JUN: PLZ - ZLN 4:1

Junioři zvládli těžký duel se Zlínem a zůstávají první!

Nelehký zápas čekal vedoucí tým tabulky v 31. kole DHL extraligy juniorů proti Beranům ze Zlína, kteří letos dokázali Plzeň na vlastní půdě porazit. V Home Monitoring Aréně ševci podali bojovný výkon, ale skvělého Koláře překonali pouze jednou. Naopak indiáni se trefili za záda brankáře Šimonů třikrát a v závěru ještě do prázdné brány.

HC Plzeň 1929 - PSG Berani Zlín

4:1
1:0, 1:1, 2:0

Branky a nahrávky: 16. Eret (Přikryl, Matiášek), 39. Matiášek (Přikryl), 42. J. Roubal (D. Roubal, Hanzlík), 58. Kodýtek – 28. Gago (Gazda, Jenáček). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Vyšší tresty: navíc Sedláček (ZLN) 10 min OT - nesportovní chování

Rozhodčí: Valenta – Malý, Šimán

vyloučení
7:3
Využití
0:1
V Oslabení
1:0
střely na branku
30:31
Diváci
60

HC Plzeň 1929

Kolář (Červenka) – Houdek, Štěpánek, Staněk, Váchal, Lokajíček, Sysel – Reitspies, Červenka, Hanzlík, Kodýtek, Matiášek, Vavřička, J. Roubal, Markov, Kovařík, Přikryl, Vracovský, Eret, D. Roubal (C)

PSG Berani Zlín

Šimonů (Huf) – Ševčík, Marek, Augustin, Dluhoš, Budil, Jenáček, Padrnos, Gazda – Gago, Peška (C), Kočica, Sedláček, Pröschl, Hefka, Kotek, Dobiáš, Dlabaja

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 31 1 30 96,77 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Červenka 0 0 0 0 0
Petr Eret 1 0 1 1 2
Štěpán Hanzlík 0 1 1 1 0
Michal Houdek 0 0 0 1 2
Petr Kodýtek 1 0 1 1 2
Vojtěch Kovařík 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 0 0 1 0
David Markov 0 0 0 0 0
Jan Matiášek 1 1 2 2 0
Filip Přikryl 0 2 2 2 0
Vít Reitspies 0 0 0 0 0
Josef Roubal 1 0 1 1 2
David Roubal 0 1 1 1 0
Filip Staněk 0 0 0 2 2
Jakub Sysel 0 0 0 2 0
Jan Štěpánek 0 0 0 1 2
Adam Váchal 0 0 0 1 2
Jakub Vavřička 0 0 0 2 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 0

komentář

Od začátku zápasu byly síly na ledě vyrovnané. V první šanci se ocitl zlínský Matěj Prösch, který zachytil rozehrávku domácích a z levého kruhu vyslal střelu na plzeňského gólmana, ten však své betony sklapl včas. Na druhé straně při přesilové hře Západočechů měl Zlín štěstí, zatímco Plzeň smůlu, když střela Sysla orazítkovala pouze tyč hostující klece. V prostřední části první dvacetiminutovky se hrálo převážně nahoru – dolu. Obě mužstva se dostávala do šancí, ale v bráně stáli bezchybní gólmani. Ve čtrnácté minutě se ke střele z pravé strany dostal Ondřej Ševčík, Kolář v plzeňské kleci pozorný. O pár chvil později mohl skórovat Petr Eret, Šimonů propadl, dorážel ještě mohl Filip Přykryl, ale nejlépe se nakonec zorientoval zlínský brankář a kotouč schoval do svojí lapačky. Plzeňští dlouho smutnit nemuseli, jelikož z další jejich útočné akce už gól padl. Filip Přikryl nahrával po rychlé akci před odkrytou bránou Petru Eretovi, který otevřel skóre utkání. Na opačné straně se o snížení na konci první části hry pokoušeli Berani, avšak muže s maskou v domácí bráně nepřekonali, a tak do kabin šli šťastnější indiáni, kteří po první periodě vedli 1:0.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, Plzeň na chvíli uzamkli ve své útočné třetině, nakonec se ale o kotouč obrali sami, když ho vyhodili až k brance Šimonů. Následně ale musel být strážce plzeňské svatyně v pozoru, ujížděli na něj totiž hned tři zlínští hráči, plzeňská obrana situaci nakonec zvládla. Poté byl v šanci Ševčík, plzeňský brankář si s jeho střelou poradil. Krátce poté před zlínskou brankou dorážel David Roubal, ale ani on se prosadit nedokázal. Před polovinou utkání šli domácí za dvě zbytečná vyloučení do tří a to se jim nevyplatilo, jelikož toho ševci po pár vteřinách využili. Michal Gago vypálil z pravého kruhu a trefil horní prostor plzeňské klece. Západočechům se druhá část příliš nedařila, hostům nabídli několik přesilových her, žlutomodří ale pouze dvakrát nastřelili tyč Kolářovy brány. V čase 28:28 šla do jednobrankového náskoku opět Plzeň. Jan Matiášek dostal zpoza brány přihrávku od Filipa Přikryla a puk procpal až za záda Šimonů. Další už prostřední dějství hry nenabídlo, po druhé třetině byl tedy stav utkání z pohledu svěřenců Davida Bruka 2:1.

Domácí měli bleskový start do závěrečné části. David Roubal vybojoval kotouč za bránou, posunul ho na pravý kruh na svého jmenovce Josefa Roubala, který se trefil do horního rohu branky Šimonů. Další šanci měl Petr Kodýtek, který prokličkoval obranou, jeho následné zakončení vyrazil zlínský brankář betonem. Ještě větší šanci měl Přikryl s Vracovským, ale po obrovském závaru nedostali kotouč do sítě. Do hry se poté začali čím dál více dostávat Berani, kteří se snažili ještě duel zdramatizovat. Nejprve Dobiáš nenápadnou ranou trefil horní tyč, poté se ke střele z bezprostřední blízkosti dostal Dlabaja, ale domácí znovu zachránila branková konstrukce! Navíc Kolář měl štěstí, že se puk odrazil od tyče rovnou pod něj. Hosté to zkusili bez brankáře už čtyři minuty před koncem, vybojovali si i možnost přesilové hry, ale druhý gól už vsítit nedokázali. Naopak ještě do prázdné brány inkasovali, když Petr Kodýtek vybojoval puk a z poloviny hřiště zamířil přesně.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Se Zlínem se nám nedaří, u nich jsme prohráli a bylo to opět těžké utkání. Hrají důrazný hokej, do obrany, takže jsme hodně rádi za výhru. Hráli jsme dobře zejména v defenzivě, dostali jsme gól pouze při dvojnásobném oslabení.

Zbyněk Mařák (Aukro Berani Zlín):Byl to těžký zápas s prvním týmem tabulky. Navíc jsme v nohách měli včerejší duel s Hradcem. Utkání ale bylo vyrovnané, akorát jsme nedali spoustu šancí, kterých bylo dostatek třeba i na vítězství. Nakonec rozhodly chyby v obraně a zbytečná vyloučení.