SDO: PLZ – KOM 3:1

V repríze loňského finále uspěli opět indiáni!

Plzeň – Mladí indiáni vstoupili do nadstavby pěti výhrami a dnes v souboji dvou loňských nejlepších mužstev soutěže přidali šestou.

HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno

5:1
2:1, 1:0, 2:0

Branky a nahrávky: 2. Rohla, 19. Rohla, 25. Hasman (Procházka), 57. Mužík (Kolda, Houdek), 59. Matiášek (Novák) – 20. Svoboda (Kunc). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

Rozhodčí: Němec – Brejcha, Hřebík

vyloučení
0:4
Využití
0:0
střely na branku
58:23
Diváci
160

HC Plzeň 1929

Pilc (Altrichter) – Houdek, Kaňák, Novák, Kovářík, Lokajíček, Šilhán, Šiller – Kremláček, Hajžman, Přikryl, Kolda, Matiášek, Princl, Rohla, Kolář, Hajšman, Procházka, Hasman, Šeba, Mužík.

HC Kometa Brno

Kašpar (Holata) – Věžník, T. Sedláček, Mlčák, J. Sedláček, Vašíček, Kučeřík, Gloz, Studený, Kowalczyk – Popelka, Caha, Minárik, Svoboda, Meluzín, Zajíček, Kavický, Kunc, Kadlic, Del Favero.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pilc 60 23 1 22 95,65 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Kamil Hajšman 0 0 0 1 0
Matěj Hajžman 0 0 0 0 0
Josef Hasman 1 0 1 1 0
Michal Houdek 0 1 1 2 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 0 0
Filip Kolář 0 0 0 0 0
Matěj Kolda 0 1 1 2 0
Filip Kovářík 0 0 0 1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 0 0 2 0
Jan Matiášek 1 0 1 1 0
Radek Mužík 1 0 1 0 0
Jakub Novák 0 1 1 2 0
Marek Princl 0 0 0 1 0
Jakub Procházka 0 1 1 2 0
Filip Přikryl 0 0 0 0 0
Adam Rohla 2 0 2 4 0
Richard Šeba 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 0
Albert Šiller 0 0 0 1 0

komentář

Do utkání vstoupili lépe domácí, i když trochu se štěstím. Příhru Adama Rohly si totiž Kometa sama srazila do vlastní branky. Navýšit náskok mohl z levého kruhu Hasman, neuspěl ale podobně jako na druhé straně z pravého Kavický. Poté vlétl do pásma Přikryl, natlačil se k pravé tyči, Kašpar prostor u ní utěsnil. Kometa zahrozila Svobodou, který pláchl všem na ledě, po kličce však nepřekonal nastavený beton Pilce. A tak platilo otřepané: nedáš – dostaneš. Adam Rohla přejel modrou, vypálil přes obránce a trefil přesně pod břevno. Těsně před první sirénou vrátil hosty do hry Matěj Svoboda, jenž z mezikruží zamířil přesně k pravé tyči.

Druhou část odšpuntoval Josef Hasman, který nejprve neuspěl ranou z první z levého kruhu, v pokračující akci ale již náskok svých barev navýšil. Další práci pro Kašpara připravil Houdek, jenž tvrdě vypálil od modré. Zuby si na gólmanovi Jihomoravanů vylámal i Hajšman z mezikruží. Za hosty odpověděl Meluzín, který zachytil rozehrávku soupeře, Pilc ovšem sklapl betony včas. A poradil si i s Kadlicem, jenž v oslabení zahrozil u pravé tyče. Na druhé straně zase tečovaný pokus Lokajíčka skončil v lapačce Kašpara. A protože domácí před sirénou nevyužili početní výhodu, museli si fanoušci na další góly počkat do třetí periody.

Poslední část načal Hasman z pravého kruhu, Kašpar sklapl betony včas. Za hosty odpověděl Mlčák pár kroků za modrou, jen těsně minul levý horní růžek. Poté pláchl Procházka do přečíslení dvou na jednoho, předložil na Rohlu, tomu ale hattrick sebral skvělým přesunem brankář Jihomoravanů. Podobně se vytáhl i Pilc, který sebral téměř jistý gól po příhře od tyče k tyči Meluzínovi. Vzápětí mohl definitivně rozhodnout Hasman, v úniku ale neuspěl svižnou střelou na lapačku. Indiány málem potrestal Gloz, který se protáhl ze středního pásma až mezi kruhy, Pilc své barvy podržel vyrážečkou. Definitivní rozuzlení tak přišlo až v závěru. Nejprve Radek Mužík využil přistrčení Koldy v situaci dva na jednoho, aby po chvilce finální podobu udal výsledku Jan Matiášek. Západočeši tak v nadstavbě zůstávají neporaženi.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Plzeň 1929): “Začali jsme docela dobře, dostali jsme se do vedení 2:0. Bohužel těsně před sirénou jsme si nechal dát kontaktní gól. Druhá třetina byla špatná, měli jsme řadu přesilových her, kde jsme mohli rozhodnout, ale nesehráli jsme je dobře. V poslední periodě jsme to stáhli na tři pětky, dali góly a dohráli duel tak, jak jsme měli.”

Marek Moskal (HC Kometa Brno): “Dneska vyhrálo lepší mužstvo, Plzeň má dobrý mančaft. My jsme si dali tři vlastní góly a nám nezbývá, než domácím pogratulovat k vítězství.”