JUN: PLZ - CHM 6:3

Junioři po dvou porážkách zabojovali a Piráty porazili 6:3!

Po dvou porážkách v řadě proti Karlovým Varům a Kladnu plzeňští junioři zavítali opět na domácí led, kde se jim daří, prohráli pouze jednou. Jako vedoucí celek přivítali Chomutov. Po většinu utkání byla aktivnější Plzeň, která nakonec zvítězila 6:3.

HC Plzeň 1929 - Piráti Chomutov

6:3
2:1, 2:0, 2:2

Branky a nahrávky: 3. D. Roubal (J. Roubal, Hanzlík), 17. Kantner (Kodýtek, Sysel), 22. Přikryl (Reitspies, Kačena), 36. Červenka (Sysel), 53. Kantner (Sysel, Kodýtek), 59. Hanzlík – 20. Chlán (Polák, Šilar), 48. Novák (Chlán, Polák), 52. Ouřada (Köver, Hřebíček). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 6:3.

Rozhodčí: Souček – Fiegl, Oudes

vyloučení
4:6
Využití
2:1
V Oslabení
1:0
střely na branku
45:22
Diváci
60

HC Plzeň 1929

Kolář (Beran) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Lokajíček, Sysel, Čechura – Kantner, Reitspies, Markov, Hanzlík, Kodýtek, Matiášek, Pour, J. Roubal, Kovařík, Přikryl, Červenka, Váňa, D. Roubal

Piráti Chomutov

Běhula (Khůn) – Kopic, Kleiner, D. Novák, A. Novák, Procházka, Hajič – Köver, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Veselý, Šeliga, Šišolák, Šilar, Ouřada, Adámek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 22 3 19 86,36 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 -1 0
Martin Červenka 1 0 1 1 0
Štěpán Hanzlík 1 1 2 1 0
Vlastimil Kačena 0 1 1 0 0
Matyáš Kantner 2 0 2 0 2
Petr Kodýtek 0 2 2 -1 2
Vojtěch Kovařík 0 1 1 1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 2
David Markov 0 0 0 1 2
Jan Matiášek 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 0
Filip Přikryl 1 0 1 2 0
Vít Reitspies 0 1 1 1 0
Josef Roubal 0 1 1 0 0
David Roubal 1 0 1 0 0
Filip Staněk 0 0 0 2 0
Jakub Sysel 0 3 3 2 0
Jan Štěpánek 0 0 0 0 0
Adam Váchal 0 0 0 1 0
Ondřej Váňa 0 0 0 0 0

komentář

Západočeši měli famózní úvod, hosté nevěděli, kam dřív skočit. Kodýtek nejprve ve velké šanci sám před Běhulou selhal, avšak do vedení šla Plzeň už ve 3. minutě, když Josef Roubal přihrál Davidu Roubalovi, který střelou blízka o tyč otevřel skóre. Náskok mohli indiáni navýšit v 10. minutě, Kodýtek našel před bránou osamoceného Jakuba Poura, kterému však puk sjel z čepele.

Hosté se začínali dostávat do nadějných příležitostí, první velkou šanci si však vypracovali při hře čtyři na čtyři. Chlán se natlačil před bránu a bekhendovým zakončením trefil horní tyč. Modrobílí poté měli k dispozici přesilovou hru, dlouho motali Piráty v pásmu a nakonec udeřili. Aktivně hrající Kodýtek přihrál volnému Matyáši Kantnerovi a tomu už nedělalo zakončení do odkryté brány nedělo problém. Hosté se však dostali zpět do kontaktu ještě před první sirénou. Z nenápadné akce udeřil Petr Chlán, který prostřelil Koláře z levého kruhu.

Ve druhé části se obrázek hry příliš nezměnil, aktivnější byli Západočeši, kteří ihned navýšili vedení. Filip Přikryl se prosadil po krásné individuální akci, kdy stahovačkou obešel obránce a poté zakončil pod horní tyč. Do dalších šancí se dostával aktivní Petr Kodýtek, ten nejprve zblízka Běhulu nepřekonal, poté dorážel odražený kotouč od horní tyče po střele Kantnera, avšak minul.

Piráti si šance vytvářeli jen ojediněle, jednu velkou měl Šilar, který se natlačil před Koláře a zasunul puk někam pod něj, plzeňský brankář byl dezorientovaný, ale nakonec kotouč před čárou udržel. Pak už útočili prakticky jen indiáni. Matiášek uvolnil Přikryla, který si sice Běhulu položil, ale puk nad jeho beton už nezvedl. Poté Kodýtek vystihl rozehrávku Pirátů, ale chomutovský brankář znovu hosty podržel. Běhula nestačil až o chvíli později na přesnou ránu Martina Červenky, kterého po pěkné individuální akci našel Jakub Sysel. Do kabin se tak šlo za stavu 4:1 pro domácí.

V závěrečné třetině si oba týmy vedly jako v předchozích dvou, Plzeň byla aktivnější a mohla se dostat do vedení 5:1 již po 25 vteřinách, když se Kodýtkovo nahození skončilo na tyčce chomutovské brány. Již za necelou minutu byla Plzeň opět v šanci když osamocený Pour střílel na Běhulu, ten ale předvedl skvělý zákrok vyrážečkou. Krátce před polovinou třetiny se po krásné přihrávce Chlána objevil na pravém kruhu samotný Adam Novák, ten z první překvapil přesunujícího se Koláře střelou pod horní tyč a vdechl tak Chomutovu naději.

Hned po gólu na 4:2 ujel Jakub Köver plzeňské obraně, jeho únik zastavily až betony plzeňského Kristiána Koláře. Na druhé straně ujel hned poté Hanzlík, ale oba brankáři drželi stav 4:2 pro domácí. Gólman indiánů však inkasoval v 52. minutě, kdy Kryštof Ouřada vymetl pravý roh plzeňské brány!

Místo srovnání však přišel potvrzující gól Západočechů. V přesilové hře se trefil Matyáš Kantner přesně pod horní tyč. V 59. minutě ještě ujel v oslabení Štěpán Hanzlík a únik zakončil výtečným bekhendovým blafákem, upravil tak skóre na konečných 6:3.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Odehráli jsme celkem dobré utkání, ale pořád se trápíme v koncovce. Vytvoříme se spoustu šancí, ale proměníme jich málo. Dostáváme se do tlaku, ale pak soupeře necháme ujet. Ve třetí třetině jsme se začali trápit a z jasného stavu to bylo 4:3, naštěstí jsme tři body udrželi.

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): Plzeň byla této sestavě velice silná, nebezpečná, a trestala chyby. Přesto toto utkání rozhodla pasáž, kdy jsme dotahovali, měli jsme další šance, ale poté jsme faulovali a dostali gól na 3:5. Zbytečná branka z přemíry snahy, nepochopitelná chyba.