MDO: PLZ - SLA 8:1

Mladší dorostenci se nejdříve střelecky trápili, ale nakonec nadělili Slavii osmičku!

Po důležitém vítězství v Litvínově čekala plzeňské mladší dorostence sedmá Slavia. Ta se suverénně vedoucích indiánů držela dvě třetiny, ve třetí části však rozjeli Západočeši střelecký kolotoč, nadělili soupeři pět branek a celkem zvítězili 8:1! I po dnešku tak zůstávají stále bez porážky.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

8:1
2:1, 1:0, 5:0

Branky a nahrávky: 5. Kvasnička (De Sousa), 15. Jiříček (Soukup), 33. Slanina (De Sousa, Páník), 44. Marcel (De Sousa), 47. Hamšík (Kvasnička, Ženíšek), 48. Kvasnička (Hamšík, Ženíšek), 55. Hollar (Soukup, Kuchárik), 56. Kvasnička (Jiříček, Ženíšek) – 7. Srdínko (Černý). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 8:1.

Vyšší tresty: Daniel Malák (PLZ) a Dominik Němeček (SLA) 10 min. OT (hrubost)

Rozhodčí: Hucl – Zimmermann, Hřebík

vyloučení
9:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
33:14 (14:5, 4:7, 15:2)
Diváci
60

HC Plzeň 1929

Prchlík (Bočan) – Páník, Hamšík, Jiříček, Moravec, De Sousa, Vajner, Malák – Vágner, Slanina, Hauser, Soukup, Hollar, Šiler, Marcel, Šmíd, Malát, Ženíšek, Kuchárik, Kvasnička

HC Slavia Praha

J. Němeček (31. Hrstka) – Moravec, Srdínko, D. Němeček, Vymětal, Topol, Kluch, Čapka, Palát, Kučera – Svoboda, Černý, Sarkisyants, Martinec, Brummel, Hofmann, Labuzík, Míšek, Rulc, Jágr

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jaroslav Prchlík 60 14 1 13 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Maxmilián De Sousa 0 3 3 2 0
Jakub Hamšík 1 1 2 4 0
Petr Hauser 0 0 0 0 0
Tomáš Hollar 1 0 1 2 2
David Jiříček 1 1 2 3 2
Daniel Kuchárik 0 1 1 2 2
Vlastimil Kvasnička 3 1 4 4 0
Daniel Malák 0 0 0 1 16
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Marcel Marcel 1 0 1 1 0
Michal Moravec 0 0 0 0 0
Adam Páník 0 1 1 2 2
Jan Slanina 1 0 1 0 0
Dominik Soukup 0 2 2 2 0
Jakub Šiler 0 0 0 1 0
Jakub Šmíd 0 0 0 5 0
Marek Vágner 0 0 0 0 4
Stanislav Vajner 0 0 0 2 0
Adam Ženíšek 0 3 3 4 0

komentář

Indiáni vstoupili do utkání aktivněji a vypracovali si první šanci. Jiříček přihrál před bránu volnému Hollarovi, který trestuhodně minul prázdnou bránu. Západočeši se však radovali už v 5. minutě. De Sousa vypálil od modré a Vlastimil Kvasnička dokázal dorazit kotouč do brány.

Slavia však začala hrát aktivněji a rychle srovnala. Lehké nahození Adama Srdínka propadlo až do sítě, Prchlík měl zakrytý výhled. Pražané nadále hráli aktivněji, ale domácí si vzali vedení zpět z ojedinělého tlaku. Aktivní David Jiříček udržel kotouč v pásmu, vypálil a kotouč se zastavil až v síti, skončil přesně v levém horním rohu.

Do druhé části vstoupila lépe Slavie. Ve velké šanci se hned při prvním střídání ocitl Černý, ale ani nadvakrát Prchlíka nepřekonal. Poté přišla velká šance Soukupa, který v přesilovce ujel hostující obraně, ale sólo nezakončil přesně. Další šanci měla Slavie. Sarkisyants obdržel přihrávku před bránu, ale zblízka nedostal kotouč do brány.

Slavia měla poté k dispozici výhodu přesilové hry. Přišel velký závar před plzeňskou bránou, Prchlík neudržel kotouč ve výstroji, ale Vojtěch Jágr ho dostal do brány až pod odpískání. Strhla se velká mela, ve férové bitce se utkal Malák s Dominikem Němečkem, souboj skončil nerozhodně, ale kvůli předchozímu krosčeku Maláka šla Plzeň na 51 vteřin do tří. Indiáni se však dokázali v klidu ubránit a naopak sami udeřili. Odražený kotouč dokázal po střele De Sousy napálil za střídajícího Hrstku Jan Slanina – 3:1. Ve zbytku třetiny už k vidění další větší šance nebyla, jen Plzeň musela ubránit další přesilovku soupeře.

Poslední perioda už byla jen ve znamení modrobílých. Marcel Marcel nejdříve dorazil střelu De Sousy, poté od modré přesně pálil Jakub Hamšík a o malou chvíli později dojel odražený kotouč Vlastimil Kvasnička a Hrstku překonal rychlým bekhendovým blafákem.

Plzeň nepolevovala a roztočila střelecký kolotoč. Hostující obraně ujel Daniel Malák, byl podražen Palátem, jel trestné střílení, avšak selhal na betonech slávistického gólmana. Indiáni přesto ještě vstřelili dvě branky. Soukup přihrál před bránu Tomáši Hollarovi, který se nemýlil a střelu Jiříčka tečoval do brány Vlastimil Kvasnička, který zaznamenal hattrick a na jeho početl přilétla na plzeňský led alespoň jedna čepice.

Ohlasy trenérů

Jan Snopek (HC Plzeň 1929): Výsledek utkání hodnotíme samozřejmě kladně. Třetí třetinu už jsme předváděli, to co jsme chtěli. Problém je, že 40 minut jsme nehráli podle představ. Soupeř byl dobře organizovaný v obraně a my jsme ho nechtěli překonat tvrdou prací, ale nějakými zkratkami, což nefunguje. Když jsme se vrátili k naší hře, tak už jsme ve třetí třetině dominovali.

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): Do Plzně jsme jeli s tím, že chceme být dobrým soupeřem, což si myslím, že se nám povedlo akorát ve druhé třetině. To jsme byli zdatným soupeřem, stejně jako v první části, kdy jsme dostali smolné góly z našeho pohledu. Ale závěr jsme nezvládli, dostali jsme hodně gólů a myslím si, že výsledek neodpovídá předvedené hře. Je to škoda, protože kluci i proti Spartě odevzdali dobrý výkon a bohužel jsme na něj nenavázali. Je to pro nás trochu kruté po tom průběhu, protože jsme možná regulérním gólem srovnali na 2:2, ale byl tam hvizd rozhodčího a poté jsme nevyužili přesilovku 5 na 3. Tři góly jsme si dali skoro sami, ale žádný takový nevstřelili. Výměna brankářů byla plánovaná, ale nemyslím si, že by to mělo na vývoj utkání nějaký vliv.