MDO: KVA - PLZ 3:2PP

První nezdar sezóny! Mladší dorost ztratil dva body na ledě Energie

Plzeň - Mladí indiáni poprvé v sezóně okusili hořkost porážky, přesto berou alespoň bod. Ten vybojovali po velkém vzepětí, když dotáhli dvoubrankové manko.

HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929

3:2p
1:0, 1:2, 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 9. Korčmaroš (Remeš), 27. Remeš (Vondráček, Pohanka), 62. Bocksteiner – 32. Adamec (Hollar), 38. Kremláček (Malát, Hollar). Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Rozhodčí: Battěk – Kučera, Nekvapil

vyloučení
5:4
Využití
0:1
V Oslabení
0:1
střely na branku
16:36
Diváci
56

HC Energie Karlovy Vary

Bednář (Bajgar) – Pohanka, Benda, Kosina, Vogel, Hohl, Prošek – Remeš, Šmajda, Bockstefel, Mareček, Sapoušek, Botoš, Korčmaroš, Vondráček, März, Kala

HC Plzeň 1929

Bočan (Prchlík) – Páník, Hamšík, Jiříček, Kremláček, De Sousa, Vajner, Malák – Vágner, Slanina, Hauser, Soukup, Hollar, Marcel, Adamec, Steinbrücker, Malát, Kuchárik

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jaroslav Prchlík 62 16 3 13 81,25 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 0 1 1 0
Maxmilián De Sousa 0 0 0 -2 0
Jakub Hamšík 0 0 0 -1 0
Petr Hauser 0 0 0 0 2
Tomáš Hollar 0 2 2 -1 0
David Jiříček 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 1 0 1 0 0
Daniel Kuchárik 0 0 0 -1 4
Daniel Malák 0 0 0 0 2
Sebastián Malát 0 1 1 0 0
Marcel Marcel 0 0 0 -1 0
Adam Páník 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 0 0 0 -2 0
Milan Steinbrücker 0 0 0 -1 0
Marek Vágner 0 0 0 -1 0
Stanislav Vajner 0 0 0 0 0

komentář

Dvacet čtyři bodů dělilo před dnešní duelem oba západočeské rivaly. Lépe si vedou Plzeňští, kteří jsou lídrem tabulky a svého soka v prvním vzájemném utkání sezóny ze svého ledu vyprovodili při výsledku 7:1. Ti se ihned zkraje utkání museli bránit v oslabení a situaci ustáli. Navíc po chvilce sami otevřeli skóre, když střelecký výčet střetnutí načal Jan Korčmaroš. Do první sirény museli ještě zamířit za katr dva hráči z každé strany, indiáni dokonce dostali výhodu dvojnásobné početní převahy v délce čtyřiadvaceti sekund, ani to ale změnu stavu nepřineslo. Na góly se tak mělo čekat až do druhé periody.

A také, že ano! Nejprve Energie nevyužila další přesilovou hru, ovšem náskok navýšila vzápětí. To zametl do sítě přiťuknutí Vondráčka Alexandr Remeš. Jenže v polovině utkání si domácí dobře rozehraný duel proti favoritovi sami zkomplikovali. V oslabení totiž probudil spící střelce svých barev Václav Adamec. Navíc byl ještě v závěru dvacetiminutovky vyloučen Krčmaroš, autor úvodního zásahu, čehož modrobílí využili k vyrovnání. Začínalo se od nuly po pěkné akci, kterou zakončil Vladimír Kremláček.

Poslední dějství mělo přinést rozhodnutí, ale nestalo se tak. K vidění byla pouze výhoda jednoho muže v poli Plzně, ale nakonec se body dělily. Indiáni tak teprve potřetí v sezóně, dvakrát to bylo doposud s Chomutovem, kdy vždy brali alespoň dva, ztratili. Dnes ovšem bonusový uzmuli domácí, když již po třiasedmdesáti vteřinách prodloužení rozhodl Dominik Bocksteiner. Modrobílé ještě čeká příští týden poslední kolo před nadstavbou s ústeckými Lvy, již nyní ale mají jistotu první příčky ve skupině.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): "I přes naši obrovskou herní a střeleckou převahu se spoustou šancí jsme dnes podali velmi podprůměrný výkon. Dost hráčů nám chybí, někteří jsou totálně z formy a zbytek se s tím momentálně dost pere. Ale zpět k zápasu. Úplně mě straší ta dnešní nekvalita na kotouči, kdy jsme třeba ztráceli kotouče před prázdnou brankou, nebo v situacích 2-1. Naše střelecká neschopnost byla dnes opravdu neuvěřitelná. Vary se totálně zakopaly ve vlastní třetině, neměly snahu hrát hokej a my naši nekvalitou bohužel nedokázali vstřelit více branek. I když vlastně ano, cca 5 minut před koncem zápasu jsme využili přesilovku a obrátili skóre na naši stranu na 3-2, ale sudí zlomek vteřiny předtím necitlivě přerušil hru a gól samozřejmě nemohl uznat. To, že se nám potom omlouval, bylo od něj alespoň fér. Zápas jsme ale ztratili jinde."