JUN: MBL - PLZ 4:1

Jeden přesně mířený šíp juniorům nestačil

Plzeň - Mladí indiáni teprve podruhé v sezóně zažili hořkost porážky. V utkání sice vyslali hned čtyřicet střel, ujala se však pouze jediná a body tak zůstaly ve městě automobilů.

BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929

4:1
1:0, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 10. Straka (Foerster, Nepokoj), 28. Pawliczek (Maršoun, Tóth), 53. Jindra (Kerda, Křížek), 60. Flynn (Dvořák) – 55. Rubner (Vavřička, Kokoška). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Vyšší tresty: Pour, Rubner (oba PLZ) 10 minut

Rozhodčí: Úlehla – Lučan, Roischel

vyloučení
4:8
Využití
1:0
střely na branku
35:40
Diváci
71

BK Mladá Boleslav

Krofta (Marek) – Linhart, Uřidil, Chujac, Jirásek, Šanko, Horský, Nepokoj – Foerster, Kerda, Dvořák, Straka (A), Tóth, Grim, Krejčík, Flynn, Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun

HC Plzeň 1929

Kolář (Beran) – Kačena (A), Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Sysel (A), Čechura – Reitspies, Hanzlík, Matiášek, Vavřička, Pour, Roubal, Kovařík, Kokoška, Červenka, Eret, Roubal (C), Rubner

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 35 4 31 88,57 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 -2 0
Michael Čechura 0 0 0 -1 0
Martin Červenka 0 0 0 -2 2
Petr Eret 0 0 0 0 2
Štěpán Hanzlík 0 0 0 -1 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 -2 2
Filip Kokoška 0 1 1 1 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 -2 0
Jan Matiášek 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 14
Vít Reitspies 0 0 0 -2 0
Josef Roubal 0 0 0 -1 0
David Roubal 0 0 0 -1 0
Marek Rubner 1 0 1 1 16
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 0 0 1 0
Jan Štěpánek 0 0 0 0 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 0 1 1 1 0

komentář

Na začátku zápasu hrála Plzeň dvě přesilové hry. Až na některé momenty v nich však nebyla tak důrazná, jak by se od celku, který dosud v sezóně prohrál jen jednou, mohlo očekávat. Naopak se v 10. minutě dostala do vedení Mladá Boleslav. Středočeši byli důrazní před brankou a zásluhou Patrika Straky.

Početní výhodu okusili i Bruslaři, jenže ani jim se v ní příliš nedařilo. Celkově se hrál v prvním dějství pohledný hokej s několika šancemi na obou stranách, padl nakonec ale jen jeden gól.

V úvodu druhé třetiny byla sice lepší Plzeň, jenže té se nepodařilo snížit ani po několika pokusech, jmenovitě například Martina Červenky nebo Jakuba Poura. Ve 28. minutě Středočeši navíc přidali druhou branku. Krátce po vyhraném buly přehodil z blízka brankáře Dominik Pawliczek. Následně byl ve velké příležitosti Filip Kokoška. Jenže toho na poslední chvíli vychytal Michal Krofta.

Diváci následně viděli dalších několik gólových příležitostí. Znovu to byl Filip Kokoška, kdo se snažil prosadit u pravé tyče. Jenže proti jeho prudké střele pohotově zasáhl mladoboleslavský brankář. Neuspěl ani Dominik Pawliczek, po jehož střele udržel nakonec Kristián Kolář puk mezi betony. Ve 40. minutě ujížděl na branku ještě Oscar Flynn, zakončení v podobě přehození gólmanova betonu však nebylo úspěšné. Středočeši tak po 40 minutách vedli 2:0.

Ve 42. minutě nebyl daleko od prvního gólu Josef Roubal. Po střele poskakoval puk kolem levé tyče, ale ke smůle západočeského týmu Roubal snížit nedokázal. Ve třetí třetině se obecně hrálo několik přesilových her, žádnému z týmu se ale nedařilo je využívat. Při vyrovnané hře ujížděl sám na bránu Josef Roubal, ale potvrdila se jeho velká smůla. Na druhou stranu také zmiňme, že jej dobře vychytal mladoboleslavský gólman.

Mladá Boleslav v 53. minutě navýšila své vedení už na 3:0. U levé tyče se po rázné střele prosadil Jan Jindra. Z následného protiútoku nechybělo mnoho a Plzeň mohla snížit, místo toho vyloučil hlavní rozhodčí ale hráče indiánů. Krátce po vypršení trestu však Západočeši přeci jen vstřelili snižovací branku. Z kruhů se prosadil do odkryté brány Marek Rubner. Jenže i v závěru indiáni doplatili na svou nedisciplinovanost a Mladá Boleslav definitivně rozhodla při hře pět na tři. Při závaru u branky se prosadil Oscar Flynn. Domácí tak svého soupeře o jeden bod přeskočili v tabulce a jsou druzí.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Vítězství se nerodilo lehce. Plzeň hrála výborně. Rozhodla produktivita. My jsme na rozdíl od soupeře totiž vstřelili góly. V největším tlaku Plzně jsme odskočili o tři góly. Jsme spokojeni s nasazením a bojovností hráčů. Nemyslím si ale, že bychom byli lepším týmem. Prostě rozhodla naše produktivita.

David Bruk (HC Plzeň 1929): Utkání jsme si prohráli díky neproměněným šancím a tomu, že jsme byli nedisciplinovaní, zejména ve třetí třetině.