MDO: CHM - PLZ 1:5

Mladší dorost si zahrál na piráty v pirátských vodách!

Plzeň - Mladá indiáni se v minulém kole ve velkém stylu vypořádali s Litvínovem a dnes si neméně zdatně vedli proti dalšímu soupeři ze severu Čech - Chomutovu.

Piráti Chomutov - HC Plzeň 1929

1:5
0:1, 1:4, 0:0

Branky a nahrávky: 33. Koláček (Holec, Vaněk) – 14. Adamec (Marcel, Hamšík), 26. Slanina (Soukup), 29. Jiříček (Vágner), 36. Vágner (Hauser, Soukup), 36. Adamce (Páník). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.

Rozhodčí: Folk – Hynčica, Sýkora

vyloučení
3:3
Využití
1:1
střely na branku
12:33
Diváci
76

Piráti Chomutov

Stuchlík (Šatný) – Němec, Holec, M. Pöschl, D. Vaněk, Kovár, Martínek, Klika – Spudich, Králíček, Urych, Príhoda, Jiří Kulich, T. Svoboda, Prokeš, O. Čech, Koláček, Štefančík, Vrhel

HC Plzeň 1929

K. Čech (Prchlík) – Páník, Hamšík, Jiříček, Plecitý, De Sousa, Vajner, Malák, Hodinář – Vágner, Slanina, Hauser, Soukup, Hollar, Marcel, Adamec, Steinbrücker, Kuchárik

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Karel Čech 60 12 1 11 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 2 0 2 2 0
Maxmilián De Sousa 0 0 0 1 0
Jakub Hamšík 0 1 1 1 4
Petr Hauser 0 1 1 0 0
Jan Hodinář 0 0 0 1 0
Tomáš Hollar 0 0 0 1 0
David Jiříček 1 0 1 2 0
Daniel Kuchárik 0 0 0 2 0
Daniel Malák 0 0 0 1 2
Marcel Marcel 0 1 1 1 0
Adam Páník 0 1 1 1 0
Dominik Plecitý 0 0 0 1 0
Jan Slanina 1 0 1 1 0
Dominik Soukup 0 2 2 2 0
Milan Steinbrücker 0 0 0 1 0
Marek Vágner 1 1 2 1 0
Stanislav Vajner 0 0 0 1 0

komentář

Úvod utkání byl v režii Plzně, která vyslala několik střeleckých pokusů, avšak bez úspěchu. Po polovině třetiny začaly být šance nadějnější, nejprve Tomáš Hollar neuspěl před bránou, kde byl puk chvíli nepokrytý, a poté hosté nevyužili přečíslení tři na dva, protože si Piráti hráče dobře rozebrali. Ve čtrnácté minutě šli indiáni do vedení, když Václav Adamec udělal kličku ležícímu gólmanovi – 0:1. Krátce poté měli Chomutovští možnost početní výhody, ve které Stanislav Vrhel z pravé strany rozezvučel tyčku.

Druhá třetina vyšla lépe Plzni, která začala skórovat už ve 26. minutě, kdy Dominik Soukup našel Jana Slaninu, jenž neselhal před prázdnou bránou – 0:2. Za necelé tři minuty se prosadil David Jiříček, jenž měl dlouho napřáhnuto mezi kruhy, odkud nakonec úspěšně zakončil – 0:3. Od poloviny duelu hráli Chomutovští v pěti proti čtyřem a opět Stanislav Vrhel nastřelil tyčku.

Ve 33. minutě snížil za domácí Josef Koláček, který tečoval puk z hole Tomáše Holce – 1:3. Do konce dějství se Západočeši prosadili ještě dvakrát během necelé minuty. Nejprve se puk dostal přes Petra Hausera a Dominika Soukupa na hůl Františka Vágnera, který trefil odkrytou část brány, a poté Václav Adamec obešel beka a zakončil pod horní tyčku chomutovské branky – 1:5.

Na začátku závěrečné periody měli Piráti výhodu o jednoho hráče, čehož ale nevyužili. Na druhé straně David Jiříček posunul na Jana Slaninu, který však z otočky minul prostor mezi třemi tyčemi. O chvíli později Jakub Hamšík dostal dobrou přihrávku do tandemu, jenže netrefil domácí svatyni. Nadějnou šanci si vypracovali i Piráti, když Marcel Štefančík zkoušel využít zmatku v plzeňské obraně, dvěma dorážkami ovšem Karla Čecha neprostřelil.

Tyčku nastřelili i hosté. David Jiříček našel povedenou přihrávkou Dominika Soukupa, jenž vystřelil z první a otřel puk o břevno. Krátce před koncem duelu mohl zkorigovat rozdíl Jan Spudich, který unikal ve vlastním oslabení, ale při kličce byl vyrušen vracející se obranou, takže skóre zůstalo nezměněné.

Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka (Piráti Chomutov): „V předchozích dnech jsme měli docela náročný program a odehráli jsme několik utkání v rámci turnaje, což se projevilo na našem bruslení, které bylo v utkání rozhodující a Plzeň nás v něm předčila. Hosté v prvních dvou třetinách dominovali, ale jsme rádi, že kluci zápas úplně nezabalili a snažili se ho dohrát podle našich představ. Třetí třetinu jsme odehráli bez inkasovaného gólu, jen škoda že jsme ještě nějaký nepřidali.“

Jan Snopek (HC Plzeň 1929): „Zápas se vyvíjel, jak jsme si přáli a jak jsme chtěli. Kluci odvedli i v improvizované sestavě dobrý výkon. Těší nás, že jsme utkání zvládli, přestože máme hodně zraněných, nemocných a reprezentujících hráčů. Kluci, kteří nastoupili místo nich, odvedli maximum včetně jednoho obránce z osmé třídy. Myslím, že jsme měli zápas ve svých rukách, i když na výkonu je vždycky co zlepšovat, ale kluci odvedli dobrou práci.“