SDO: VIT - PLZ 0:2

Starší dorost s čistým štítem dobyl Vítkovice!

Plzeň - Mladí indiáni se po třech porážkách v řadě představili na ledě Vítkovic. Úvodní měření sil na západě Čech ovládli domácí poměrem 7:2.

HC Vítkovice Ridera - HC Plzeň 1929

0:2
0:0, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 29. Krýner (Hajžman, Kaňák), 60. Procházka (Šiller). Průběh utkání: 0:0, 0:2.

Rozhodčí: D. Čahoj – L. Ševčík, M. Novák

vyloučení
5:6
Využití
0:0
střely na branku
31:26
Diváci
156

HC Vítkovice Ridera

Piták (Micka) – Zapletal (A), Raška, Takáč, Smolka, Smička, Vacula – Brada, Ivan, Tvrdý, Kadula, Bernovský (C), Kylnar, Věntus (A), Lewandowski, Potočný.

HC Plzeň 1929

Kolář (Pilc) – Kaňák, Novák, Kovařík, Šilhán, Šiller, Staněk, Kremláček – Hajžman (C), Adamec, Čech, Krýner, Princl, Malát, Kolář, Hajšman, Procházka, Lang (A), Šeba.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 31 0 31 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Daniel Čech 0 0 0 0 0
Kamil Hajšman 0 0 0 0 0
Matěj Hajžman 0 1 1 2 0
Nicholas Kaňák 0 1 1 1 0
Filip Kolář 0 0 0 0 2
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 1 2
Jaroslav Krýner 1 0 1 2 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Jakub Novák 0 0 0 0 2
Marek Princl 0 0 0 0 2
Jakub Procházka 1 0 1 2 0
Ondřej Staněk 0 0 0 0 2
Richard Šeba 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 1 0
Albert Šiller 0 1 1 1 2

komentář

Úvod utkání byl z obou stran opatrný. Jako první zahrozila domácí dvojice Potočný s Tvrdým, ale skórem nepohnuli. Na druhé straně se před Pitákem zjevil Šeba, gólman byl lepší střelce. Podobně si ve stejném prostoru vedl vzápětí i Malát. Poté se v přesilové hře na levém kruhu do touše opřel Bernovský, Kolář mezírku mezi betony nenechal. Nejistě následně zakročil domácí muž s maskou, puk vyškrábl na poslední chvílí z brankové čáry. Festival šancí pokračoval. Své štěstí zkoušel Lang ze strany, neradoval se ani po pěkné teči Hajšman. Když před sirénou neprošla Potočného příhra v situaci dvou na jednoho, odcházelo se do kabin za bezbrankové remízy.

Prostřední periodu odšpuntoval Lewandowski ranou k levé tyči, Kolář jeho pokus dobře viděl. Za hosty odpověděl Malát, i Piták byl připraven. V početní výhodě vypálil Šilhán z kruhu, gólman Vítkovic opět zakročil. Před polovinou utkání se ale již modrobílí dočkali. Po přistrčení Hajžmana rozvlnil síť Jaroslav Krýner. Navýšit náskok indiánů mohl brzy u pravé tyče Adamec, Piták svůj tým udržel ve hře. Ještě lepší pozici měl autor úvodní branky zápasu mezi kruhy, minul však zařízení. Lépe zamířil Staněk přes obránce, proti byla lapačka vítkovického brankáře. Ostravané naopak zahrozili v přesilové hře, Kolář ale odolal střele Smičky i následným dorážkám. Fotbalový stav tak vydržel až do třetí části.

Těžké chvilky nastaly pro indiány v úvodu poslední třetiny. Dvakrát v rychlém sledu se museli bránit v oslabení, situaci ovšem zvládli s bravurou. Následně stáli navíc při modrobílých všichni svatí, když prakticky prázdnou klec soupeře minul Lewandowski. Poté se karta obrátila a byly to Vítkovice, kdo jen tak tak ustál situaci po ráně Šillera od modré či Hajšmana z kruhu. Za nedlouho poté si oba mančafty vyzkoušely hru ve čtyřech a minutu před třetí sirénou sáhli domácí trenéři ke hře bez brankáře. Ta se nakonec nevyplatila, když opuštěnou klec trefil Jakub Procházka. Plzeň tak po třech nezdarech zabrala a nadále se drží v popředí průběžné tabulky nadstavby.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Plzeň 1929): Po třech porážkách v řadě jsme se zaměřili hlavně na systém hry. Po zápase v Salzburgu jsme si to detailně rozebrali a chtěli jsme, aby dnes hráči pokyny plnili, což se povedlo. První třetina ještě byla vyrovnaná, ve druhé jsme byli lepší a vstřelili vedoucí gól. Bohužel se nám nepodařilo odskočit, ve třetí třetině nás Vítkovice tlačily, ale držel nás skvělý Kristián Kolář. V závěru jsme tři body jistili gólem do prázdné brány. Důležité vítězství po třech prohrách.