JUN: PLZ - MBL 4:2

Junioři ve skvělém zápase po obratu udolali Bruslaře!

Po úterní výhře 4:3 na Libercem plzeňští junioři opět vyjeli na led Home Monitoring Arény, kam přijela Mladá Boleslav. Západočechům se venku nedaří, prohráli čtyři zápasy v řadě, avšak doma je to něco jiného. Plzeň sice nebyla lepším celkem, ale dvakrát dokázala srovnat a třetí třetinu už ve vysokém tempu zvládla, Bruslaře porazila 4:2.

HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav

4:2
1:1, 1:1, 2:0

Branky a nahrávky: 15. Reitspies (Vracovský, Štěpánek), 40. Hanzlík (J. Roubal, Sysel), 44. Eret (Kokoška), 46. Eret (Vavřička, Beran) – 15. Najman (Kousal, Flynn), 28. Jindra (Kerda, Linhart). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

Rozhodčí: Malota – Malý, Šimán

vyloučení
6:3
Využití
2:0
střely na branku
39:48
Diváci
60

HC Plzeň 1929

Beran (Červenka) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Lokajíček, Sysel, Čechura – Reitspies, Červenka, Hanzlík, Markov, Vavřička, Pour, J. Roubal, Kovařík, Kokoška, Vracovský, Eret, Váňa, D. Roubal

BK Mladá Boleslav

Krofta (Marek) – Mašek, Linhart, Jirásek, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Hrachovec, Dvořák, Kousal, Grim, Najman, Krejčík, Flynn, Křížek, Jindra, Maršoun

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Beran 60 48 2 46 95,83 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Červenka 0 0 0 -1 0
Petr Eret 2 0 2 1 0
Štěpán Hanzlík 1 0 1 -1 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 -1 2
Filip Kokoška 0 1 1 2 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 -1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 -1 0
David Markov 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Vít Reitspies 1 0 1 2 0
Josef Roubal 0 1 1 -1 0
David Roubal 0 0 0 -1 2
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 1 1 0 0
Jan Štěpánek 0 1 1 1 2
Adam Váchal 0 0 0 1 0
Ondřej Váňa 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 0 1 1 0 2
Tomáš Vracovský 0 1 1 1 4

komentář

Úvod utkání nabídl vyrovnanou podívanou, oba brankáři si připsali několik dobrých zákroků, ale na první branku se čekalo. Poté převzali iniciativu bruslaři, Flynn dvakrát nebezpečně pálil během jediného střídání, avšak Beran držel nerozhodný stav. Ten však neplatil o chvíli později, když Kousal našel přihrávkou zpoza brány volného Ondřeje Najmana, který se z první trefil pod horní tyč.

Západočeši se však s tímto stavem nesmířili a srovnali už za 17 vteřin! Do brejku se dostal Vracovský, Krofta jeho zakončení vyrazil jen před sebe a Vít Reitspies už doklepl kotouč do sítě. Pokračovala hra ze strany na stranu, největší šanci si vytvořil z úniku Kerda, ale Beran si připsal důležitý zákrok a Plzeň podržel.

Druhá perioda byla ještě mnohem více útočnější, hrálo se ze strany na stranu. První šanci si vytvořil Dvořák, který přečíslení dva na jednoho řešil střelou, Beran byl pozorný. Plzeň se poté mohla dostat do vedení v oslabení, kdy ujel Vavřička, který přestřelil, poté při brejku zakončoval Eret, avšak Krofta se stihl přesunout a betonem zasáhl. A tak šli do vedení Středočeši. Kerda se vyjel do palebné pozice, Beran kotouč vyrazil jen před sebe a z dorážky skóroval Jan Jindra. Puku se za brankovou čáru nechtělo, ale nakonec tam pomalu doklouzal.

K vidění bylo i nadále velké množství šancí. Když Beran přišel po závaru o hůl, tak pálili Kousal a Flynn, ale plzeňský brankář odolal. Poté v útočném pásmu roztočili kolotoč domácí, ale Krofta stále držel těsně vedení Bruslařů. O malou chvíli později se do brejku dostal Eret, ale jen nabídl touš lapačce hostujícího gólmana. Hned poté se před bránou na druhé straně zjevil osamocený Maršoun, Beran dokázal jeho bekhendové zakončení vyrazit na horní tyč.

Obrovskou šanci měl Pour, jenž dostal přihrávku před bránu, položil si Kroftu a bekhendem už zakončoval do odkryté brány, mladoboleslavský brankář však na led položil na poslední chvíli hůl a skvěle zasáhl! V závěru si ovšem Plzeň vypracovala přesilovku, ze které udeřila. Štěpán Hanzlík dlouho držel kotouč mezi kruhy, nakonec vypálil a trefil se přesně do pravého horního rohu. Před třetí částí byl tedy stav opět nerozhodný.

V poslední periodě to byli domácí, kteří byli aktivnějším týmem a rychle se dostali do vedení. Petr Eret vyrazil po buly ve středním pásmu do útoku a Kroftu překonal se štěstím mezi betony. O malou chvíli později se radoval Jakub Pour, ale jeho branka nemohla být uznána pro vysokou hůl. Ještě v téže minutě se však trefil podruhé Petr Eret, který zavezl kotouč do pásma a vyslal na bránu pěkný pokus nad beton, na který nedokázal Krofta zareagovat.

Bruslaři už marně dotahovali dvoubrankovou ztrátu. Šance si sice vytvořili například Flynn, Horský nebo Krejčík, ale Adam Beran předváděl neskutečné zákroky a držel stav 4:2. Ovšem Michal Krofta nezůstával pozadu a například se výtečně přesunul proti střele Hanzlíka nebo vychytal únik Davida Roubala, při dalším brejku Vracovského v oslabení mu zase pomohla tyč. Branka už tedy nepadla a Plzeň slaví vybojované vítězství 4:2.

Ohlasy trenérů

František Černý (HC Plzeň 1929): Byla to vydřená výhra, zejména v první třetina byla Boleslav lepším týmem, nás podržel brankář Beran. Díky tomu nám neodskočili, což nám vyhovovalo a ve třetí třetině si už hráči uvědomili, co mají hrát. Začali jsme střílet na bránu a dva góly tam padly. Poslední část už byla dobrá.

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): Z obou stran to bylo vyrovnané utkání. Udělali jsme ale pár chyb, třeba při třetím gólu, který jsme dostali hned po buly ve středním pásmu, poté z rychlé akce na 4:2. Chytali skvěle oba gólmani, kteří pochytali na každé straně mnoho vyložených šancí. Je to škoda, na ten bod jsme měli a sehráli jsme vyrovnaný duel, akorát Plzeň měla větší štěstí v koncovce.