MDO: PLZ - CHM 4:3pp

Mladší dorostenci svedli velkou bitvu, vítězná šňůra ale pokračuje!

Plzeň - Mladí indiáni stejně jako v Chomutově uspěli za dva body a Piráti jsou tak nadále jediným celkem, který dokázal se Západočechy bodovat.

HC Plzeň 1929 - Piráti Chomutov

4:3p
1:1, 1:2, 1:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 18. Malát (Jiříček, Hamšík), 24. Slanina (Malát), 52. Jiříček (Malát), 63. Ženíšek – 19. Koláček (Birhanzl, Prokeš), 38. Štefančík (Holka, Koláček), 39. Koláček (Štefančík, Matějka). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.

Rozhodčí: Němec – Malý, Šimán

vyloučení
2:5
Využití
2:0
střely na branku
41:12
Diváci
44

HC Plzeň 1929

Prchlík (Vondraš) – Páník, Hamšík, Jiříček, De Sousa, Vajner, Malák – Slanina (A), Hauser, Soukup, Hollar (A), Šiler, Marcel, Matoušek, Malát (C), Ženíšek, Kuchárik.

Piráti Chomutov

Šilhan (Stuchlík) – Petrásek (C), Pöschl, Vaněk, Matějka, Kovár, Birhanzl, Martínek, Klika – Spudich, Králíček, Urych, Príhoda, Kulich, Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček (A), Štefančík (A), Holka, Vrhel.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jaroslav Prchlík 63 12 3 9 75,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Maxmilián De Sousa 0 0 0 -1 0
Jakub Hamšík 0 1 1 0 0
Petr Hauser 0 0 0 0 0
Tomáš Hollar 0 0 0 -1 0
David Jiříček 1 1 2 0 0
Daniel Kuchárik 0 0 0 1 2
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 1 2 3 1 0
Marcel Marcel 0 0 0 -3 0
Aleš Matoušek 0 0 0 -2 0
Adam Páník 0 0 0 0 0
Jan Slanina 1 0 1 1 0
Dominik Soukup 0 0 0 -1 0
Jakub Šiler 0 0 0 1 0
Stanislav Vajner 0 0 0 -2 0
Adam Ženíšek 1 0 1 -1 2

komentář

Domácí vstoupili do duelu aktivněji a brzy zahrozil povedenou tečí z mezikruží Slanina, touš zamířil těsně mimo levé tyče. Šilhán následně neudržel pokus Pánika od modré, obránci mu však pomohli. Indiáni si aktivní hrou vybojovali i první početní výhodu duelu. V ní dvakrát pár kroků za modrou tvrdě vypálil Soukup, muž s maskou z Chomutova svůj tým podržel. Podobně jako za nadlouho poté, kdy hezky k tyči mířil z mezikruží Ženíšek. Přesilové hry se dočkali i Severočeši, nenaložili s ní však příliš dobře. Jedinou šancí byl tečovaný pokus Koláčka z pravého kruhu, který zamířil až do ochranné sítě. Jen co se dostali modrobílí do plné stavu, rozezvučeli břevno. Až příliš dobře totiž mířil Soukup z levé strany. Skóre se tak měnilo až v samotném závěru úvodní periody. Po sedmi vteřinách hry proti čtyřem totiž faul soupeře potrestal po příhře Jiříčka od tyče k tyči Sebastián Malát. Pirátům stačilo devětapadesát sekund k vyrovnání, když pokus Birhanzla dopravil u levé tyče dorážkou do sítě Josef Koláček. Do kabin se tak odcházelo za stavu, kdy oba celky měly k vítězství stejně daleko.

Prostřední periodu načali lépe indiáni. Malát vlétl do pásma, po překřížení přenechal touš Janu Slaninovi, jehož rána od spojnice do spojnice a sítě neměla chybu. Poté mocně na modré napřáhl Hamšík a řádně vyprášil betony Šilhana. Další šanci na navýšení náskoku svých barev měl Ženíšek, který se dostal k touši na brankovišti, po rychlé kličce do bekhendu však zamířil jen do boční konstrukce. Schovanou střelu mezi obránci vyslal také Šiler z pravého kruhu, Šilhan před dotírajícími soupeři puk podržel. Pak o sobě dali poprvé vědět Piráti a hned bylo srovnáno. Holka pěkně oslovil v přečíslení dva na jednoho Marcelu Štefančíkovi, který z první zamířil pod břevno. Než se indiáni vzpamatovali, již po necelé půlminutě prohrávali. Do sóla se trhl Josef Koláček a předvedl ukázkový blafák do bekhendu. Tím i prostřední dějství ukončil.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntovali ranami od modré Jiříček a Matějka, skórem to ale nepohnulo. Domácí poté svého soka zatlačili, ale šance chyběly. Ty přišly až v přesilové hře. Nejprve Jiříček na Šilhana nevyzrál z levého kruhu, neujala se ani tečovaná dělovka Hamšíka z podobného místa. Jenže pak nešikovně fauloval Koláček a na půl minuty poslal svůj tým do tří. Domácí si vzali oddechový čas a udeřili, když se tentokrát u levé tyče nemýlil David Jiříček. Dokonat obrat v zápase mohl po chvilce Soukup, dělovka od modré skončila na betonu muže s maskou. Když pak v samotném závěru tečovaný pokus Vajnera ze stejného místa skončil v lapačce Šilhana, muselo, stejně jako na severu Čech, přijít na řadu prodloužení. To se hrálo velmi opatrně a první vážnější šance, v polovině vyměřeného času, rozhodla. Adam Ženíšek vzal na sebe situaci dva na jednoho a z levé strany rozhodl ranou ke vzdálenější tyči. Indiáni tak v sezóně ztratili teprve druhý bod a opět s Piráty.

Ohlasy trenérů

Jan Snopek: “Chomutov je kvalitní soupeř, který na nás opět byl připravený. Hrál výborně do obrany a my jsme se přes to špatně dostávali. Čímž nám vznikaly okna vzadu a my se nedokázali vyvarovat osobních chyb a inkasovali jsme poměrně laciné góly. Nicméně jsme našli sílu k tomu, abychom srovnali a následně jsme v prodloužení, kdy je to buď a nebo, vše převážili na svoji stranu. Každopádně jsme půl zápasu nehráli, co jsme chtěli. Proto jsme nezískali body tři.”