JUN: KOM - PLZ 4:1

Junioři padli v Brně 1:4

Plzeň na ledě třetí Komety od začátku nestíhala a prohrávala. Poté sice indiáni byli střelecky aktivnější, na Dostála vypálili hned čtyřicetkrát, ale poprvé se prosadili až ve třetí části za stavu 0:3. Západočeši tak odjíždějí bez bodu a Kometa už na ně ztrácí pouhé dva body.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929

4:1
1:0, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 10. Střondala (Svoboda), 25. Svoboda (Střondala), 54. Novák (Matula, Havlát), 59. Kowalczyk (Havlát, Matula) – 58. Kodýtek (Roubal J.). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Rozhodčí: Maršálek – Maloušek, Maťašovský

vyloučení
4:3
Využití
0:0
střely na branku
27:40
Diváci
150

HC Kometa Brno

Dostál (Šindelka) – Trnka "A", Slabý, Rafaj, Jeřábek, Kučeřík, Kowalczyk – Novák, Havlát, Svoboda, Hasoň "A", Střondala, Čejka, Matula, Krejčí, Kunc

HC Plzeň 1929

Beran (Červenka R.) – Kačena "A", Štěpánek, Staněk, Váchal, Lakajíček, Sysel "A" – Reitspies, Kolda, Kodýtek, Matiašek, Markov, Roubal J., Kovačík, Přikryl, Červenka M, Eret, Mužík, Roubal D. "C"

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Beran 60 27 4 23 85,19 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Červenka 0 0 0 -1 0
Petr Eret 0 0 0 0 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 2
Petr Kodýtek 1 0 1 0 0
Matěj Kolda 0 0 0 -2 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 -1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 0
David Markov 0 0 0 -1 0
Jan Matiášek 0 0 0 0 0
Radek Mužík 0 0 0 -2 0
Filip Přikryl 0 0 0 0 0
Vít Reitspies 0 0 0 -2 2
Josef Roubal 0 1 1 0 0
David Roubal 0 0 0 0 0
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 0 0 0 0
Jan Štěpánek 0 0 0 -3 2
Adam Váchal 0 0 0 -3 0

komentář

První třetina začala ve velkém tempu. První pokus o ohrožení brány si připsala Plzeň, ale nahození na Dostálo skončilo u brněnského obránce. Na druhé straně se k první šanci dostal Čejka, jenže odražený puk vypálil mimo soupeřovu branku. Na konci druhé minuty zvonila po nenápadném nahození horní tyč hostující brány. Brněnská útočná aktivita pokračovala dále. Roman Jeřábek nedokázal trefit volné místo v Beranově bráně a v krátkém sledu podruhé rozezvučel tyč. Necelé čtyři minuty po začátku se domácí Svoboda a Kunc dostali do úniku dva na jednoho. První jmenovaný vzal celou akci na sebe. Prudkou střelou však trefil pouze hruď plzeňského brankáře. Následně se ozvali hosté. Plzeň uzamkla Kometu v obranném pásmu a zasypala Dostála několika pokusy. Domácí brankář byl však pozorný a nedopustil hostům skórovat. V páté minutě se Čejka dostal do útočného pásma, jeho rána šla však těsně mimo bránu. Puk bezprostředně poté získali hosté a hnali se do útoku. Eret se dokázal technicky dostat před Dostála, jenž dokázal skrýt puk pod svými betony. Za další minutu přišlo lehké nahození na Dostála, který přerušil hru. Jeden z hostujících hráčů si neodpustil seknutí do betonů a domácí obrana ihned útočníkovi Plzně důrazně domluvila. Na konci sedmé minuty mohlo jít Brno do vedení. Petr Krejčí však nedokázal trefit puk před prázdnou bránou. Gólová radost Brna přišla až v polovině desáté minuty. Oba týmy se přetahovaly o puk ve středním pásmu, ten nakonec získali hosté, jenže chybnou rozehrávkou darovali kotouč Matěji Svobodovi, jenž dokázal dostat puk na Vojtěcha Střondalu, který propálil hostujícího Berana. V polovině dvanácté minuty mělo Brno možnost hrát první přesilovou hru. Nebezpečnější byli ovšem hosté. Petr Eret se prosmýkl do útočného pásma a Dostál měl plno práce s jeho zakončením. Hosté nadále nebrali v potaz, že jsou v oslabení a uzamkli Kometu v obranném pásmu. Ovšem bez úspěchu. Na začátku čtrnácté minuty se nechal vyloučit Vlastimil Kačena a Brno hrálo přesilovou hru pět na tři. Domácí se však ve dvojnásobné přesilové hře nedokázali prosadit. Tři minuty před koncem se strhla po ráně Kodýtka u domácí brány strkanice, kterou ukončil až hlavní rozhodčí. O minutu později se dostala Plzeň do největší šance. Hosté mohli dvakrát trefit zcela odkrytou bránu, ani jeden z pokusů v síti Dostála neskončil.

