SDO: PLZ – CEB 2:0

Starší dorost zakončil základní část výhrou nad Motorem, končí třetí!

Plzeň – Po A-týmu jako další kategorie indiánů zakončila základní část parta staršího dorostu. Nyní je v osmifinále čeká Zlín.

HC Plzeň 1929 - Banes Motor České Budějovice

2:0
0:0, 0:0, 2:0

Branky a nahrávky: 54. Lang (Přikryl, Matiášek), 54. Krýner (Princl, Kremláček). Průběh utkání: 0:0, 2:0.

Vyšší tresty: Krcho (CEB) 10 min. trest

Rozhodčí: Glanc – Zimmermann, Juránek

vyloučení
3:6
Využití
0:0
střely na branku
48:33
Diváci
90

HC Plzeň 1929

Altrichter (Pilc) – Houdek, Kaňák, Kovařík, Kremláček, Šiller, Staněk – Hajžman, Přikryl, Kolda, Matiášek, Krýner, Princl, Rohla, Kolář, Procházka, Lang, Hasman, Šeba.

Banes Motor České Budějovice

Svoboda (Korytar) – Doktor, Vávra, Kubíček, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, P. Novák, Beránek, Krcho, Řezáč, Tisoň, Petřík, Hrubec, Toman, Vaculík, J. Čížek, Melichar, Masopust.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Martin Altrichter 60 33 0 33 100,00 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Hajžman 0 0 0 0 0
Josef Hasman 0 0 0 0 0
Dominik Houdek 0 0 0 0 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 1 2
Filip Kolář 0 0 0 0 2
Matěj Kolda 0 0 0 1 0
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 1 1 1 0
Jaroslav Krýner 1 0 1 1 0
Martin Lang 1 0 1 1 0
Jan Matiášek 0 1 1 1 0
Marek Princl 0 1 1 1 0
Jakub Procházka 0 0 0 0 0
Filip Přikryl 0 1 1 1 0
Adam Rohla 0 0 0 0 0
Ondřej Staněk 0 0 0 0 0
Richard Šeba 0 0 0 0 0
Albert Šiller 0 0 0 2 0

komentář

Utkání začalo pěkně od podlahy a již po necelých dvou minutách hry nastřelil vzdálenější tyč z pravého kruhu Čížek. Poté se dostal k teči Šafářovo pokusu od modré na brankovišti Toman, ale zamířil mimo. Vzápětí se prohnal podél levého mantinelu do útočné třetiny Beránek, napřáhl na kruhu, Altrichter povolal do zbraně vyrážečku. Následně dokonce i začaroval kouzelnou hůlkou – tedy hokejkou – když na brankovišti dorážel Čížek. Na druhé straně se zase před Svobodou zjevil Lang, ten oba pokusy plzeňského forvarda vytěsnil. Když se těsně před první sirénou neurodila branka ani z řady vyloučení, odcházelo se do kabin za bezgólového stavu.

Prostřední dějství načal Přikryl u pravé tyče po pasu Matiáška od modré, Svoboda však mezírku mezi betony nenechal. Hosté odpověděli Beránkem, který se řítil sám na plzeňskou svatyni od pravého mantinelu, jenže přestřelil. V polovině utkání neudeřil ani Lang dorážkou na brankovišti, přestože muž s maskou Motoru již ležel na ledě. Z podobného místa skórem nepohnul ani Šiller v oslabení. Poté se do puku opřel Toman z pravého kruhu z první, síť rozvlnil pouze z boku. V závěru třetiny ještě Lang minul zařízení bekhendem z mezikruží a Hasman nevyzrál na beton Svobody z vrcholu brankoviště.

Poslední dvacetiminutovku načal Lang dvěma pokusy, na Svobodu si ale nepřišel jak z pravého, tak i levého kruhu. Kolda to zase zkoušel z mezikruží, rovněž skórem nepohnul. Podobně se vedl i Silný, jenž střelou přes obránce našel pouze připravenou náruč Altrichtera. Pak již udeřilo. Martin Lang vlétl do pásma, vypálil z pravého kruhu a vymetl pavučinky v bližším horním růžku. Z osmadvacet vteřin navíc ve výhodě udeřil Jaroslav Krýner a Plzeň byla rázem v trháku. O rychlou odpověď se dělovkou od modré pokusil Kubík, brankář indiánů zasáhl betonem. Více než minut před koncem zápasu zkusili hostující trenéři hru bez brankáře, ale drama již modrobílí nepřipustili. Po základní části tak skončí třetí, hosté čtvrtí.

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): “Po včerejším velmi těžkém utkání, které jsme prohráli o gól, jsme se do hry těžko dostávali. Ale postupem času jsme se zlepšovali a třetí část byla z naší strany nejlepší. V ní jsme dali dva góly a zápas vyhráli, myslím si, že i zaslouženě.”

Radek Bělohlav (HC Motor České Budějovice): “My jsme sem přijeli se poprat o třetí místo. Ale nedali jsme gól a to se pak nedá bodovat. Soupeř byl kvalitní, šance proměnil a to rozhodlo.”