SDO: PLZ - SLA 3:2

Starší dorost skvěle otočil duel proti Slavii!

Plzeň - Západočeští starší dorostenci přivítali na domácí ledě celek HC Slavia Praha. V první části byly výkony obou týmů naprosto bez rozdílů. V prostřední třetině se skóre pohnulo, indiáni ztráceli po čtyřiceti minutách jednu branku, nakonec však dokázali mač otočit ve svůj prospěch.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

3:2
0:0, 1:2, 2:0

Branky a nahrávky: 35. Hajšman (Malát, Mužík), 41. Hajšman (Malát, Mužík), 52. Lang (Mužík) – 27. Klapka (Všetečka, Brož), 29. Všetečka (Petrák, Klapka). Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Vyšší tresty: Lang (PLZ) 10 min OT

Rozhodčí: Šindel – Rubáš, Tvrdík

vyloučení
5:5
Využití
2:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
28:37
Diváci
112

HC Plzeň 1929

Kolář (Pilc) – Houdek, Kaňák, Novák, Kovářík, Šilhán, Šiller, Kremláček – Hajžman, Adamec, Čech, Slanina, Krýner, Princl, Malát, Hajšman (C), Lang (A), Šeba, Mužík

HC Slavia Praha

Málek (Pánek) – Fiala, Mareček, Zderadička, Macek, Antoš, Srdínko, Holý (A) – Brož (A), Kižlin, Všetečka (C), Havrda, Křenek, Hasil, Vaniš, Petrák, Klapka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 37 2 35 94,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Daniel Čech 0 0 0 0 0
Kamil Hajšman 2 0 2 1 0
Matěj Hajžman 0 0 0 -1 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 1 2
Jaroslav Krýner 0 0 0 -1 0
Martin Lang 1 0 1 1 10
Sebastián Malát 0 2 2 0 2
Radek Mužík 0 3 3 1 2
Jakub Novák 0 0 0 -1 0
Marek Princl 0 0 0 0 2
Jan Slanina 0 0 0 0 0
Richard Šeba 0 0 0 -1 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 0
Albert Šiller 0 0 0 1 0

komentář

Úvod utkání mezi staršími dorostenci Plzně a Slavie byl nesmírně vyrovnaný, v tomto duchu se nesla i celá první třetina. Domácí se hned po buly dostali do útočného pásma, tam chvíli kombinovali, leč hostující hráči jim prakticky nic nedovolili. Následně tento prvotní tlak indiánů polevil a aktivnějším týmem se stali hokejisté z hlavního města. Ti si zahráli i první přesilovou hru v utkání, během které dvakrát střílel vysoký Adama Klapka, domácí gólman Kristián Kolář byl ale opět jistotou v plzeňské brance.

Totéž se dá říct i o brankáři na druhé straně, kterým byl slávistický Roman Málek. Ten musel řešit hlavně střely plzeňských hráčů po rychlých brejcích. Dosti se asi zapotil při pokusu Kamila Hajšmana, který hostující gólman odrazil ramenem do ochranné sítě. Následné přečíslení Západočechům nevyšlo, neboť indiáni za sebou měli velice dlouhé střídání. Poslední a zároveň největší šanci úvodního dějství si připravil domácí forvard Martin Lang, jenž se prosmýkl kolem beků soupeře, namířil si to sám na branku Slavie, leč Málek skvěle sklapl betony k sobě, díky čemuž puk do sítě nepustil.

Slávističtí hokejisté měli v prostřední třetině více ze hry, počítali také větší množství vyložených šancí. Ale jako úplně první zahrozili domácí indiáni, když po zblokované střele Langa dorážel do poloodkryté klece Slavie útočník Matěj Hajžman, branku Málka ale nakonec netrefil. O minutu a půl později už se však skóre měnilo, bylo to na druhé straně kluziště. Pražané sehráli přesilovkou akci, po střele Všetečky se k puku jako první dostal Adam Klapka, jenž kotouč bleskově doklepl za záda gólmana Koláře. Slavia se tedy dostala do vedení.

Uběhly pouhé dvě minutky, když se stav duelu měnil podruhé. Klapka se prodral za obranu, jeho střela skončila na tyči, po něm ještě dorážel Petrák, ale puk do branky nakonec procpal až Robin Všetečka. Kapitán pražského celku poslal svůj tým do vedení 2:0. Poté mohlo být s domácími ještě hůře, když se ve slibné pozici dostal ke střele Brož, ale horní roh branky jen těsně minul. A tak udeřilo na druhé straně. Indiáni parádně kombinovali v útočném pásmu během přesilové hry, na konci další trpělivě akce byl Kamil Hajšman, který jako první překonal slávistického gólmana Málka. Po čtyřiceti minutách tedy vedli sešívaní 2:1.

Vyrovnáno bylo hned zkraje třetí třetiny. Indiáni sehráli další přesilovou hru opět perfektně – Mužík poslal puk za branku Malátovi, ten ihned přihrával před brankoviště a Kamil Hajšman se střelou z voleje trefil přesně mezi betony. Veliký obrat dokonal plzeňský útočník Martin Lang, který svůj únik zakončil parádním bekhendovým blafákem, rozhodl tak o výhře Plzně 3:2.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Plzeň 1929): Bylo to vyrovnané utkání. Prohrávali jsme 0:2, ale povedlo se nám to otočit, což je důležité. Dali jsme kontaktní gól, potom dal Martin Lang třetí gól. V závěru jsme to sehráli slušně, do ničeho jsme je nepustili. Jsme rádi, že jsme ten zápas vyhráli, protože jsou jen o tři body za námi. Pro nás to byl dobrý zápas.

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Nebyl to špatný zápas. Myslím si, že rozhodla taková větší vyzrálost Plzně, mají tým, který umí rozhodnout. Zápas byl jinak velice vyrovnaný, šlo tam o jednu dvě šance. Závěr si soupeř pohlídal, tím pádem to rozhodlo.