I druhou třetinu začali lépe domácí. Kowalczyk protáhl Berana tvrdou ranou. Brno se nadále drželo v útočném pásmu. Opět to byl Kowalczyk, tentokrát však místo střely přišla přihrávka na lépe postaveného spoluhráče. Pas však nebyl přesný a Plzeň se dokázala osvobodit. O první útočnou akci Plzně se ve druhé třetině postaral Reitspies, který vypálil tvrdou ránu od modré čáry a Dostál si chvíli nebyl úplně jistý, zda má puk pod kontrolou. Čtyři minuty po začátku druhé třetiny se podruhé radovala Kometa ze vstřelené branky. Vojtěch Střondala vybojoval puk za bránou Plzně, velice přesně našel hůl Matěje Svobody, jenž dokázal zavěsit nad lapačku Berana - 2:0. V pětadvacáté minutě se musel činit po střelách Štěpánka Dostál. O minutu později Čejka tečoval nahození od modré čáry a puk již potřetí orazítkoval v dnešním utkání tyč. Brno po druhé brance ubralo z útočného tempa a Plzeň čím dál víc zaměstnávala Dostála. V polovině utkání si Štěpánek všiml, že Dostál nemá výhled na puk a zkusil šikovně nahodit na bránu, svatyni Dostála však netrefil. Po minutě hry měl velkou příležitost Roubal, ale prázdnou bránu netrefil. V šestatřicáté minutě se Střondala dostal po levé straně do útočného pásma a nechal vyniknout lapačku Berana. Dvě minuty před koncem hosté předvedli pohlednou akci, kterou zakončoval Přikryl. Dostál však znovu předvedl dobrý zákrok. Petr Kodýtek půl minuty před koncem nebezpečně zakončil, Dostál předvedl další úžasný zákrok a jen díky němu indiáni stále zaostávali o dva góly.

Třetí třetina nabídla divákům nejvíce vstřelených branek. Plzeňští vletěli do třetí části a vystřelili na Dostála několik střel. Reispies se dostal před brankoviště Komety, zkusil překonat Dostála bekhendem. Domácí brankář však nadále zůstával stoprocentní. Další střela Štěpánka od modré čáry nadělala brankáři Komety velké problémy, ale i tuto situaci domácí brankář zvládl. Deset minut před koncem se dostal před Dostála Mužík, nedokázal však zkrotit puk na hokejce a jeho zakončení nebylo hrozbou pro brněnského brankáře. Devět minut před koncem Petr Eret předvedl stahovačku a následně vystřelil zápěstím. Střela však byla příliš přesná a trefila tyč. Sedm minut před koncem se Brno dostalo do tříbrankového vedení. Matěj Novák si vybruslil na střed hřiště, vypálil a puk se i se štěstím dostal do sítě Plzně. Čtyři minuty před koncem předvedl Dostál neuvěřitelný zákrok. Jeden z hostujících vypálil od modré, kotouč byl tečován, ale i přesto si domácí brankář poradil a nadvakrát ukryl puk v rukavici. Dvě a půl minuty před koncem již ani Dostál nedokázal zabránit skórování Plzně. Petr Kodýtek byl na levé straně nikým nehlídaný, prostoru využil a vyslal na domácí bránu nechytatelnou ránu - 3:1. Kometa nedopustil zdramatizování utkání a dvě minuty před koncem se trefil přesnou ranou Daniela Kowalczyka. Plzeň tak zůstala bez bodu.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Byl trochu jiný zápas než den předtím proti Českým Budějovicím. Neudělali jsme tolik chyb, byli jsme více připravení a koncentrovaní. Proměňovali jsme šance, jaké jsme měli, a hlavně díky tomu je výsledek takový, jaký je.

David Bruk (HC Plzeň 1929): Kometa začala utkání lépe a brzy se dostala do vedení. Z mého pohledu to bylo vyrovnané utkání. Udělali jsme však více chyb, také jsme se trápili v koncovce, dnes Brnu zachytal dobře brankář. Kometa využila své šance a my jí můžeme pouze pogratulovat ke třem bodům.