JUN: PLZ - LIB 4:3

Junioři se strachovali proti Liberci o vítězství do poslední chvíle!

Juniorka indiánů vedla proti libereckým Tygrům o čtyři branky, ale přesto nakonec bojovala o tři body až do závěrečných sekund zápasu. Severočeši během třetí části vstřelili tři branky a zadělali na drama, z něhož vyšli šťastnější plzeňští hokejisté.

HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec

4:3
0:0, 4:0, 0:3

Branky a nahrávky: 31. J. Roubal (Hanzlík), 33. Kovařík (Vavřička, Štěpánek), 35. Matiášek (Přikryl), 39. Pour (Vavřička) – 45. Mirochnikov (Wiencek), 52. Janele (Starosta), 53. Janele (Nezbeda). Průběh utkání: 4:0, 4:3.

Rozhodčí: Velčovský – Frodl, Ovsík

vyloučení
5:3
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
34:35
Diváci
70

HC Plzeň 1929

Kolář (Beran) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Lokajíček, Sysel, Čechura – Reitspies, Červenka, Hanzlík, Matiášek, Vavřička, Pour, J. Roubal, Kovařík, Přikryl, Vracovský, Váňa, D. Roubal, Rubner

Bílí Tygři Liberec

Žajdlík (od 41. Polášek) – Mirochnikov, Aubrecht, Krejsa, Turský, Benák, Had, Starosta – Janele, Holenda, Šír, Průžek, Juščák, Piroutek, Wiencek, Nezbeda, Burda, Kotyza, Šafařovský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 35 3 32 91,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Červenka 0 0 0 0 0
Štěpán Hanzlík 0 1 1 0 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 4
Vojtěch Kovařík 1 0 1 1 2
Martin Lokajíček 0 0 0 0 0
Jan Matiášek 1 0 1 1 0
Jakub Pour 1 0 1 1 0
Filip Přikryl 0 1 1 1 0
Vít Reitspies 0 0 0 0 2
Josef Roubal 1 0 1 0 2
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 0 0 1 0
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 0 0 0 0
Jan Štěpánek 0 1 1 2 0
Adam Váchal 0 0 0 2 0
Jakub Vavřička 0 2 2 1 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 0

komentář

V úvodu zápasu to rozhodně nevypadalo na to, že by mělo utkání přinést hodně branek. Hrál se sice svižný hokej z obou stran, ale gólmani dlouhou dobu nemuseli řešit žádnou těžkou situaci. Až hostující Piroutek dokázal ujet v oslabení a nechybělo mnoho, aby po svém bekhendovém blafáku zasunul puk do branky. Kotouč mu nicméně na poslední chvíli sjel z hole do postranní tyčky. Další zajímavá šance přišla až ve druhé třetině, a to na druhé straně. Marek Rubner dostal nabito do gólové pozice, z níž ovšem nechal vyniknout gólmana Žajdlíka, jenž předvedl parádní zákrok svojí vyrážečkou.

Následně už Západočeši rozpoutali gólové hody. Do vedení dostal indiány Josef Roubal, který před brankou zužitkoval pěknou přihrávku od Štěpána Hanzlíka. Domácí poté přečkali oslabení a znovu udeřili. Právě vyloučený Vojtěch Kovařík byl na konci parádní akce, kterou zakončoval do prázdné klece. Ještě veseleji bylo na plzeňské straně poté, co své umění ukázal Jan Matiášek, jenž se prosmýkl až před gólmana, kterého si následně vychutnal povedeným blafákem. To ještě ale nebylo od Západočechů ve druhé části vše. Jakub Pour napřáhl z mezikruží a jeho střela skončila až za zády brankáře Žajdlíka.

Po změně stran došlo ke změně v libereckém brankovišti, kde zaujal postavení druhý gólman Polášek. Zpočátku do vypadalo na to, že domácí mužstvo si bude hlídat své vedení, ale vše se změnilo po čtyřminutovém trestu pro plzeňského Kačenu. Severočeši se štěstím rychle proměnili početní výhodu, když Semen Mirochnikov vypálil od modré a jeho pokus po nedostatečném zásahu Koláře pomalu zapadl přesně po horní tyči.

Hosté rázem vycítili šanci a výrazně přidali směrem do útoku. Plzeňská obrana se měla co otáčet a během chvíle ještě dvakrát inkasovala. Obě trefy padly jako přes kopírák. Albert Janele byl dvakrát dostatečně včas před brankou, odkud dopravil do sítě vyražený kotouč od brankáře indiánů. Zaděláno bylo rázem na drama. Kromě jednoho závaru paradoxně od této chvíle domácí celek zlepšil obranu a ve zbytku zápasu už nepustil Liberec do další tutovky. Tygři to zkoušeli v závěru i bez gólmana, ale na kýžené srovnání nedosáhli. všechny body proto zůstaly na západě Čech.

Ohlasy trenérů

František Černý (HC Plzeň 1929): Po dvou třetinách to vypadalo z naší strany velice dobře, ale bohužel poté přišlo uspokojení, z něhož vyplynulo drama. Přestali jsme hrát to, co nás přivedlo k vysokému vedení ve druhé třetině. Každý si hrál co chtěl a nakonec jsme se proto báli o konečný výsledek.