JUN: PLZ - JIH 5:2

Junioři si došli v poklidu proti Jihlavě pro tři body a nadále vedou tabulku!

Plzeňská juniorka potvrdila roli papírového favorita a v domácím prostředí si poradila s Jihlavou. Dukla sice v úvodu zápasu nepříjemně kousala, ale poté už indiáni odskočili na rozhodující rozdíl.

HC Plzeň 1929 - HC Dukla Jihlava

5:2
2:1, 2:0, 1:1

Branky a nahrávky: 13. D. Roubal (J. Roubal, Lokajíček), 15. Kokoška (Kodýtek), 29. Hanzlík (D. Roubal), 37. Vavřička (Sysel, J. Roubal), 51. Eret (Pour) – 14. Kadleček (Čermák, Trávník), 49. Mejzlík (Waller). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Vyšší tresty: navíc Mejzlík 10 min. za NESP

Rozhodčí: Sýkora – Jelínek, Sedláček

vyloučení
5:5
Využití
2:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
36:33
Diváci
70

HC Plzeň 1929

Beran (Kolář) – Lokajíček, Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Sysel, Čechura – Reitspies, Hanzlík, Markov, Vavřička, Pour, J. Roubal, Kovařík, Kokoška, Váňa, Eret, Kodýtek, D. Roubal, Rubner.

HC Dukla Jihlava

Juda (Šťastný) – Pospíchal, Piskač, Mareš, Srnský, Trávník, Vála – Kadleček, Jindra, Adam, Heinrich, Mejzlík, Strnad, Waller, Peschout, Čermák, Norris.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Beran 60 33 2 31 93,94 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 0 0
Petr Eret 1 0 1 1 2
Štěpán Hanzlík 1 0 1 0 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 2
Petr Kodýtek 0 1 1 0 0
Filip Kokoška 1 0 1 0 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 1 1 0 2
David Markov 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 1 1 1 0
Vít Reitspies 0 0 0 0 0
Josef Roubal 0 2 2 0 0
David Roubal 1 1 2 0 0
Marek Rubner 0 1 1 1 0
Filip Staněk 0 0 0 1 0
Jakub Sysel 0 1 1 1 0
Adam Váchal 0 1 1 0 2
Ondřej Váňa 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 1 0 1 0 2

komentář

Úvod zápasu začal v opatrném tempu, které málem změnil plzeňský Filip Kokoška. Plzeňský útočník se náhled dostal až před Judu, ovšem z blízkosti nedokázal přehodit jeho beton. Na druhé straně ve vyložené šanci selhal i Heinrich, jenž naopak vysoko přestřelil branku. Následně už přišly i góly. Na konci přesilové hry dostal nabito mezi kruhy David Roubal, jehož projektil se zastavil až v brance. Plzeňská radost ale brzy vyprchala, když se po výborně zvládnutém přečíslení dva na jednoho prosadil Slavomír Kadleček.

Plzeňská odpověď přišla hned záhy. Filip Kokoška si tentokrát sjel před branku, kde vyplaval kotouč, jenž plzeňský střelec uklidil do sítě. I po změně stran se hrálo ve velkém tempu, v němž rozhodčí příliš často nemusel přerušovat hru. Branky ovšem dávali jen indiáni. Štěpán Hanzlík zůstal zcela nepokrytý mezi kruhy, odkud z první poslal kotouč za záda bezmocného Judy.

Jihlavští se příliš často ve druhé části nepouštěli ke svatyni plzeňského Berana. Více ze hry měla Plzeň, která svoji převahu přetavila v další branku. V přesilové hře se Západočechům dlouhou dobu nedařilo, ale nakonec se dostal po křižné přihrávce do zakončení Jakub Vavřička, jenž poslal puk přesně pod břevno. Před koncem druhé periody mohl ještě navýšit náskok Západočechů Kodýtek, jenž ovšem v tváří tvář nevyzrál na Judu.

Na začátku třetí třetiny přišel tlak indiánů. Mužstvu z Vysočiny se ale podařilo dobře blokovat střelecké pokusy Plzeňanů a navíc postupně ohrožovali více gólmana Berana, kterého přece jenom ještě jednou překonali. Po pěkné akci hostů stačilo Tomáš Mejzlíkovi, aby jen správně nastavil svoji hůl. Jakékoliv drama ale domácí tým nepřipustil, když se vzápětí trefil před brankou zcela osamocený Petr Eret. Ke konci zápasu sice ještě trefil jihlavský Kadleček tyčku Beranovy klece, nicméně více toho Jihlavští nestihli. Tři body proto zůstaly na západě Čech.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): My jsme rádi, že jsme zvládli domácí utkání. Důležité bylo, že se nám podařilo ve druhé třetině odskočit na tříbrankový rozdíl. Dobře jsme hráli v útočném a středním pásmu, ale představovali bychom si klidnější hru v obranné třetině. Hráli jsme přesto podstatně líp než předchozí dva venkovní zápasy.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Zatímco Plzeň využila své šance, my jsme je nevyužili. Přesto musím říct, že domácí byli v utkání lepším týmem. Zápas mohl vypadat trochu jinak, ale bohužel my s našimi příležitostmi nakládáme, tak jak nakládáme. Jedeme proto domů bez bodu.