JUN: ZLN – PLZ 6:2

Junioři padli ve Zlíně

Plzeň – Mladé pušky opět nestačily na tým z druhé poloviny tabulky. Po překvapivém domácím nezdaru s Vítkovicemi dnes nezvládly duel ve Zlíně. Na úvodní trefu domácích sice odpověděli modrobílí již po dvanácti vteřinách, avšak Berani následně udeřili hned třikrát a i přes drobné komplikace si vítězství vzít nenechali.

PSG Berani Zlín - HC Plzeň 1929

6:2
2:1, 2:0, 2:1

Branky a nahrávky: 16. Karafiát (Dlabaja), 17. Augustin (Dvořáček), 21. Mikulec (Dlabaja), 30. Václavek (Peška), 54. Karafiát (Dluhoš), 56. Václavek (Jenáček) – 16. Rubner (Eret, J. Roubal), 42. Hanzlík (J. Roubal). Průběh utkání: 1:0, 4:1, 4:2, 6:2.

Rozhodčí: Vaněk – Bryška, Novák

vyloučení
8:4
Využití
0:1
V Oslabení
1:0
střely na branku
29:39
Diváci
54

PSG Berani Zlín

Šimonů (Huf) – Martínek, Kollár, Augustin, Padrnos, Gába, Dluhoš, Budil, Jenáček – Kenša, Dvořáček, Peška, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Hefka, Dobiáš, Dlabaja, Václavek, Karafiát.

HC Plzeň 1929

Beran (Kolář) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura – Reitspies, Hanzlík, Matiášek, Vavřička, Pour, Roubal. Kovařík, Červenka, Eret, Přikryl, Roubal, Rubner.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 29 6 23 79,31 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
František Čada 0 0 0 -1 0
Michael Čechura 0 0 0 1 0
Martin Červenka 0 0 0 -1 0
Petr Eret 0 1 1 -3 0
Štěpán Hanzlík 1 0 1 1 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 -4 2
Vojtěch Kovařík 0 0 0 -1 0
Jan Matiášek 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 -3 0
Filip Přikryl 0 0 0 0 2
Vít Reitspies 0 0 0 -2 0
Josef Roubal 0 2 2 0 0
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 1 0 1 -2 2
Filip Staněk 0 0 0 -1 0
Jakub Sysel 0 0 0 -1 0
Jan Štěpánek 0 0 0 -4 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 0 0 0 -3 2

komentář

První třetina zápasu začala hodně aktivně, domácí hráli velmi dobře a dostali soupeře pod tlak. Odměnou za to bylo vyloučení hostů a přesilovka, ve které však Mikulec šanci po střele z mezikruží nevyužil. Krátce na to šli do čtyř i zlínští hokejisté, které Plzeň sice uzamkla v obranné třetině, ale k větší šanci se nedostala. Na tu jsme si počkali až do dvanácté minuty, kdy ovšem Kovařík v situaci dva na jednoho příklepem zamířil mimo. Plzeň přidala a byla nebezpečnějším týmem. Byli to ale Berani, kdo se mohl ujmout vedení. Dobiáš si krásně udělal soupeře, ale v následném nájezdu neuspěl. Hosté šli krátce na to do přesilovky, kterou však úplně nezvládli. První únik Václavka ještě Kolář dokázal vychytat, ale na další střelu Zlína už neměl. Jiří Karafiát to vzal v situaci dva na dva na sebe, sjel si do mezikruží a střelou do protipohybu o tyč otevřel skóre. To ihned korigoval Marek Rubner lehkou střelou, která propadla brankáři Šimonů. Na druhé straně ale mezi nohama proklouzl puk i brankáři hostů a v rozmezí jedné minuty a devíti sekund jsme viděli třetí gól. Tentokráte z hole Patrika Augustina. Domácí tak šli do kabin o něco spokojeněji.

Prostřední třetina začala daleko lépe pro domácí tým. Jan Mikulec totiž dostal namazáno od Dlabaji, položil si brankáře a nekompromisně poslal puk do odkryté branky. Poté následovala pasáž mnohých vyloučení, oba týmy si vyzkoušely přesilovky pět na tři, ovšem ani jeden neuspěl. Nejblíže k tomu měl Roubal, který z blízkosti málem překonal gólmana Šimonů, avšak puk se odrazil a dopadl pouze za branku. No a již v plném počtu tak znova udeřil Zlín. David Peška se dostával před branku, obránce mu sice uzmul kotouč, ale k němu se dostal Jan Václavek a střelou pod břevno nedal brankáři z blízka šanci. Od poloviny utkání byla u kotouče hlavně pouze Plzeň. Ta si ale doslova vylámala všechny zuby na brilantním brankáři Zlína, který kryl všechny obří šance a zaslouženě sklízel potlesk z ochozů. Hlavně díky němu šli domácí do poslední třetiny s velmi překvapivým náskokem.

Hned na začátku ale snížil po situaci dva na jednoho Štěpán Hanzlík a Plzeň zdramatizovala zápas. Začala hodně tlačit, hnala se do zakončení, ale na vyrovnání to nestačilo. V přesilovce trefili hosté břevno, ale nebylo jim zkrátka přáno. Šest minut před koncem se navíc přesnou ranou od mantinelu trefil přímo do šibenice Jiří Karafiát a bylo tak rozhodnuto. Pojistku přidal Jan Václavek, jehož našel milimetrový pas přes celé hřiště od Jakuba Jenáčka. Zlín tak nakonec překvapivě přehrál hosty z Plzně 6:2 a připsal si důležité tři body.

Ohlasy trenérů

František Černý (HC Plzeň 1929): „Utkání se nám příliš nepovedlo. První třetina byla ještě z naší strany docela slušná, jenže poté jsme neproměňovali šance, které jsme si vytvořili, naopak soupeř ano. Nebyli jsme důrazní, nehráli jsme do těla. Domácí nás v tomto předčili a zaslouženě vyhráli.“