JUN: TRI – PLZ 2:7

Junioři v repríze loňského finále dobyli Třinec!

Plzeň – Indiáni konečně zatočili se sérií nezdarů na ledech soupeřů a to velmi stylově. Rozdrtili v repríze loňského extraligového finále domácí Třinec.

HC Oceláři Třinec - HC Plzeň 1929

2:7
1:3, 0:3, 1:1

Branky a nahrávky: 7. Molin (Peterek, Plitko), 47. Raška – 2. Hanzlík, 14. Eret, 16. Eret (TS), 26. Kolda (J. Roubal), 29. Matiášek (Staněk, Eret), 40. Kolda, 41. Matiášek (Přikryl, M. Červenka). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7, 2:7.

Vyšší tresty: Reitspies (PLZ) 5 + DKU, M. Červenka (PLZ) 1O min.

Rozhodčí: Kubičík – Gebauer, Konvička

vyloučení
6:4
Využití
1:1
V Oslabení
1:1
střely na branku
21:47
Diváci
79

HC Oceláři Třinec

Štěpánek (29. Loubal) – Hrachovský, Krzak, Radzienciak, Rufer, Marguš, Adámek – Kaukič, Plitko, Poruba – Mach, Irgl, Peterek – Raška, Flok, Papaj – Najsar Molin.

HC Plzeň 1929

Červenka – Houdek, Štěpánek, Staněk, Váchal, Lokajíček, Sysel, – Reitspies, Kolda, Hanzlík – Matiášek, J. Roubal, Kovařík – Přikryl, Červenka, Eret – Váňa, D. Roubal.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Radek Červenka 60 21 2 19 90,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Červenka 0 0 0 0 12
Petr Eret 2 2 4 3 2
Štěpán Hanzlík 1 0 1 0 2
Michal Houdek 0 0 0 2 0
Matěj Kolda 2 0 2 1 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 2 0
Jan Matiášek 2 0 2 1 0
Filip Přikryl 0 1 1 1 0
Vít Reitspies 0 0 0 0 25
Josef Roubal 0 1 1 2 0
David Roubal 0 0 0 1 0
Filip Staněk 0 1 1 3 0
Jakub Sysel 0 0 0 2 2
Jan Štěpánek 0 0 0 0 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Ondřej Váňa 0 0 0 1 0

komentář

Utkání začalo hezky od podlahy a již po necelé půlminutce měl před brankou velkou šanci Folk, netrefil však skákavý puk. To na druhé straně již udeřilo, když dnešní bohatý střelecký výčet načal Štěpán Hanzlík. Stejný hráč ovšem po chvilce putoval na trestnou a domácí trestali. Dominik Molin dostal příhru mezi kruhy a pohodlně zavěsil. Ze stejné pozice to zkoušel i na druhé straně Kovářík, mířil ale až příliš přesně – rozezvučel tyč. A festival šancí pokračoval. Před Červenkou se zjevil Poruba, bekhendovému zakončení chyběl kousíček. Pak se stala věc málo vídaná. Hostující Reitspies putoval za faul kolenem rovnou do sprch, pětiminutové vyloučení ovšem dvěma brankami využila Plzeň! Petr Eret nejprve zakončil rychlý výpad svých barev, vzápětí byl faulován a bylo nařízené trestné střílení. To mladý šikula využil svižnou střelou zápěstím. Dokonce z toho ještě do přestávky mohl být hattrick, Štěpánek se proti rychlé akci modrobílých stihl přemístit.

V prostředním dějství znovu jako první zahrozili Oceláři, osamocený Mach před svatyní Západočechů pas Peterka nezpracoval. Udeřilo tak opět na druhé straně, když z pravého kruhu neomylně zamířil Matěj Kolda. Následně již Třinec střídal brankáře. Štěpánka nahradil Louda, když jej vyhnal z branky Jan Matiášek, který zůstal na brankovišti zcela osamocený. Domácí si rovněž vyžádali oddechový čas a ten jim pomohl. Nejprve z dálky pořádně protáhl Červenku Poruba, poté nechal gólmana Plzně zazářit Peterek, jenž zakončoval u pravé tyče. Pěnou kombinaci svého útoku zakončoval také Papaj, ani on ale černý nesmysl do sítě neprocpal. To na druhé straně těsně před přestávkou ještě navýšil vedení Matěj Kolda, jenže využil pěkně příhry Hanzlíka v situaci dva na jednoho.

Než se Slezané rozkoukali ve třetí periodě, znovu inkasovali. Modrobílí předvedli povedenou kombinaci, kterou zakončil po ose Eret – Přikryl Jan Matiášek. Tedy třetí dvougólový střelec dne. Poté se v oslabení prosadili také Třinečtí. Adam Raška pláchl do sóla, jenž využil bravurní střelou do horního růžku. Stejný hráč mohl trestat dalších chybu v přesilové hře Západočechů i o několik minut později. Byl faulován, ale nařízené trestné střílení, které mladý útočník zakončil kličkou do bekhendu, na Červenku neplatilo. Když se neujala po další povedené kombinaci ani možná hattricková střela Ereta, skončil zápas vítězstvím 7:2 pro Plzeň. Ta tak zlomila pětizápasovou sérii proher na ledech soupeřů.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Byl to podobný zápas jako včera s Vítkovicemi. V poli se hrál znovu vyrovnaný duel s tím rozdílem, že tentokrát se nám dařilo proměňovat naše šance. Hráli jsme dobře přesilové hry a stříleli jsme branky. Na to, v jaké jsme byli na Moravě v sestavě, musím říct, jsme předvedli dobré výkony.