé tyči pořádně protáhl Bednáře. Plzeňský forvard vzápětí v přesilové hře srovnal skóre. Po vyšachování hostující obranné čtyřky poslal touš z levého kruhu na brankoviště Kremláček a domácí třiadvacítka pohodlně bekhendem přehodila nastavený beton. Dokonat obrat v utkání mohl z mezikruží Kvasnička po přihrávce zpoza branky, gólman Karlových Varů se přemístil včas. Když před sirénou od modré neuspěli Pohanka a Jiříček, odcházely oba celky do kabin k vítězství stejně blízko i daleko.

Prostřední část odšpuntoval od modré Pohanka, Prchlík srazil jeho ránu do rohu. Za domácí odpověděl z mezikruží Slanina, měl však nepřesně seřízená mířidla. Vzápětí vlétl do pásma Hollar a vypálil, Bednář povolal do zbraně lapačku. Poté se z levé strany až tváří v tvář hostujícímu brankáři natlačil Slanina, bekhendovým blafákem skórem nepohnul. Další velkou šanci, přesněji dvě, měl v rychlém sledu i Kuchárik, jednou však trefil hruď Bednáře, podruhé lapačku. Ta úspěšně zakročila i proti pokusu Hamšíka od modré. V závěru třetiny se opět mezi kruhy zjevil Kuchárik, maskovaný muž Karlových Varů byl však k nepřekonání. Jeho kouzlo odčaroval až jednapadesát vteřin před sirénou Marek Vágner, jenž zblízka využil přistrčení od Ženíška a gólové vyjádřil velkou převahu svých barev v zápase.

V úvodu třetího dějství se oba celky pozdravily. Prchlík si lapačkou přišel na Matouška, Bednář zase včas sklapl betony proti Kuchárikovi. Poté se již skóre měnilo a domácí stvrdili svůj tlak. Hollar předložil z levé strany mezi kruhy Dominiku Soukupovi, jenž z první zamířil přesně k levé tyči. Navýšit náskok svého celku mohl Jan Slanina, na brankovišti však zamířil jen do hrudi Bednáře. Po chvilce si ale náladu vylepšil, když využil zakrytého výhledu brankáře soupeře. Indiáni poté přestáli bez vážnějších problémů oslabení a naopak sami udeřili. Další zatlačení soupeře využil po rychlé kombinaci Jakub Hamšík. Početní výhody se dostalo i domácím a ti téměř celé dvě minuty nepustili svého soka z pásma. Nakonec vše završil Vladimír Kremláček tečovanou ranou od modré. 61 vteřin před koncem utkání ještě dal definitivní podobu výsledku Dominik Soukup a modrobílí tak i počtvrté v sezóně ovládli západočeské derby, podruhé pak výsledkem 7:1.

Ohlasy trenérů

Jan Snopek (HC Plzeň 1929): „Byl to těžký zápas. Soupeř byl zarputilý, hrál dobře do obrany. Na druhou stranu toho příliš nepředvedl do ofenzivy, takže nás tolik vzadu neprověřil. My jsme museli naopak překonávat houževnatou obranu a dvě třetiny jsme s tím měli problém. Hrozilo tak, že při soustředění se pouze na útok inkasujeme náhodný gól a bylo by to všelijaké. Naštěstí jsme v poslední dvacetiminutovce začali dominovat a to se projevilo i gólově a vše jsme dohráli v klidu.“

Jiří Kovka (HC Energie Karlovy Vary): „Musím kluky pochválit za prvních 40 minut utkání, hráli jsme velice zodpovědně a obětavě do obrany, drželi se ve hře i přes velký tlak, který si Plzeň vytvořila v průběhu druhé třetiny. Poslední část nám hrubě nevyšla, hráčům došly síly a nebyli schopni držet s Plzní krok. Góly byly jen důsledkem výpadku ve třetí třetině. Plzni gratulujeme k vítězství a pokusíme se dostat na fyzickou a psychickou úroveň, kdy budeme schopni i s takto silným soupeřem hrát celých 60 minut. Zatím k tomu máme daleko.“